محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852613225
روزی که همه شاعر شدند...
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: روزی که همه شاعر شدند...
آیین پاسداشت استاد سید علی موسویگرمارودی در بیست و هشتمین شب شاعر با حضور چهرههای هنری ادبی و فرهنگی کشور در سازمان هنری رسانهای اوج برگزار شد.
به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی سازمان هنری رسانهای اوج، آیین پاسداشت استاد سید علی موسویگرمارودی در بیست و هشتمین شب شاعر با حضور چهرههای هنری ادبی و فرهنگی کشور در سازمان هنری رسانهای اوج برگزار شد.
مهدوی راد: موسویگرمارودی یکی از «عزیزترین خردمندان روزگار» است
در این مراسم که از ساعت 16:30 در نخلستان سازمان اوج برگزار شد در ابتدا آیتالله مهدوی راد، موسویگرمارودی را یکی از "عزیزترین خردمندان روزگار" توصیف کرد و گفت: به عقیده من استاد موسویگرمارودی «ذوالایدی» است. به این معنا که در حوزههای مختلف ادبی، علمی، و خلقوخو و شخصیت توانمندیهای خاصی دارد.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد: در تاریخ اسلام شاهد عنایت رسول مکرم اسلام و اهل بیت علیهم السلام به مقوله شعر بوده ایم. و این موضوع در تاریخ ائمه اطهار در خصوص شعرهایی که در مسیر اهل بیت شعر گفته اند قابل مشاهده است.
مهدوی راد افزود: در جلسهای که در محضر رهبر انقلاب بودیم، ایشان تاکید کردند که هر مکتبی بتواند در قالب هنر جلوه کند ماندگار خواهد شد و کسی نمی تواند آن را از تاریخ حذف کند. بنده هم میگویم کسی که توانسته شعرهایی نظیر «ساقی حق»، «دخت علی را نتوان دست بست»، «خاستگاه نور» و... را بگوید، هیچگاه از تاریخ حذف نخواهد شد.
سید محمود دعایی: بنده از عاشقان آقای موسویگرمارودی هستم
درادامه بیست و هشتمین شب شاعر، حجتالاسلام والمسلمین سید محمود دعایی مدیر مؤسسه مطبوعاتی اطلاعات گفت: بنده از عاشقان آقای موسویگرمارودی هستم و دسعی کرده ام در حد معرفت خودم از اشعار ایشان لذت ببرم. و تنها به این دلیل پشت تریبون آمدم که بدانید به یادتان هستیم.
روایت دیدار شهید چمران و موسویگرمارودی
مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، دیگر سخنران این مراسم بود که درباره موسویگرمارودی گفت: نخستین آشنایی من با ایشان به مسجد هدایت بر میگردد. همان زمانی که شبهای جمعه هم آیتالله طالقانی تفسیر میگفتند و یکی از این شبها آقای موسوی شعری درباره فلسطین خواندند که همه لذت بردند و به خصوص خود آیتالله طالقانی بسیار ایشان را تشویق کردند.
بعد از انقلاب هم دیگر بار آقای موسوی به دعوت شهید چمران به دیدارشان آمدند و آنجا یکی از معدود عکسهایی که من و برادر شهیدم با هم داریم را آقای موسویگرمارودی در آن دیدار به ثبت رساندند. بعد از شهادت شهید چمران هم که شعر زیبای ایشان برای شهید منتشر شد که ما هم آن شعر را یادنامه شهید چمران منتشر کردیم.
حسینی جلالی: اشعار موسویگرمارودی افتخار زبان فارسی و مسلمانان است
در ادامه این مراسم آیتالله حسینی جلالی تواضع، ادب، نفوذ کلام و علم حوزوی را از وجوه بارز موسویگرمارودی شمرد و ادامه داد: شعر در همه فرهنگها اثر خاصی دارد و به مراتب مؤثر تر از نثر است. اشعار جناب موسویگرمارودی هم افتخاری برای زبان فارسی و مسلمانان به حساب میآید. زیرا که بسیاری از آثار او مربوط به اهل بیت است و امیدوارم کارهای ایشان مورد قبول اهل بیت واقع شود.
خرمشاهی: ترجمه نهج البلاغه توسط موسویگرمارودی به بلیغ ترین شکل ممکن صورت گرفته است
بهاء الدین خرمشاهی که از دیگر حضار در شب شاعر بیست و هشتم بود، دوستی با موسویگرمارودی را 40 ساله دانست و گفت: ما از حدود 40 سال پیش تا کنون با موسویگرمارودی دوست هستیم و ارتباط مان مربوط به امروز و دیروز نیست. ارادت به ایشان با مجله نگین آغاز شد که شخصیت متفاوت ایشان را از قلمشان شناختم.
خرمشاهی پس از قرائت دو شعر درباره موسویگرمارودی، درباره آثار او گفت: سالها بود که مشتاق خواندن نهج البلاغه بودم و اکنون خوشحال هستم که بعد از 50 سال انتظار نهج البلاغه را به فصیح ترین و بلیغ ترین و شیواترین ترجمه آن به قلم استاد موسویگرمارودی خواندم.
پیام آیتالله سبحانی: ترکیببند عاشورایی گرمارودی درباره حضرت زینب کبری(س) تا ابد بر تارک شعر فارسی میدرخشد
در ادامه این مراسم پیام آیتالله سبحانی توسط نماینده دفتر ایشان برای موسویگرمارودی خوانده شد، در این پیام آمده است:
تردیدی نیست که هیچ آیین و مسلکی به اندازه اسلام مردم را به دانشاندوزی دعوت نکرده است و همین نکته یکی از بهترین نشانههای حقانیت آن است. چه بسیار روشن است که متولیان مکاتب دروغین همواره در پی آنند که از جهل مردم سود برند و نان نادانی مردم خورند و همیشه نگرانند مبادا کسانی را که چنان بردگان به زیر سلطه خویش کشیدهاند از سرچشمه زلال معرفت سیراب شوند و بندهای بردگی را که سایه تاریک جهل علت اصلی آن است بگسلند. همانگونه که دانش را در این مکتب ارج و قرب است از دانشمند و شاعر و راهنمای فکر و اندیشه مردم نیز بهترین تجلیلها و تمجیدها شده است که این همه بیحکمت و علت نیست زیرا اکثر و یا همه گرفتاریها و سیهروزیها و بدبختیهای جوامع بشری ریشه در جهل و بیدینی مردم دارد و آنچه مایه سعادت آدمی است در دو کلمه کوتاه نهفته است؛ دانش و دیانت.
تکریم و بزرگداشت شاعران و عالمان راههای گوناگون و مصداقهای فراوان دارد و یکی از بهترین آنها تکریم آنها در زمان حیات خود آنان است. یکی از این عالمان و شاعران که این جلسه به نام و برای تکریم او برگزار شده جناب آقای موسویگرمارودی شاعر آیینی بلندآوازه و مترجم قرآن کریم، صحیفه سجادیه و اخیراً نهجالبلاغه هستند.
ویژگی مهم ایشان استفاده از توان علمی و قریحه شاعری در راه ترویج مکتب اهل بیت و پاسداشت ارزشهای اخلاقی و نظام اسلامی است. ترکیببند عاشورایی و شعر بلند این شاعر خوشقریحه درباره زینب کبری (ع) از اشعاری است که تا ابد بر تارک شعر فارسی میدرخشد؛ نیز قصیده قرای ایشان در وصف معلم امت شیخ مفید در بیش از 20 سال پیش از قصیدههای فراموش نشدنی است.
