تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 28 مرداد 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حقيقت ايمان اين است كه حق را بر باطل مقدم دارى، هر چند حق به ضرر تو و باطل به ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1811610987




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسی انواع تالاسمی در نوزادان


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
main_bd_2
روزهای اولین پس از تولد از نوزادان تست های مختلف خونی گرفته می شود که کمک زیادی به تشخیص مشکلات خونی در آن ها میکند تشخیص انواع کم خونی و بیماری های ژنتیکی توسط این تست مقدور خواهد بود در ادامه شما را با انواع   تالاسمی آلفا مینور ,  هموگلوبین متنوع ,  هموگلوبین E ,  هموگلوبین H و  تالاسمی بتا آشنا خواهیم کرد. اختلالات خونی متعددی وجود دارد که می‌توان بر اساس تست غربالگری نوزاد شناسایی کرد که در اینجا به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.   امروزه در ایالات متحده تمام نوزادان آزمایشی به نام تست غربالگری انجام می‌دهند. این تست اغلب پیش از آنکه نوزاد از بیمارستان مرخص شود به عمل می‌آید. خون نوزاد بر روی کاغذ مخصوصی به نام کارت‌های گاتری جمع شده و بعد برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می‌شود. در برخی استان‌ها، این تست حدودا دو هفته بعد از اولین آزمایش بار دیگر انجام می‌شود. اولین اختلال شناخته‌شده بعد از غربالگری فنیل‌کتونوری (PKU) بود؛ برخی از افراد هم‌چنان آن را به نان تست PKU می‌شناسند اما امروزه اختلالات متعددی را می‌توان با نمونه کم‌خونی غربالگری کرد. هدف غربالگری نوزاد شناسایی بیماری‌های موروثی است تا بتوان به موجب آن درمان را خیلی سریع آغاز نموده و از بروز مشکلات پیشگیری کرد.
اختلالات خونی متعددی وجود دارد که می‌توان بر اساس تست غربالگری نوزاد شناسایی کرد که در اینجا به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.
۱.بیماری کم‌خونی داسی‌شکل
نخستین اختلال خونی که با توجه به تست غربالگری نوزاد مشخص می‌شود کم‌خونی داسی‌شکل است. در آغاز این تست محدود به برخی نژادها یا گروه‌ها بود، اما در حال حاضر با افزایش تنوع جمعیتی، همه نوزادان قابلیت دسترسی به این تست را دارند. تست غربالگری نوزادان برای شناسایی بیماری کم‌خونی داسی‌شکل و ویژگی‌های آن انجام می‌شود. کودکانی که دچار کم‌خونی داسی‌شکل هستند به منظور پیشگیری از بروز عفونت‌های تهدیدکننده، درمان با پنی‌سیلین در آنها آغاز می‌شود. این راهکار ساده باعث تغییر پیشرفت کم‌خونی داسی‌شکل می‌شود که در برخی از کودکان تنها در قالب بیماری‌ای مادام‌العمر بروز پیدا می‌کند.
۲.تالاسمی بتا
هدف غربالگری برای تشخیص تالاسمی بتا، شناسایی کودکانی است که دچار این بیماری بوده و برای بقا، به انتقال خون به شکل ماهیانه نیاز دارند. البته تنها با اکتفا به تست غربالگری نوزاد، به سختی می‌توان این مسئله را تعیین کرد که آیا او به تزریق طولانی‌مدت نیاز دارد یا نه، اما کودکانی را که مشخص می‌شود دچار تالاسمی بتا هستند اغلب نزد یک متخصص خون‌شناسی می‌فرستند تا برای تشخیص کم‌خونی حاد مورد آزمایش‌های بیشتر قرار بگیرند.
۳.هموگلوبین H
این هموگلوبین، نوعی تالاسمی آلفاست که منجر به کم‌خونی متوسط تا شدید می‌شود. اگرچه این بیماران به ندرت به انتقال خون ماهانه نیاز دارند، اما طی بیماری همراه با تب، دچار کم‌خونی شدیدی خواهند شد که به انتقال خون نیاز دارد. شناسایی به‌موقع این بیماران به والدین این امکان را می‌دهد تا بتوانند علائم و نشانه‌های کم‌خونی حاد را تشخیص دهند.
۴.هموگلوبین C
این هموگلوبین شبیه هموگلوبین S (یا هموگلوبین داسی‌شکل) است و باعث می‌شود سلول‌های گلبول‌های قرمز شبیه یک دریچه گرد شود تا یک دونات. اگر یکی از والدین، نشانه‌های سلول داسی‌شکل و دیگری نشانه‌های هموگلوبین C را داشته باشد، شانس این‌که بچه‌شان دچار هموگلوبین SC شود (شکلی از بیماری سلول داسی‌شکل) ۴ به ۱ خواهد بود. هم‌چنین از انواع بیماری‌های هموگلوبین C می‌توان بیماری هموگلوبین CC و هموگلوبین C یا تالاسمی بتا را نام برد. البته به خاطر داشته باشید که این بیماری‌ها، بیماری‌هایی نیستند که سلول را داسی‌شکل کنند. این نتایج منجر به بروز مقادیر متغیر کم‌خونی و خون‌کاوی (تجزیه سلول گلبول‌های قرمز) می‌شود.
۵.هموگلوبین E
هموگلوبین E که در جنوب شرق آسیا بسیار شایع است، میزان تولید کمی داشته و به سختی می‌تواند شکل خود را حفظ کند. نکته مهم‌تر ترکیب هموگلوبین E و تالاسمی بتاست که منجر به تالاسمی ماژور شده و نیاز به انتقال خون دائمی خواهد بود. اگر نوزادی از هر یک از والدین، هموگلوبین E را به ارث ببرد، ممکن است دچار بیماری هموگلوبین EE شود. بیماری هموگلوبین EE سلول‌های گلبول‌های قرمز بسیار کوچکی دارد.
۶.هموگلوبین متنوع
علاوه بر هموگلوبین S، C و E بیش از ۱۰۰۰ نوع هموگلوبین دیگر هم وجود دارد. این هموگلوبین‌ها نام‌های عجیب‌غریبی دارند مانند «بهار مستدام» و ممفیس (اغلب نام‌گذاری آنها بر اساس مکانی که برای نخستین بار در آن شناسایی شدند انجام می‌گیرد) اکثریت این هموگلوبین‌ها هیچ نوع شاخص بالینی مشخصی ندارند. توصیه می‌شود که اکثر نوزادان در سنین ۹ تا ۱۲ ماهگی به منظور تشخیص این مسئله که آیا هیچ یک از این شاخصه‌ها را دارند یا نه، حتما آزمایش غربالگری انجام دهند.
7.تالاسمی آلفا مینور
در برخی مواقع، تالاسمی آلفای مینور ‌را می‌توان در تست غربالگری نوزاد شناسایی کرد. به طور کلی، نتایج به‌دست‌آمده می‌تواند گویای هموگلوبین بارتز باشد. تالاسمی آلفای مینور می‌تواند منجر به کم‌خونی خفیف و کوچک شدن گلبول‌های قرمز شده اما در برخی مواقع تشخیص داده نمی‌شود. با همه این‌ها، تنها به این دلیل که یک کودک تست غربالگری عادی انجام داده نمی‌تواند به معنای آن باشد که نشانه‌های تالاسمی آلفا را ندارد؛ شناسایی این تالاسمی دشوار بوده و ممکن است در سنین بالاتر آن را با کم‌خونی ناشی از کمبود آهن در بدن به اشتباه تشخیص دهند.
25 شهریور 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن