واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تغيير وزير، سياستهاي وزارت ارشاد را عوض نميكند
عملكرد ارشاد در اين دوره مورد رضايت نيروهاي متدين و انقلابي نبوده است و رهبري هم بارها از بحث نفوذ فرهنگي ابراز نگراني كردند
نویسنده : سیدمحمد حسینی
عملكرد ارشاد در اين دوره مورد رضايت نيروهاي متدين و انقلابي نبوده است و رهبري هم بارها از بحث نفوذ فرهنگي ابراز نگراني كردند و بيان كردند كه انگار يك نوع ولنگاري فرهنگي در كشور وجود دارد كه اين هم به بحث نظارت اين وزارتخانه برميگردد كه به خوبي ايفا نشده است. در كل بايد بگويم كه در دولت اعتقادي به اين مسئله وجود ندارد؛ بارها رئيسجمهور اعلام كردند كه نظارت را بايد به خود مردم واگذار كرد؛ يا اينكه تقسيمبندي هنر ارزشي و غير ارزشي را زير سؤال بردند و اين منجر شد به اينكه آن حمايت لازم هم از نيروهاي متعهد و مؤمن در حوزه فرهنگ و هنر صورت نگيرد؛ از آثار هنري ارزشمند هم حمايت لازم صورت نگرفت و فعاليتهاي ايجابي آنقدري نبود كه فضاي كشور را تحت تأثير قرار دهد. هفته دولت هم شاهد بوديم كه رهبري گفتند در عمليات آفندي و پدافندي فرهنگي دچار ضعف و مشكل هستيم و بعد هم به كساني ميدان داده شده است، كه اينها اعتقاد و باوري نسبت به اسلام و انقلاب و ارزشها ندارند و نتيجهاش برخي آثاري است كه مشاهده ميكنيم.
معاونت قرآني ارشاد
در اين دوره نيمهتعطيل بود
برخي بخشها در اين وزارتخانه تعطيل يا نيمهتعطيل بودند؛ بخش معاونت قرآني انتظار ميرفت كه بهتر عمل شود ولي شاهد بوديم كه فقط در حد اين مسئله بود كه چند نمايشگاه برگزار شود؛ بيشترين تلاش وزارت در اين مدت برگزاري كنسرت بوده است؛ توسعهاي كه ادعاي آن را در فرهنگ داشتند برگزاري تعداد كنسرتها بود كه چندين برابر شده است.
كنسرت دغدغه همه مردم نيست
كنسرت دغدغه همه مردم نيست و اقشار خاصي شركت ميكنند؛ البته كنسرتها هم حاشيههاي خاص خودش را داشته است و بيشتر هم بهرهبرداريهاي سياسي دخيل بوده است؛ اين نقدي كه ميكنيم معنايش اين نيست كه كاري انجام نشده اما اينكه با ادعاهاي فراواني وارد اين حوزه شدهاند و به گونهاي برخورد كردند كه چقدر سرمايهگذاري شده اما در مقام عمل ميبينيم كه اين طور نبوده است؛ مثلاً صندوق حمايت از هنرمندان به جاي اينكه ببينيم تعداد افراد افزايش پيدا كند كاهش هم پيدا كرده و حتي فعالان قرآني را حذف كردند. حمايت از مؤسسات و مراكز فرهنگي كمتر شده، توجه به استانها و شهرستانها كاهش پيدا كرد، برخي برنامههايي كه در شهرستان براي تجليل از مفاخر برگزار ميشد يا كلاً تعطيل شد يا خيلي كم فروغ استمرار پيدا كرد و در مجموع يك عدم رضايت را در هنرمندان و خانواده فرهنگ و هنر ميبينيم؛ علما و مراجع هم كه بارها اين موضوع را اعلام كردهاند. در كل حاشيه بر متن غلبه پيدا كرده است؛ مثل همين كنسرت قم و مشهد كه حاشيههايي ايجاد كرد؛ با ظرفيتي كه در كشور و بين نيروهاي جوان و انقلابي وجود دارد ميشد كه كارهاي بهتر و تأثيرگذارتري رقم زد.
تغيير وزير، سياستهاي ارشاد را
عوض نميكند
اين مسائل فقط متوجه شخص وزير ارشاد نيست؛ سياستهاي دولت و خط مشي فرهنگي دولت اين است و تغيير وزير هم در سياستهاي ارشاد تغييري ايجاد نميكند؛ اين تغيير اگر مسائل ديگري پشت صحنه نباشد بيشتر كاربرد تبليغاتي و سياسي براي دولت دارد تا فردي بيايد هنرمندان را براي فعاليتهاي انتخاباتي آماده كند؛ چون دولت، دولتي نيست كه اهل تغيير و تحول باشد برخي از وزراي ديگر ضعفهاي فراوان دارند؛ خيلي عملكرد و كارنامه وزرا در اين تغيير مهم نيست و اهداف ديگري دارند. دولت شفاف در مورد مسائل صحبت نميكند، به پنهان كاري عادت دارند در قضيه مذاكرات هم ديديدم كه شفاف صحبت نميكنند؛ در مورد همين تغييرات وزارت ارشاد در اين يك ماه اخير شاهد بوديم كه موضوع مطرح شده و يك بلاتكليفي وجود دارد كه به كارها لطمه ميزند؛ تصميمگيري براي شخص رئيسجمهور سخت است؛ اين نشاندهنده رخوت و ركودي است كه بر دولت حاكم است.
اين دولت نفوذ فرهنگي را توهم ميداند!
بحث تهاجم فرهنگي هميشه مطرح بوده است اما در همين دولت بعضيها اين مسئله را توهم دانستند و به جاي يك اقدام جدي در حوزه فرهنگ، شاهد يك وادادگي در اين حوزه هستيم؛ عناصري ميدان پيدا كردند كه برخي در خارج از كشور بودند و فيلمهايي ساختند كه با مباني انقلاب سازگار نبود.
به اسم فضاي آزاد و فرهنگي مسئله نفوذ فرهنگي جدي گرفته نشده و به جاي مقابله با اين مسئله ميدان هم داده ميشود به عناصري كه در صدد القاي انديشههاي خودشان هستند؛ و نمود اين مسئله را در كتاب، فيلم و... مشاهده ميكنيم؛ افرادي كه عنادشان با نظام جمهوري اسلامي مشخص است اما از امكانات نظام بهره ميگيرند و كار خودشان را انجام ميدهند. در مقابل فعاليتهايي كه از خارج ميشود ما در داخل كشور براي اين مسئله كاري انجام نميدهيم. نظارت روي خيلي از مسائل وجود ندارد و همين نظارت نداشتنها باعث سوءاستفاده دشمن شده تا فرهنگ ولنگاري و بيبند و باري را در كشور ترويج كنند و همه اينها نمونههايي است كه بدانيم در دولت عزم و ارادهاي براي مقابله با اين مسائل وجود ندارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]