روایت رفاقت نیم قرنی حدادعادل و موسویگرمارودی
غلامعلی حدادعادل نیز در سخنانی، آشنایی خود با موسویگرمارودی را مربوط به بیش از نیم قرن دانست و گفت: ما از دوران مدرسه علوی پای شعرهای موسوی نشستیم و رفاقت ما مربوط به حدود 50 سال پیش است. در فاصله میان سال 42 نا 57 هم در مناسبتهای مختلف مصاحبت داشتیم، نظیر شبهای شعر که شعر ایشان درباره بعثت پیامبر جایزه برد بنده هم در آن مراسم بودم تا شبهای شعر باغ سفارت آلمان. حتی حدود سال 47 زمانی که من به تازگی از شیراز به تهران رانده شده بودم، موسوی هم به زندان افتاده بود. تا پیش از آن کار ویراستاری جزوههای «در راه حق» با موسوی بود و زندانی شدن او کار را متوقف کرده بود تا اینکه این کار به بنده سپرده شد و من کار موسویگرمارودی را با یاد او ادامه دادم.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی ادامه داد: یک ویژگی مهم موسویگرمارودی این است که در قم، تهران و مشهد زندگی کرده و در سالهای عمر خود در شهر قم کسب علم کرده و در تهران نیز مناسبتهای مختلف اجتماعی و سیاسی را از سر گذرانده.
«یک درخت برومند ریشه دار»...
حدادعادل موسویگرمارودی را «یک درخت برومند ریشه دار» دانست که «ریشه در ادب و عرفان و دین داشته و شاخ و برگ آن به آسمان سر میساید.»
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نقش اصلی موسویگرمارودی مربوط به سالهای پیش از انقلاب است. چرا که او به نوعی شاعر آیینی پیش از انقلاب بود و در فضایی که ادبیات همسویی با این تفکر نداشت و مضمون و قالب هیچ تناسبی با تفکرات دینی و آیین نداشت و حتی شاعران متدین در فضای ادبی به منصه ظهور نرسیده بودند، موسویگرمارودی به عنوان یک شاعر آیینی شناخته میشد. این دقیقا همان زمانی بود که تفکر عامه فضای ادبیاتی کشور بر این عقیده بود که اگر متدینین میخواهند شعر هم بگویند باید در همان کلیشههای مرسوم دوره قاجاری بمانند و همان فضا را تکرار کنند و شعر آن روز ارتباطی به اعتقادات دینی نداشت. این که موسویگرمارودی در آن روزگار بعنوان شاعر آیینی شناخته میشد و ما هربار میخواستیم دنبال اشعار مذهبی بگردی سراغ شعرهای او میرفتیم؛ این موضوع یکی از نکات اصلی شخصیت ادبی اوست.
حدادعادل تصریح کرد: به عقیده من موسویگرمارودی امروز مانند یک درخت یبند قامت در میان درختهایی بوستانی است که به برکت انقلاب اسلامی فراهم آمده، ولی این نکته مهم تر است که او پیش از انقلاب به مثابه تک درختی بود در میان کویر بی آب و علف. و برکت او در آن زمان بسیار مهم و جدی است.
حداد عادل در پایان با اشاره به زبر دستی موسویگرمارودی در قالبهای مختلف نظیر شعر نیمایی، سپید، آزاد و... تصریح کرد: هنر موسویگرمارودی این است که این قالبها را در خدمت مضامین و مفاهیم اسلامی و انقلابی درآورده و از خود میراث گرانقدری نظیر مقالات مهم ادبی، نظریه پردازیهای ادبی، انتخاب گزیده اشعار و بهگزین اشعار بزرگان، داستان سرایی برای جوانان بر جای گذاشته است که هیچگاه از خاطر ادبیات کشور نخواهد رفت و ما امیدواریم این در افشانی همچنان ادامه پیدا کند.
اسعدی: چرا شرایط طوری شده که جوانان، اشعار گرمارودی را زمزمه نمی کنند؟
محمود اسعدی آخرین سخنرانی بود که برای ایراد سخن پشت تریبون حاضر شد و یکی از مشکلات جدی مدیریت فرهنگی کشور را عدم اطلاع رسانی صحیح و سالم دانست.
