واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
معمولا اکثر نوزادان پس از تولد دچار زردی می شوند این عارضه در صورت شدت یافتن می تواند خطرات زیادی برای سلامتی نوزادان ایجاد کند و با کمک آزمایشات مختلف و معاینه توسط پزشک می توانیم میزان زردی فرزندمان را مشخص کنیم هیپربیلی روبینمی نام دیگر این بیماری است با زردی تب،لرز،درد شکم و علائم شبیه سرماخوردگی در نوزادتان ایجاد می شوند در بزرگسالان هپاتیت A و هپاتیت مزمن B ،ویروسی عفونی اپشتین بار یا مونونوکلئوز عفونی ،مصرف بیش از حد الکل ،اختلالات خود ایمنی یا ژنتیکی ،سنگ کیسه صفرا با زردی به وجود می آیند .
زردی، که هیپربیلیروبینمیا نامیده می شود یک بیماری است که اغلب در نوزادان وجود دارد اما بیماری همچنین می تواند بزرگسالان را تحت تاثیر قرار دهد زمانی که سطح بالایی از بیلی روبین (ماده شیمیایی در صفرای کبد) وجود دارد زردی اتفاق می افتد.
زردی، که هیپربیلی روبینمی نامیده می شود یک بیماری است که اغلب در نوزادان وجود دارد اما بیماری همچنین می تواند بزرگسالان را تحت تاثیر قرار دهد زمانی که سطح بالایی از بیلی روبین (ماده شیمیایی در صفرای کبد) وجود دارد زردی اتفاق می افتد. در این شرایط پوست، سفیدی چشم و غشاهای مخاطی زرد می شود اگر چه این لزوماً یک بیماری خطرناک نیست زردی ممکن است نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد که نیاز به درمان دارد.
1. به دکتر خود مراجعه کنید. اگر علائم و نشانه های زردی در شما و یا کودکتان پیشرفت نماید در اسرع وقت به پزشک مراجعه نماید شما ممکن است نیاز به درمان زردی داشته باشید اما اگر یک بیماری زمینه ای وجود دارد و باعث زردی شده است این به توجه پزشکی نیاز دارد برخی از علائم کوتاه مدت زردی در بزرگسالان عبارتند از: تب لرز درد شکم علائم شبیه سرماخوردگی تغییر در رنگ پوست و سفیدی چشم شما و بیشتر به رنگ پریده و زرد است. 2. به دنبال درمان برای کودک یا نوزاد مبتلا به زردی باشید. در کودکان و نوزادان همچنین زردی می توانید توسعه یابد زردی در نوزادان شایع است و اغلب به خودی خود در طی دو هفته برطرف می شود با این حال، زردی شدید می تواند برای برخی از نوزادان سبب عوارض جدی شود. برای بررسی زردی، به زردی پوست و زردی روی سفیدی چشم نوزاد یا کودک نگاه کنید. اگر زردی در کودک یا نوزاد شما در حال پیشرفت است با دکتر او تماس بگیرید. 3. یک تشخیص قطعی در بزرگسالان دریافت کنید زردی اغلب توسط بیماریهای زمینه ای است که نیاز به درمان دارد دکتر شما معاینه و تست هایی برای تایید تشخیص شرایطی که باعث زردی شده انجام می دهد و سپس یک طرح درمان تنظیم می کند شما ممکن است نیاز به تست های عملکرد خون، سونوگرافی، سی تی اسکن و یا حتی یک بیوپسی کبد برای پیدا کردن علت زردی داشته باشید. شرایط مشترکی که می تواند سبب زردی شوند شامل: هپاتیت A هپاتیت مزمن B و C ویروسی عفونی اپشتین بار یا مونونوکلئوز عفونی مصرف بیش از حد الکل اختلالات خود ایمنی یا ژنتیکی سنگ کیسه صفرا التهاب کیسه صفرا سرطان کیسه صفرا پانکراتیت برخی داروها مانند استامینوفن، پنی سیلین، قرص های ضد بارداری و استروئیدها ممکن است سبب زردی شوند. دکتر شما می تواند زردی را با دنبال کردن نشانه هایی از بیماری کبد شامل کبودی، آنژیوم عنکبوتی، اریتم کف دست و آزمایش ادرار برای حضور بیلی روبین تشخیص دهد دکتر شما ممکن است همچنین از تصویربرداری یا بیوپسی کبد برای تایید تشخیص استفاده کند. 4. بیماری های زمینه ای را درمان کنید اگر دکتر شما یک بیماری زمینه ای که باعث بروز زردی شده است را کشف کند وی احتمالاً درمان را شروع خواهد کرد درمان علل و عوارض بیماری های زمینه ای می تواند به تسکین زردی شما کمک کند. 5. اجازه دهید که زردی از بدنتان پاک شود در اغلب موارد، زردی بدون درمان از بین می رود. با دکتر خود برای بهترین گزینه درمانی صحبت کنید. 6. برای خارش از دارو استفاده کنید در برخی از افراد با زردی تجربه خارش را نیز دارند اگر خارش آزاردهنده می شود و یا زندگی روزانه شما را تحت تاثیر قرار می دهد یک دارو مانند کلستیرامین برای تسکین علائم خود استفاده نمایید. آثار کلستیرامین کنترل کلسترول در کبد است.عوارض جانبی این دارو عبارتند از درد شکم، سوء هاضمه، تهوع، نفخ شکم و یبوست است. 7. درمان برای نوزاد دارای زردی را شروع کنید. زردی نوزادان بسیار شایع و مانند زردی بزرگسالان است اغلب نیازی به درمان ندارند با این حال، اگر دکتر شما تشخیص زردی در نوزاد شما داد او می تواند یکی از درمان های زیر را برای کمک به تسکین بیماری شروع نماید. 1. نوردرمانی. استفاده از نور برای کمک به کودک جهت دفع بیش از حد بیلی روبین است.
