تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 19 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خواب روزه دار عبادت ، سكوت او تسبيح ، دعايش پذيرفته و عملش دو چندان است. دعاى روزه دار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851682956




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماجرای کافر پاکستانی با نام «برق حسین»


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
ماجرای کافر پاکستانی با نام «برق حسین»
ماجرای کافر پاکستانی با نام «برق حسین» یک استاد دانشگاه در سفر به منطقه کافرنشین پاکستان می‌نویسد که اسم یکی از کافرها «برق حسین» بود، علت نامش پرسیدم، او گفت: در بین ما رسم است که برای فرزندانمان نام قهرمانان را انتخاب می‌کنیم. که حسین(ع) قهرمان ما کافرها هم هست،


به گزارش فرهنگ نیوز؛ اکبر برخورداری (وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور پاکستان): بنده در این یادداشت بخشی از خاطرات سلمان باقر استاد دانشگاه در سفر به منطقه کافرستان پاکستان را نقل می‌کنم:در آخرین نقطه شمالی کشور پاکستان روستایی است به نام کافرستان، در واقع این روستا جزو منطقه کالاش است که از چیترال چهار ساعت راه زمینی است (۳۵ کیلومتر از چیترال فاصله دارد ولی کوهستانی و صعب العبور است).

این روستا در دل کوه‌های هندوکش واقع شده است که در تمام فصول پوشیده از برف است. کالاش متشکل از سه روستای رمبور، بمبوریت و بریر است. بمبوریت بزرگترین روستای این منطقه است.زیبایی طبیعت، چشمه سارها، برف، رودخانه، مراتع سرسبز و جنگل به این منطقه ویژگی خاصی بخشیده است. در این منطقه مردمانی زندگی می‌کنند که کافر هستند. اما براستی آنها مردمانی با خوی انسانیت و صلح دوست هستند.

در زیبایی بی‌نظیری‌اند. آنها لباس‌های سنتی خاصی می‌پوشند که عموماً سیاه رنگ با گل‌های رنگی است. در واقع آنها از لشکریان اسکندر مقدونی بودند که به اینجا آمده و مقیم شدند. صلح دوستی شیوه زندگی آنهاست. آنها هرگز اسلحه بدست نگرفته و با کسی نجنگیده و در صلح و صفا زندگی می‌کنند. آنها طی قرن‌ها تحت تأثیر مسلکی واقع نشده و خدایان یونانی عبادت می‌کنند.
روزی به طور اتفاقی به دهکده بطریک سفر کردم و با یکی از این کافران ملاقات کرده و از او اسمش را پرسیدم گفت، «برق حسین». با شنیدن اسم حسین حیرت ‌زده شدم.

از او پرسیدم چطور اسم برق حسین را برگزیدی، در دین شما چنین نامی وجود ندارد. گفت آیا شما نسبت به این موضوع اعتراضی داری و ادامه داد: در بین ما رسم است که برای فرزندانمان نام قهرمانان انتخاب می‌کنیم. آیا حسین نمی‌تواند قهرمان ما باشد. این را بدانید حسین تنها متعلق به شما نیست بلکه قهرمان ما کافران نیز هست. ما برای نام فرزندان خود حسین بر می‌گزینیم چون حسین قهرمان مظلومین و ما کافران است.

کالاش یعنی سیاه‌پوش. کالاش‌ها جامعه‌ای هستند که به روایتی 5000 سال قبل به منطقه هندوکش در مرز پاکستان و افغانستان فعلی (در 35 کیلومتری چیترال) مهاجرت کرده و آریایی‌های اصیل هستند.

برخی از کالاش‌ها خود را از سپاه اسکندر مقدونی می‌دانند. مردم شناسان معتقدند که کالاش‌ها قومی منحصر به فرد بوده و اصیل‌ترین قوم در جهان هستند. آنها قوی‌هیکل و سفیدرو با چشمانی آبی هستند که با دیگر مردم این منطقه تفاوت دارند.

اگر چه گفته می‌شود کالاش‌ها چند خدایی هستند ولی آنها خداپرست بوده و مذهب نیاکان هند و آریایی را حفظ کرده و به یک آفریننده به نام دیزاو (به زبان پشتو یعنی خدا) اعتقاد دارند و بقیه الهه‌ها قهرمانان و یا اساطیری هستند که به آنها نیرو می‌دهند و یا از آنها در برابر دشمنان محافظت می‌کنند.

در واقع قهرمان‌پروری جزیی از اعتقادات آنها است. برخی نیز آنها را آتش پرست خوانده‌اند. اقلیت بسیار کوچک هند و ایرانی کالاش به زبان خاصی که از شاخه‌های زبان هند و ایرانی است تکلم می‌کنند. آنها آداب و سنن خاصی دارند.

زنانشان لباس سیاه می‌پوشند و معتقدند لباس سیاه آنها را در برابر شیاطین حفظ می‌کند و به همین دلیل آنها را کافران سیاهپوش نیز می‌خوانند. اطراف جسد مرده‌های خود می‌رقصند و جسد مرده را دفن نمی‌کردند ( امروزه دفن می‌کنند). برای ارتباط زن و مرد محدویت خاصی قائل نیستند و مرد می‌تواند حتی با زن شوهردار ازدواج کند، به شرط این که دو برابر مهریه ازدواج قبلی را به شوهر سابق بپردازد!

مورخین نوشته‌اند تعدادی از کالاش‌ها در افغانستان نیز می‌زیستند. این قوم که به عنوان کافر شناخته می‌شوند همواره مورد ظلم و ستم مردم متعصب منطقه واقع شده‌اند. پشتون‌های متعصب با زور شمشیر یا آنها را مسلمان کرده (افراد مسلمان شده را شیخ می‌نامند) یا به قتل می‌رساندند.

از این رو مردم این قوم به هیچ کس اعتماد نداشته و هرگز با افراد غریبه ارتباط برقرار نمی‌کنند و نام اصلی خود را به کسی نمی‌گویند. دولت پاکستان در سال‌های اخیر برای حفظ این قوم منحصر به فرد تلاش‌های زیادی کرده است.

منبع: فارس


95/7/18 - 13:07 - 2016-10-9 13:07:40





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن