واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
متادون یکی از دارو های درمانی قوی برای درمان بیمارن معتاد به هروئین و تریاک می باشد، اما به این معنا نیست که متادون را می توان بدون تجویز پزشک و به راحتی مصرف کرد بلکه باید با نظارت پزشک معالج انجام شود، چون متادون یک داروی بسیار قوی می باشد و ممکن است تاثیرات بدی بر روی بدن شما بگذارد، همچنین متادون تنها راه به دنیا آمدن نوزاد سالم از مادر معتاد به تریاک است.دکتر لیلی نکوهش درگفت وگو با ایرنا در عین حال تاکید کرد که این مادران به هیچ وجه داروی متادون را سر خود و بدون تجویز پزشک مصرف نکنند و حتما تحت نظر درمانگر اعتیاد یا پزشک معالج باشند. نکوهش یاد آور شد: میزان مصرف این دارو از فردی به فرد دیگر متفاوت است و نه تنها باید تحت نظر پزشک مصرف شود که باید به گونه ای از معتاد مراقبت شود تا آن را به یکباره قطع نکند و درمان را به صورت مداوم، پیش برد.
نکوهش خاطرنشان کرد: درمان مادران معتاد باردار مصرف کننده هروئین نیز با متادون انجام می شود اما درمان مادران معتاد باردار به مواد محرک صنعتی فقط باید با روش روان درمانی به روش ماتریک (نوعی روش روان درمانی) انجام گیرد.
وی درباره مادران معتاد به هروئین هم تصریح کرد: از آنجا که عوارض ناشی از این ماده در جنین بیشتر است ، بنابراین حتما مادر باید تحت درمان دارویی قرار گیرد و گرنه شدت اعتیاد در این نوزادان بیشتر مشاهده می شود.
این درمانگر اظهار کرد: نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری برای ترک اعتیاد از داروی متادون مصرف کرده باشند به طور قطع سالم بدنیا می آیند و مشکل اعتیاد را به ارث نمی برند.
وی ادامه داد: این قبیل نوزادان پس از تولد برای حصول اطمینان بیشتر از سلامتی شان طی مدت زمان 24 تا 48 ساعت تحت کنترل درمانی پزشکی کادر متخصص قرار می گیرند.
این درمانگر، متادون را داروی تایید شده همه کشورهای دنیا برای درمان اعتیاد مادران باردار بیان کرد و افزود: مصرف متادون در دوران شیردهی هم مجاز است و هیچ مشکلی برای جنین و نوزاد بوجود نمی آورد.
نکوهش افزود: مادران معتاد باید پس از اطلاع از بارداری خود، بدون هیچ ترسی، موضوع را به یکی از مراکز اقامتی سرپایی ترک اعتیاد اطلاع دهند تا اقدامات درمانی لازم درباره آنان هر چه سریع تر آغاز شود.
وی، شمار مراکز اقامتی سرپایی ترک اعتیاد را 6 هزار مرکز اعلام کرد و گفت: این مراکز زیر نظر سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت و درمان در کشور فعالیت می کنند و این قبیل مادران باردار معتاد می توانند برای ترک و کنترل دوران بارداری به این مراکز مراجعه کنند.
نکوهش، درمان زنان باردارمعتاد را سخت تر از دیگر معتادان دانست و افزود: روش های درمانی سنتی که برای همه معتادان کاربرد دارد در مادران باردار معتاد کاربردی نیست چرا که باید هم مادر و هم جنین تحت درمان دقیق قرار بگیرند تا آسیب نبیند.
این درمانگر گفت: طبق آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، شمار مادران معتاد باردار افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا در زمان حاضر کشور دارای یک میلیون و 325 هزار معتاد است.آمار دقیقی از تعداد مادران باردار معتاد و نیز نوزادان این مادران در کشور وجود ندارد.
اخبار مرتبط: کاهش توان باروری در معتادان بهبود یافته با متادون
هشدار نسبت به مسمومیت کودکان با متادون
حتی ضایعات متادون با حضور کارشناسان از بین میرود
نصب برچسب ردیابی و رهگیری بر روی داروهای مخدر/رصد توزیع و عرضه داروی متادون
فروش متادون به باشگاههای ورزشی رسید
گسترش مراکز ترک الکل؛ امسال/ادغام با مراکز متادون درمانی
آیا برای ترک سیگار میتوان از طب سوزنی کمک گرفت؟
تجارت متادون در بازار قاچاق
رواج «متادون» بین فوتبالیستها
خطر مرگ کودکان با مصرف اشتباهی متادون! منبع:ایرنا
27 شهریور 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]