واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
سرطان مری چگونه پدید می آید افرادی که به مصرف موادمخدر اعتیاد دارند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این سرطان خطرناک قرار دارند تریاک و اعتیاد به آن در ابتلای افراد به بیماری های تنفسی، قلبی و سرطان ها به ویژه سرطان مری نقش دارد متاسفانه شاهد مرگ و میر هموطنانمان در استان گلستان ناشی از اعتیاد به این ماده مخدر هستیم .
رضا ملک زاده معاون تحقیقات وزارت بهداشت در افتتاحیه دهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد که صبح امروز در سالن همایش های رازی برگزار شد، با اشاره به ارتباط مستقیم مصرف تریاک و میزان بروز سرطان، گفت، از سال 2004 مطالعه ای علمی در استان گلستان درباره ارتباط تریاک و بروز سرطان مری و معده با همکاری سازمانهای بین المللی شروع شده که تا 30 سال آینده نیز ادامه دارد.
وی ادامه داد:در این مطالعه 50 هزار نفر مورد بررسی قرار گرفتند که از این تعداد بیش از 8 هزار و 400 نفر به صورت مداوم روزانه نیم گرم مصرف تریاک داشتند .
معاون تحقیقات وزارت بهداشت از قرار گرفتن استان گلستان روی کمربند سرطان مری و معده خبرداد و افزود: در تمام مناطق روی کمربند جهانی سرطان مری تولید، برداشت و مصرف تریاک ویژگی مشترکی بود.
وی عوارض مصرف تریاک و مواد مخدر را در خانم ها بیش از آقایان دانست و تصریح کرد: به طور کلی تریاک یکی از ریسک فاکتورهای مهم در بروز سرطانها بوده و طبق مطالعات تاثیر آن چندین برابر سیگار است.
ملک زاده تریاک را موجب کاهش طول عمر خواند و افزود: در افراد تریاکی مرگ و میر به دلیل افزایش احتمال ابتلا به بیماری های تنفسی، قلبی و سرطان ها به ویژه سرطان مری 86 درصد بیشتر از دیگران است.
وی در ادامه با اشاره به افزایش احتمال بروز سرطان های مری، معده، حنجره، ریه، مثانه و غیره در اثر مصرف ترباک، بیان کرد: با توجه به بررسی هایی که روی 400 بیمار مبتلا به لوزالمعده در تهران انجام شد، تریاک به عنوان مهمترین ریسک فاکتور شناسایی شد.
ملک زاده با تاکید بر ضرورت افزایش تحقیقات در عرصه اعتیاد، بیان کرد: باتوجه به اینکه اعتیاد یکی از بزرگترین مشکلات همه کشورها است متاسفانه هنوز نگاه به اعتیاد بیماری محور نبوده و لازم است که با بررسی های بیولوژیکی و ژنی افراد معتاد، اعتیاد همواره به عنوان یک بیماری شناخته شود.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت با بیان اینکه هنوز در برخی مواقع اعتیاد جرم است، اظهار کرد: هرچند پشت صحنه توزیع و پخش مواد مخدر مافیای بزرگی وجود دارد که نیازمند برخورد جدی است ولی فرد معتاد به واقع یک بیمار است.
وی پیشگیری را مهمترین بخش مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد دانست و یادآور شد: پیشگیری بخصوص در سنین کودکی و نوجوانی و حمایت والدین از فرزندان در این سنین از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مرگ روزانه 8 نفر به خاطر ناخالصی مواد مخدر در کشور
در ادامه این مراسم سردار مویدی جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر،مواد مخدر را به عنوان چهارمین عامل تهدید در جهان عنوان کرد و افزود: افزایش اعتیاد در زنان، نوجوانان، جوانان و حتی کودکان نشان از هشدار جدی برای مقابله با این تهدید جهانی است.
وی از اعتیاد 3 درصد جمعیت 15 تا 64 سال کشور خبرداد و تصریح کرد: بر اساس مطالعه ای در سال 2016، 247 میلیون نفر در دنیا حداقل یکبار در این سال اقدام به مصرف مواد مخدر کرده اند. که همین امر نشان از افزایش حجم تجارت مواد مخدر و نتایج سوء آن بر مشکلات فرهنگی، اجتماعی و بهداشتی دارد.
جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، از 3 هزار و 800 شهید و بیش از 12 هزار جانباز مبارزه با مواد مخدر در 27 سال اخیر خبر داد و ابراز داشت: طی این سال ها بیش از 9هزار تن انواع مواد مخدر کشف و منهدم شده است.
وی مصرف مواد را چهارمین عامل مرگ و میر دانست و اظهار کرد: در سالهای اخیر شاهد مرگ روزانه هشت نفر در اثر استفاده از مواد ناخالص و تحمیل هزینه های سنگین آن بر نظام سلامت بوده ایم و لازم به ذکر است که سالانه 10 هزار میلیارد تومان خسارت مبارزه با مواد مخدر است.
مویدی با اشاره به رشد تحقیقات حوزه اعتیاد از سال 74، یادآور شد: پس از بررسی آسیب های اجتماعی در سال 94 و نتایج آن توسط روسای سه قوه، اعتیاد به عنوان اولویت اصلی در بحث کاهش آسیب های اجتماعی برای پیگیری و تمرکز روی آن عنوان شد و گزارش نتایج نهایی آن در آبان ماه به دفتر مقام معظم رهبری داده می شود .
باشگاه خبرنگاران جوان
26 شهریور 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]