تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، بى شرم، كودن، چاپلوس و بدبخت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852290746




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برنامه‌های توسعه در ایران بر اساس واقعیت نوشته نمی‌شود/ چانه زنی مهمترین رکن برنامه در ایران است!


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: آلبرت بغزیان گفت: برنامه پنجم دو سال توسط دولت یازدهم تمدید شد یعنی چه؟ اصلا مگر برنامه با توجه به شرایط جامعه نوشته نمی شود پس تمدید دو ساله برنامه یعنی تکرار چند باره سال آخر برنامه پنجم! یعنی ما در هیچ دوره ای طبق برنامه پیش نرفته ایم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تراز ، با نزدیک شدن به روزهای بررسی لایحه برنامه ششم توسعه از سوی مجلس شورای اسلامی تراز گفتگوی کوتاهی با دکتر آلبرت بغزیان استاد اقتصاد دانشگاه و عضو شورای رقابت انجام داده و از وی درباره دلایل تحقق اهداف برنامه های توسعه در ایران پرسیده است. بغزیان در این گفتگو معتقد است: برنامه پنجم دو سال توسط دولت یازدهم تمدید شد یعنی چه؟ اصلا مگر برنامه با توجه به شرایط جامعه نوشته نمی شود پس تمدید دو ساله برنامه یعنی تکرار چند باره سال آخر برنامه پنجم! یعنی ما در هیچ دوره ای طبق برنامه پیش نرفته ایم. چه زمانی آمدیم میزان تحقق اهداف برنامه ها را تعیین کرده و با یکدیگر مقایسه کنیم؟


تاخیر دوساله در ارائه لایحه برنامه ششم ازسوی دولت چه تاثیراتی بر کیفیت و نحوه اجرای آن خواهد داشت؟ به هر حال ما دو سال است عملا برنامه ای نداریم؟
من معتقدم اقتصاد ما بر اساس برنامه پیش نرفته است. برنامه مانند نقشه ساختمان 8 طبقه ای است که قرار است با کیفیت و ابعاد  مشخصی در مکان مشخصی ساخته شود. حالا مهندسان شروع به ساخت آن ساختمان می کنند. یعنی شما برنامه ششم را مانند نقشه ساختمان اقتصاد کشور حساب کنید که بودجه های سالیانه نیز باید تابع این برنامه ها باشد. ولی آیا شما در طول تاریخ اقتصادی کشور سراغ دارید که ما نقشه یا همان برنامه های توسعه را جلوی خودمان گذاشته و  اقدامات و اولویت ها بر اساس آن چیده شوند. یا نه این نقشه صرفا به چیزی به نام برنامه تبدیل شده که بعد از تصویب به آرشیو می رود و فقط در شرایط امتیازگیری یه برنامه استناد می کنند. یعنی هرگز این طور نبوده که در ایران دولت بر اساس برنامه هایی که ملزم به اجرای آن هستند سنجیده شوند. اینکه ما می گوییم برنامه پنجم دو سال توسط دولت یازدهم تمدید شد یعنی چه؟ اصلا مگر برنامه با توجه به شرایط جامعه نوشته نمی شود پس تمدید دو ساله برنامه یعنی تکرار چند باره سال آخر برنامه پنجم! یعنی ما در هیچ دوره ای طبق برنامه پیش نرفته ایم. چه زمانی آمدیم میزان تحقق اهداف برنامه ها را تعیین کرده و با یکدیگر مقایسه کنیم؟ تا از تجربه برنامه های قبل برای تدوین برنامه های آینده بیاموزیم. در نهایت هم ساختمانی که ساخته می شود نه تنها بر اساس نقشه مصوب نیست بلکه گاها با نقشه طراحی شده تفاوت ها و تضادهای فاحشی دارد.
به نظرم اگر برنامه ششم هم به عنوان یک نقشه جلوی چشم برنامه ریز و دولت گذاشته نشود و برنامه بودجه سال 96 بر اساس برنامه ششم توسعه تدوین نشود. این برنامه یک تلاش بیهوده ای خواهد بود که فقط وقت و انرژی دولت و مجلس را خواهد گرفت و در نهایت هم هیچ اثر مثبتی نخواهد داشت.
چرا در ایران عموما در طول 5 برنامه گذشته، عموما هیچ کدام از برنامه های ما به نیمی از اهداف تعیین شده خود نیز نرسیده اند.  دلیل اصلی این موضوع را چه می دانید؟
دلیل اول این است که برنامه های توسعه در ایران بر اساس واقعیت ها نوشته نمی شود و چانه زنی سهم بالایی در تدوین این برنامه ها دارد. یعنی هر استان، بخش یا حتی وزارتخانه سعی دارد منابع و امکانات موجود را به سمت خودش جذب کند.  دلیل دوم این است که حتی به فرض تدوین و تصویب یک برنامه اصولی دولت ها بر اساس اهداف برنامه جلو نرفته و بلرنامه مصوب را اجرا نمی کنند. لذا با کنار گذاشتن برنامه همان روزمرگی گذشته را ادامه می دهند. موضوع سوم نیز عمر و مدت حضور دولت ها در مسند قوه مجریه است. یعنی همیشه این طور بوده که یک دولت مجری برنامه ای بوذده که دولت قبل تدوین کرده و یا دولت بعدی باید برنامه های دولت وقت را اجرایی کند که خود این موضوع باعث بروز مشکلاتی می شود.
خب راهکار چیست، برای حل این مشکل باید چه کرد؟ تجربه سایر کشورها در این زمینه چیست؟
تنها راه این است که باید مثل بودجه های سالیانه طول عمر هر دولت با طول زمان اجرای آن برنامه یکی باشد تا بتوان دقیق تر عملکرد دولت ها در زمینه اجرای برنامه ها را ارزیابی کرد.  یا اینکه واقعا دولت ها مجاب شوند که مانند دو امدادی که یک دونده بسته ای را از دونده قبلی گرفته و مسیر را ادامه می دهد عمل کرده و دولت ها خودشان را ملزم به اجرای برنامه ها بدانند. یعنی رئیس جمهور دولت دوازدهمک عر که باشد باید خود را ملزم به اجرای مواد لایحه برنامه ششم توسعه بداند. اگر بخواهد به واسطه دلایلی از جمله قبول نداشتن یا انتقاد داشتن به برنامه از اجرای آن سرباز بزند خب در برنامه هفتم هم ممکن است این اتفاق افتاده و کماکان وقت، انرژی و منابع کشور اتلاف می شود.












زمانبندی انتشار: 3 مهر 1395 - 12:35





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن