واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: حداد عادل: تضعیف عقلانیت در تفکر دینی بستر ساز سکولاریسم است
غلامعلی حداد عادل گفت: لازمه حضور در خارج از مرزها شناخت است، بنابراین نباید به معلومات خود اکتفا کرد و باید در جهت شناخت فرهنگهای دیگر تلاشهای بیشتری انجام داد.
به گزارش ایسنا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در آیین آغاز سال تحصیلی دانشگاه ادیان و مذاهب پردیسان در نمازخانه این دانشگاه، با بیان این که در قرن 20 کشورهای اسلامی و تمدن اسلام با آسیبهایی مواجه شده است، پیروزی انقلاب اسلامی در اواخر قرن 20 را نقطه عطف دانست و افزود: نباید این انقلاب را صرفا از نظر سیاسی ارزیابی کرد که نتیجه آن تبادل یک قدرت باشد، بلکه آنچه در این پیروزی اهمیت دارد تأسیس یک حکومت دینی پس از زمان پیامبر اکرم(ص) در جهان است.
وی ادامه داد: پیروزی انقلاب اسلامی، پیروزی حکومت دینی در برابر سکولاریسم است؛ نگاه غرب به دین بعد از رنسانس نگاه سکولار است که بر اساس آن دین حق حکومت ندارد، اما امام خمینی(ره) دین را بر کرسی حکومت نشاند.
حداد عادل ایجاد دانشگاه ادیان و مذاهب در انقلابی که با نام دین تأسیس شده است را یک امر ضروری دانست و خاطرنشان کرد: آشنایی با ادیان و مذاهب سنت علمای اسلام است، زیرا تدوین کتابهای فراوانی که در زمینه ادیان نوشته شده، در صورتی امکان دارد که نسبت به آن دین آشنایی وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: زنده بودن و پویا بودن یک کشور اقتضا میکند در خارج از مرزهای خود حضور داشته باشد و قدرت و اقتدار دو مفهوم متفاوت هستند و هر کشوری که ارتباط بیشتری با جامعه جهانی داشته باشد و تأثیرات بیشتری بگذارد اقتدارش بیشتر است.
عضو شورای عالی انقلاب اسلامی با بیان این که حکومت دینی نمیتواند ادیان دیگر را انکار کند، گفت: وجود ادیان مختلف درجهان یک واقعیت است، گرچه ما آنها را به دلیل اعتقادات دینی حقیقت نمیدانیم، اما حقیقت و واقعیت نیز دو مفهوم متفاوت هستند.
حداد عادل با طرح سؤالی مبنی بر چگونگی برخورد با ادیانهای مختلف بیان داشت: در میان تمامی ادیان با وجود اختلافات وجه، اشتراکاتی وجود دارد که آن هم اعتقاد به خدا و دین است؛ بنابراین ضروری است تمامی ادیان در مقابله با بیدینی در یک صف قرار گیرند؛ ما باید بدانیم مسأله دنیای امروز تقابل دین با بی دینی است و اینجا است که باید وجه اشتراک ادیان را مهم بدانیم.
وی ادامه داد: درد و رنجهای دنیای امروز از بیدینی است و ای کاش کشورهای مسیحی حقیقتا مسیحی بودند و به آیین مسیح عمل می کردند.
رییس فرهنگستان ادبیات و زبان فارسی اضافه کرد: در میان ادیان اختلافات فراوانی وجود دارد که باید در زمینه این اختلاف ها با یکدیگر گفت و گو کرد به عبارت دیگر این اختلافات نباید همکاری در مقابله با بی دینی را تحت تأثیر قرار دهد.
وی وارد شدن حوزه علمیه علوم گوناگون را از برکات انقلاب دانست و گفت: از آثار این انقلاب این است که حوزه علمیه خود را محدود به فقه و اصول نمی داند و قصد دارد در تمامی مسائل وارد شود و چنین هم باید باشد، زیرا حکومتی که میخواهد دینی باشد باید پاسخگوی تمام مسائل نیز باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خطاب به مسوؤلان دانشگاه ادیان و مذاهب بیان داشت: حوزه و دانشگاه هرکدام دارای عیب و حُسن هستند که شما باید تلاش کنید حُسن هرکدام را دریافت کنید و از عیبها فاصله بگیرید؛ در این صورت است که وحدت حوزه و دانشگاه موفق است؛ مراقب باشید کمیت بر کیفیت غلبه پیدا نکند.
وی عقلانیت را سیره امام خمینی(ره) دانست و افزود: مراقب باشید از سیره امام خمینی(ره) و بینش رهبر معظم انقلاب منحرف نشوید و عقلانیت نیز سیره امام خمینی(ره) است؛ تضعیف عقلانیت در تفکر دینی بستر ساز سکولاریسم است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۱ - ۰۷ مهر ۱۳۹۵ - 28 September 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]