واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
علی بیگدلی، کارشناس بین الملل پاسخ داد
چقدر امکان تقلب در انتخابات آمریکا وجود دارد؟
رقابتهای انتخاباتی در آمریکا با افشای فایل صوتی دونالد ترامپ درباره زنان وارد فاز جدیدی شده است.
روز نو :
رقابتهای انتخاباتی در آمریکا با افشای فایل صوتی دونالد ترامپ درباره زنان وارد فاز جدیدی شده است.
به گزارش روز نو، پس از این افشاگری سایت ویکی لیکس و روزنامه واشنگتن پست هر یک به طور جداگانه ای سعی در افشای اسناد بیشتری علیه نامزدهای این رقابت کردند. این افشاگریها اما بیش از آنکه بخواهد برای کلینتون دردسرساز شود باعث شد تا ترامپ در نظرسنجی هشت درصد عقب بیفتد این درحالی بود که تا پیش از این ترامپ پا به پای کلینتون در نظرسنجیها پیش میرفت، اما بلافاصله بعد از این افشاگریها او هشت درصد در نظرسنجیها از کلینتون عقب افتاد هرچند که این درصد هم اکنون به چهار رسیده است، شاید به همین دلیل است که او این روزها از طریق رسانهها مدام از تقلب در انتخابات آمریکا سخن میگوید. وی بیش از پیش اصرار دارد که به مخاطبان خود القا نماید که قرار است در انتخابات دستکاری شود. از این رو برای بررسی احتمال تقلب در انتخابات و سازوکار این انتخابات با علی بیگدلی، کارشناس مسائل بین الملل گفتگوی کوتاهی داشتیم که در ادامه آن را میخوانید.
باتوجه به صحبتهای اخیر ترامپ مبنی بر اینکه انتخابات در آمریکا برنامه ریزی شده است و احتمال تقلب در آن وجود دارد. مختصری درباره ساز و کار انتخابات در آمریکا توضیح دهید و بگویید آیا احتمال برنامهریزیکردن انتخابات در آمریکا و تقلب در آن وجود دارد؟
تا حالا خیلی کم اتفاق افتاده که در انتخابات آمریکا تقلب صورت بگیرد و باید گفت که انتخابات در آمریکا نمونه مشابهی در دنیا ندارد و انتخاباتی دومرحلهای است یعنی نامزدها یک مرتبه از طریق کنوانسیونها انتخاب می شوند و کارتهای الکترال را به دست می آورند و در مرحله بعدی برای آنکه انتخابات مشروعیت بیشتری پیدا کند زمانی را برای رای مستقیم مردم میگذارند، بنابراین از طریق رای مستقیم مردم تقلبی نمی تواند صورت گیرد، اما در کنوانسیونها امکان تقلب وجود دارد که این اتفاق نیز خیلی کم سابقه بوده است و تنها یک بار در زمان بوش پسر و الگور چنین اتفاقی افتاد و به دادگاه کشیده شد و دادگاه به نفع جورج بوش رای داد. باید گفت که انتخابات در آمریکا جای تقلب دارد و اینگونه نیست که چنین چیزی اصلا اتفاق نیفتد ولی احتمال تقلب در انتخابات آمریکا بسیار کم و بعید به نظر می رسد.
** با توجه به افشاگریهایی که رسانهها علیه هر دو نامزد انجام می دهند چگونه میتوان سخنان ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات آمریکا از طریق رسانهها را پذیرفت؟
این صحبتهای ترامپ قابل قبول نیست. تنها بخشی که می تواند در مورد این کاندیدا اظهارنظر کند کنوانسیونهای این دو حزب هستند. مردم نه به این موضوع می پردازند و نه حق آن را دارند که به این قضیه اعتراض کنند. انتخابات در آمریکا انتخاباتی منحصر بفرد است که در دنیا این شکل از انتخابات نمونهای ندارد، بنابراین ترامپ اگر میگوید که کلینتون مقدماتی را فراهم می کند که انتخابات را دستکاری کند به خاطر این است که اولا آخرین آمارها نشان دهنده آن است که کلینتون 4 درصد از ترامپ جلوتر است دوما در این دو مناظره چون شرکت کنندهها بیشتر از کلینتون طرفداری می کردند ترامپ به این موضوع اعتراض کرده است. باید گفت که در این مناظره یکی از مجریها خبرنگار سی ان ان بود که این خبرگزاری خود متعلق به دموکراتهاست باید گفت اگر هم بخواهد تقلبی صورت گیرد هنوز موعد آن نرسیده است.
** رسانهها تا چه اندازه ای در انتخابات آمریکا نقش دارند؟
رسانهها در انتخابات آمریکا نقش پررنگی دارند و مردم در آمریکا بسیار تحت تاثیر رسانهها قرار دارند. یعنی رسانهها در این کشور می توانند عامل جا به جا کننده آراء در انتخابات باشند. مردم آمریکا این ویژگی را دارند که هم گوش به حرف دولت هستند هم خیلی تحت تاثیر رسانهها قرار میگیرند.
** آیا این امکان وجود دارد که رسانهها در آمریکا سعی در به قدرت رساندن کاندیداهای مورد نظر خود داشته باشند؟
رسانهها در انتخابات تاثیر زیادی دارند و اما نه به آن اندازه که بخواهند نامزد مورد نظرشان را به قدرت برسانند. هرکدام از احزاب، رسانهها و روزنامههای خاص خودشان را دارند و همان کاری که سی ان ان برای دموکراتها میکند ان بی سی هم برای جمهوری خواهان میکند. تاثیرگذاری این رسانهها بسیار بالاست نه تنها در زمینه انتخابات بلکه در همه زمینهها. برای مثال، اگر دولت آمریکا بگوید که با ایران هیچ معامله ای انجام ندهید، چون و چرا نمی خواهد و این معامله انجام نمیگیرد و مردم خیلی گوش به حرف حکومت هستند. به طور کلی رسانهها در آمریکا از نفوذ فوق العادهای برخوردار هستند و از همین نفوذ میتوانند در جابهجایی آراء استفاده کنند.
با توجه به افشاگریهای ویکی لیکس علیه کلینتون، و واشنگتن پست علیه ترامپ آیا رسانهها تاکنون چنین تاثیری در انتخابات آمریکا داشته اند و آیا سابقه داشته که رسانهای رای یک کاندیدا را با اخبارش کم یا زیاد کند؟
خیر چنین چیزی سابقه نداشته است باید گفت که این افشاگریها بر رای مردم تاثیر دارد ولی این اتفاق یک موضوع استثنایی بود. آنقدر کاندیداها دچار بی اخلاقی سیاسی شدهاند که در هیچ انتخاباتی سابقه نداشته که آنقدر نامزدها نسبت به یکدیگر بیاحترامی و افشاگری کنند؛ چنین چیزی در انتخابات آمریکا بیسابقه است. بنابراین این دو نامزد استثناهایی هستند که هیچ یک لیاقت رفتن به کاخ سفید را ندارد ولی به هرحال یکی از این دو انتخاب میشوند.
** به نظر شما کدام یک از این دو کاندیدا نفوذ بیشتری در رسانهها دارد و از آنها به نفع خود بهره برده است؟
هر کدام از احزاب خبرگزاریها و رسانههای خاص خودشان را دارند و به گونه ای نیست که یکی کمتر یا بیشتر از رسانهها استفاده کند و در آنها نفوذ کنند، زیرا رسانهها در آمریکا آزاد و غیردولتی هستند، بنابراین هر کدام به یک اندازه در رسانهها نفوذ دارند.
** با وجود افشاگریهای اخیر رسانهها علیه هر دو نامزد انتخابات در آمریکا شانس کدام یک را برای رئیس جمهور شدن بالاتر میبینید؟
پیشبینی انتخابات در آمریکا کار بسیار مشکلی است، زیرا آرای مردم بسیار مواج است و نمیتوان از الان حدس زد که کدام یک رئیس جمهور می شود حتی آماری که هم اکنون نشان میدهد کلینتون چهار درصد جلوتر است نیز آمار غلطی است و آمارهایی موردی و نامشخص است و نمیتوان گفت که ترامپ یا کلینتون کدام یک رئیس جمهور میشود.
**تا پیش از افشاگری ها علیه ترامپ او پا به پای کلینتون در نظرسنجیها پیش میرفت، اما بلافاصله بعد از این افشاگری ها او در نظرسنجیها از کلینتون عقب افتاد، شاید به همین دلیل است که او این روزها از طریق رسانه ها مدام از تقلب در انتخابات آمریکا سخن می گوید
** علی بیگدلی: تا حالا خیلی کم اتفاق افتاده که در انتخابات آمریکا تقلب صورت بگیرد و باید گفت که انتخابات در آمریکا نمونه مشابهی در دنیا ندارد و انتخاباتی دو مرحلهای است.
*روزنامه آفتاب يزد
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]