2. ایمونوگلوبولین داخل وریدی. این می تواند آنتی بادی عامل زردی در اطفال را کاهش دهد. 3. تعویض خون. یک نوع انتقال خون است که مقدار کمی از خون را برداشته و بیلی روبین رقیق می شود تعویض خون تنها در موارد شدید زردی نوزاد استفاده می شود. چگونه از زردی پیشگیری کنیم 1. جلوگیری از عفونت های هپاتیت ویروس هپاتیت یکی از علل اصلی زردی در بزرگسالان است. شما می توانید از هپاتیت A با زدن یک واکسن جلوگیری کنید هر کسی می تواند این واکسن را دریافت کند وقتی که یک فرد مقادیر بسیار ناچیزی از مدفوع، اغلب در غذاهای آلوده می خورد هپاتیت A گسترده می شود مراقب باشید در هنگام سفر از مواد غذایی که به درستی پخته نشده و یا پاک نشده است استفاده نکنید . همچنین می توانید از هپاتیت B با یک واکسن جلوگیری کنید هر فرد از نوزادان تا بزرگسالان می توانند این واکسن را دریافت کنند هیچ واکسنی برای هپاتیت C وجود ندارد هپاتیت B و C از طریق خون و مایعات بدن یک فرد آلوده گسترش می یابد اما از طریق تماس اتفاقی گسترش نمی یابد از استفاده از هر نوع سوزن خالکوبی و تزریق مواد مخدر برای کمک به جلوگیری از گسترش این ویروس ها اجتناب کنید. 2. از مصرف الکل اجتناب نمایید از آنجا که الکل در کبد شما پردازش می شود از مصرف الکل خود داری کنید که نه تنها به کاهش علائم زردی کمک می کند همچنین ممکن است شما را از سیروز به علت مصرف الکل دور نگه دارد. 3. وزن سالم را حفظ کنید نگه داشتن وزن در یک محدوده پایدار و سالم می تواند از سلامت کلی شما حمایت کنند اما این هم می تواند کبد را سالم نگه دارد و به نوبه خود از یرقان جلوگیری کند. حفظ وزن آسان است اگر شما وعده های غذایی سالم، متعادل و به طور منظم بخورید مواد غذایی که مواد مغذی غنی و حاوی چربی متوسط و کربوهیدرات های پیچیده باشد انتخاب کنید زیرا برای ترویج سلامت عمومی شما بهترین می باشد.
مصرف کالری روزانه خود را در حدود 1800 – 2200 بسته به میزان فعالیت خود قرار دهید شما باید کالری خود را از غذاهای کامل مغذی مانند غلات سبوس دار، میوه ها و سبزیجات، لبنیات، پروتئین بدون چربی دریافت کنید.ورزش برای حفظ وزن و ارتقاء سلامت کلی شما مهم است. هر روز در فعالیت های قلبی و عروقی با شدت متوسط شرکت کنید حداقل 30 دقیقه ورزش در بیشتر روزهای هفته داشته باشید. 4. کلسترول خود را مدیریت کنید نگه داشتن کلسترول در محدوده نرمال نه تنها می تواند به جلوگیری از زردی کمک کند بلکه همچنین به حفظ سلامت کلی شما کمک می کند شما می توانید کلسترول خود را از طریق رژیم غذایی سالم و ورزش مدیریت، یا در موارد دیگر، با دارو کنترل کنید. فیبر محلول بیشتر بخورید. چربی های سالم، و غذاهای پر از اسیدهای چرب امگا 3 می تواند به مدیریت کلسترول کمک کند غذاهایی مانند گوشت لخم، لبنیات کم چرب، روغن زیتون، ماهی قزل آلا، بادام، جو، عدس و سبزیجات شامل این سه مواد مغذی می باشد. چربی های ترانس از رژیم غذایی خود را کاهش یا حذف کنید. چربی های ترانس کلسترول بد (LDL) را افزایش می دهد مصرف غذاهایی مانند غذاهای سرخ شده و محصولات تجاری از جمله محصولات پخته شده، کوکی ها و کراکر محدود کرده یا متوقف کنید زیرا ممکن است به کنترل کلسترول در شما کمک کند. سی دقیقه ورزش در روز می تواند به افزایش سطح کلسترول خوب یا HDL در بدن شما کمک کند. شواهدی وجود دارد که ترک سیگار، سطح کلسترول HDL را افزایش می دهد. 5. مطمئن شوید که نوزاد شما تغذیه کافی دارد. مطمئن شوید که کودک شما به اندازه ی کافی در طول روز می خورند این بهترین پیشگیری از یرقان در نوزادان است. 6. اگر شما شیر خود را به او می دهید کودک شما باید 8 – 12 بار در طول روز در هفته اول زندگی شیر بخورد. اگر شما به نوزاد خود شیر خشک می دهید او باید 1 – 2 اونس ( 30 تا 60 میلی لیتر ) از شیر خشک هر دو تا سه ساعت در هفته اول زندگی تغذیه شود.
برترینها
7 مهر 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]