اسعدی توضیح داد: خاطرم هست در ایامی که مهرداد اوستا از دنیا رفته قطعهای را برای پخش از شبکه4 سیما اماده کرده بودم ولی پخش نشد. وقتی که با مدیر وقت شبکه درباره علت پخش نشدن این قطعه صحبت کردم، وی گفت: خدا به ما رحم کرد، چرا که از اسم این شاعر مشخص است که او زرتشتی است. چون نامش مهرداد است و نام خانوادگی ش اوستا!
اسعدی در پایان خاطر نشان کرد: به خاطر همین مدیریت ضعیف و عدم اطلاع رسانی ایت که امروز میبینیم موسویگرمارودی و امثال او در میان جوانان چنان که باید شناخته شده نیستند و اشعار ایشان روی لب جوانان زمزمه نمی شود.
سیدعلی موسویگرمارودی در پایان این مراسم ضمن تشکر از یازمان اوج برای برگزاری این مراسم گفت: من اصرار کردم که ما گوشهای بودیم و چنین مراسمی لازم نیست بعد از اتمام ترجمه نهجالبلاغه به حضرت امیر عرض کردم این بضاعت مزجا بود و کورسوی امیدی است که آنسو گوشه چشمی به ما کنید.
وی افزود: به همین کارهای اسلامی و ایرانی دلخوش هستم و معتقدم که در گوشهگوشه این کشور افرادی هستند که بیشتر از من صاحب صلاحیت هستند تا از آنها قدردانی شود.
در ادامه این مراسم سعید حدادیان یکی از اشعار موسویگرمارودی را که در وصف حضرت زینب کبری بود خواند و در پایان نیز لوح تقدیر و هدایایی از سوی سازمان هنری رسانهای اوج، دفتر دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، حوزه هنری، دفتر ادبیات نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، بنیاد شعر و ادبیات داستانی، نشریه خردنامه، نشریه فرهنگ امروز و چندی از شعرا و نویسندگان به سید علی موسویگرمارودی تقدیم شد.
شایان ذکر است غلامعلی حدادعادل، مهدی چمران، بهاءالدین خرمشاهی، سید محمود دعایی، نمایندگان بیوت آیت الله العظمی سیستانی و آیت الله سبحانی، نماینده دکتر لاریجانی، آیت الله دکتر مهدویراد، حجت الاسلام و المسلمین فلاحزاده، مجتبی رحماندوست، محسن مومنی شریف، مرتضی امیری اسفندقه، علیرضا قزوه، مصطفی محدثی خراسانی، فاضل نظری، سعید حدادیان، محمدحسین انصارینژاد، کامران شرفشاهی، محمدرضا زائری، عباس براتی پور، محمدجواد محبت، جواد محقق، مهدی قزلی، محمدمهدی سیار و... از جمله حضار در شب شاعر بیست و هشتم بود.
گفتنی است شب شاعر مراسم است که به همت سازمان هنری رسانهای اوج به پاسداشت شعرا و نویسندگان معاصر میپردازد و تا کنون به تجلیل از مقام ادبی و هنری بزرگانی چون محمدحسین جعفریان، مرتضی امیری اسفندقه، ناصر فیض و... پرداخته است.
۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
کلک خیال و آل جلال میزبان بانوان شاعر و نویسنده ایرانی شدند
کلک خیال و آل جلال میزبان بانوان شاعر و نویسنده ایرانی شدند تهران - ایرنا - سومین دوره کارگاه آموزشی کلک خیال و چهارمین دوره آل جلال با حضور بانوان شاعر و نویسنده از سراسر کشور و اساتید برجسته این دو رشته از سوی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان آغاز شد مدیر روابط عمومی بنیادهمه پاسداران مراسم عقدم شهید شدند
همه پاسداران مراسم عقدم شهید شدند در حالی که چشمان مهربان را به زمین دوخته بود گفت اگر علاقه ای به من دارید و به خوشبختی من می اندیشید لطف کنید از خدا برایم آرزوی شهادت را بخواهید به گزارش فرهنگ نیوز همسر شهید علی تجلایی می گوید قبل از مراسم عقد علی آقا نگاهی به من کرد و گفت«امروزیها» در حال و هوای مقاومتی با یک شاعر
امروزیها در حال و هوای مقاومتی با یک شاعر احمد امیر خلیلی شاعر مهمان امروز امروزیها میشود به گزارش خبرنگارحوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان احمد امیر خلیلی مهمان امروز امروزیها است و با پدرام کریمی پیرامون ترانه ها و شعر های مقاومتهمه پروندهها در اجلاس یونسکو بررسی شدند - ایسنا
اعضای یونسکو همه تلاش خود را برای بررسی پروندههای ارایه شده انجام دادند و تقریبا همه پروندههای تائید شده در چهلمین اجلاس یونسکو بررسی شدند محمدحسن طالبیان مسئول تدوین پروندههای جهانی ایران در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اعلام کرد شب گذشته یکشنبه۲۷ تیر همه پروندههاامروزی ها هم درگیر فضای مجازی شدند
امروز دست اندرکاران برنامه امروزی ها با حضور یک کارشناس به مباحث چالش بر انگیز فضای مجازی می پردازند به گزارش جام جم آنلاین برنامه امروزی ها که از شنبه تا چهارشنبه از شبکه یک پخش می شود امروز میزبان احمدرضا نخجوانی کارشناس آی تی هستند او قرار است با ارائه آمار به دست از فهواداران با این پیروزی امیداور شدند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما علیرضا منصوریان پس از پیروزی 2 -1 برابر ذوب آهن در هفته هفتم لیگ برتر فوتبال گفت مسابقه خیلی خوب و نفس گیری بود از دربی سنگین تر بود مسابقه بعد از دربی همیشه برای استقلال و پرسپولیس مهم است نباید بازیکنان ما به خواب بازی خوب در دربی می رفتندختران ایران با پیروزی مقابل کره تاریخساز شدند
دختران ایران با پیروزی مقابل کره تاریخساز شدند تیم ملی والیبال بانوان نخستین دیدار خود در رقابتهای قهرمانی باشگاههای آسیا را با پیروزی مقابل تیمی آغاز کرد که پیش از این موفق به شکست آن نشده بود به گزارش خبرنگار حوزه توپ و تور باشگاه خبرنگاران جوان تیم ملی والیبال بانوان ایرهمه بازیگرانی که خواننده شدند - پایگاه خبری تحلیلی گیل خبر
به گزارش گیل خبر برخی از بازیگرانی که خواننده شدند را در ادامه مرور می کنیم مرتضی احمدی مرتضی احمدی بزرگ تر از آن است که بگوییم بازیگری است که خواننده شده یا خواننده ای که بازیگر هر چند ارجحیت هیچکدام از این هنرها بر دیگری ویژگی محسوب نمی شود اما صدای دلنشین و دوست داشتنی مرتترانههای آزادی از پشت دیوارهای زندان/ کدام شاعران به خاطر مخالفت با «اسرائیل» خانهنشین شدند؟
ترانههای آزادی از پشت دیوارهای زندان کدام شاعران به خاطر مخالفت با اسرائیل خانهنشین شدند بخش فرهنگی الف 21 شهریور ۹۵تاریخ انتشار يکشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲ ۲۱ انتشار خبر حبس یک شاعر فلسطینی به جرم «شعر گفتن» در فضای مجازی بازتاب گستردهای داشت این اهمه رشته های دانشگاه آزاد مجوزدار شدند
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت تمامی رشته های این دانشگاه برای سال تحصیلی ۹۵-۹۶ و سال های گذشته این دانشگاه دارای مجوز است به گزارش جام جم آنلاین مجتبی علوی فاضل در گفتگو با مهر گفت وزارت علوم به صورت مرحله به مرحله رشته های این دانشگاه را بررسی و تصویب کرده و اکنون تمامی رشت-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها