تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834379811




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اكشن نمايي براي سوء‌استفاده از نياز مخاطب ايراني


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اكشن نمايي براي سوء‌استفاده از نياز مخاطب ايراني
فيلم سينمايي لانتوري بر خلاف عطش اوليه براي تماشايش كه...
نویسنده : جواد محرمي 


 فيلم سينمايي لانتوري بر خلاف عطش اوليه براي تماشايش كه منجر به جابه‌جا شدن ركوردهاي فروش در سينماي ايران شد به دليل ضعف ساختاري به سرعت در ميان فيلم‌هاي درحال اكران تبديل به فيلمي با فروش متوسط شده است چراكه تنها يكي دو هفته وقت لازم بود تا مخاطبان دريابند لانتوري فيلم نازلي است و ارزش اينهمه توجه را ندارد.
فيلمساز از نبود فيلتري چون خشونت در سينماي ايران آگاهي داشته و مي‌دانسته در سينماي ايران سال‌هاست كه نظارتي بر مسئله خشونت در فيلم‌ها نمي‌شود گرچه جنسي از خشونت پنهان كه به واسطه روابط نامتعادل افراد خانواده يا جامعه بروز پيدا مي‌كند سينماي ايران را طي دو دهه اخير مبتلا به خود كرده است. انوار و بهشتي به عنوان دو تن از مديران سينمايي تأثير‌گذار دهه 60 با اين استدلال كه سينماي غرب خشونت را ترويج مي‌كند توليد فيلم‌هاي كاراته‌اي را ممنوع كرده بودند و اين باعث شد تا اكشن به عنوان يكي از اصلي‌ترين ژانرهاي سينما در سينماي ايران كاملاً افول كند و در مقابل نزاع‌ها به داخل خانه‌ها برود و سينماي اجتماعي ايران جور خشونت در سينماي ايران را بكشد. لانتوري با آگاهي از اين خلأ در سينماي ايران شكل گرفته است. فيلمي كه ساختار منسجمي ندارد و از پازل‌هاي متعددي تشكيل شده كه در كنار هم قرار دادن آن به نتيجه‌اي جز پريشاني ذهني و رواني مخاطب منجر نمي‌شود.
خشونت در سينماي ايران بيشتر در قالب رفتار درون خانوادگي خود را بروز مي‌دهد. اين مسئله در سريال‌هاي تلوزيوني ايراني هم به چشم مي‌آيد. براي همين جنس خشونت در سينماي ايران بيش از اينكه فيزيكي باشد لفظي است و آن جنس از خشونت كه بيشتر به كار سينما به عنوان يك هنر - صنعت سرگرم‌كننده مي‌آيد و بايد در فيلم‌هاي اكشن بروز و ظهور پيدا كند در سينماي ايران جايي ندارد يا حداقل از سهم ناچيزي برخوردار است.
با فهم اين خلأ در سينماي ايران كه به نياز مخاطب دامن زده جنس روايتگري و فضاسازي و نوع داستان فيلم لانتوري مبتني بر خشونت بنا شده است. خشونتي كه مانند آن در سينماي ايران كم ديده شده است اما كارگردان به دليل ضعف در داستان‌گويي و ناتواني در دراماتيزه كردن داستاني كه انتخاب كرده توفيقي نيافته است. لانتوري البته همان برخوردهاي لفظي مخرب سينماي اجتماعي ايران را در خود جاي داده اما به جنبه‌هايي از خشونت‌هاي خياباني نيز متوسل شده كه سابقه زيادي در سينماي ايران ندارد. فيلمساز زد و خوردها را به خيابان آورده و قدري به فيلم رنگ و لعاب اكشن داده است اما از درون اين خشونت عريان فيلم چيز دندان‌گيري نصيب مخاطب نمي‌شود.
از اين منظر فيلم لانتوري تنها يك جنس بنجل و نمونه‌اي قلابي از منطق خشونت در سينماي ايران است. در واقع خشونت در فيلم لانتوري بدون منطق روايي، بي‌دليل و آنارشيستي است و دليل اين خشونت بيرون زده از سينماي ايران ممنوع كردن بخشنامه‌اي فيلم‌هاي اكشن توسط مديراني است كه در دهه 60 سينما را با فلسفه و عرفان اشتباه گرفتند و جوي را فراهم كردند كه از درون آن فيلم‌هاي بي‌سر و تهي چون لانتوري بيرون بزند. توليد فيلمي چون لانتوري را بايد نوعي شيره ماليدن سر مخاطب و سوء‌استفاده از نياز مخاطب به فيلم اكشن تلقي كرد؛ نيازي كه تا پاي سالن سينما مانند يك عطش بروز مي‌كند و پس از بيرون آمدن از سينما نه‌تنها فرو نمي‌كاهد بلكه تبديل به گيجي و پريشاني ذهني مي‌شود.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن