واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روز ملی شعر و ادب ایران در تبریز گرامی داشته شد
بیست و هفتم شهریور همزمان با 110مین سال تولد محمدحسین بهجت تبریزی ملقب به شهریار و روز ملی شعر و ادب ایران زمین با حضور جمعی از مقام های فرهنگی و سیاسی آذربایجان شرقی و دوستداران فرهنگ و ادب ایرانی در خانه تاریخی پروین اعتصامی تبریز گرامی داشته شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در این آیین فرهنگی با بیان اینکه تبریز صدها و هزاران سال محل و ماوای ادیبان، شعرا و هنرمندان فرهیخته بوده است، گفت: این افراد، این دیار را مرکز ثقل شعر و ادب ایران زمین کرده اند.
محمد محمدپور افزود: افتخار می کنیم که در سده های مختلف تاریخ شاهد حلقه های شعر، ادب، عرفان، فلسفه و حکمت در این دیار بوده ایم.
وی اظهار کرد: مقبره الشعرا مدفن بیش از 400 شاعر، عارف و نامی بزرگ بوده که نشان از قرن ها جوشش شعر، ادب و عرفان در این منطقه است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی یادآور شد: در این سلسله شهریار وجود دارد که گستره نگاه و اثر وی به اندازه ای است که همه صاحبان نظر را متقاعد کرد تا روز درگذشت این شاعر توانمند به عنوان روز ملی شعر و ادب ایران انتخاب شود.
محمدپور، ادامه داد: در این روز و به برکت وجود چنین صبغه و پیشینه غنی و پرباری گردهم آمده ایم تا به همه دنیا بگوییم که این دیار هنوز توفنده و جوشان در عرصه شعر و ادب است.
وی با بیان اینکه 27 شهریور را برای همیشه پاس خواهیم داشت، گفت: روز ملی شعر و ادب ایران زمین را به یاد استاد شهریار و همه ادیبانی که آوازه یاد و نام آن ها در سراسر گیتی پیچیده است گرامی خواهیم داشت.
** تغییری در روز ملی شعر و ادب انجام نشده است
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: هیچ گونه تغییری در روز ملی شعر و ادب انجام نشده و همچنان 27 شهریور به این عنوان پابرجا است.
سعید شبستری، افزود: اطلاعیه ای نیز از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه صادر شد.
وی با بیان اینکه 27 شهریور سالروز درگذشت استاد شهریار به عنوان روز ملی شعر و ادب ایران زمین نام گذاری شده است، اظهار داشت: آثار و کارهای شهریار نه تنها در تبریز، آذربایجان و ایران بلکه به خارج از مرزها رفته و ماندنی شده و زندگی و آثار وی درس عبرت برای اهل فرهنگ، هنر، ادب و جامعه فرهیخته است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی یادآور شد: کمتر شاعری وجود دارد که مانند استاد شهریار هم مسلط به سرودن شعر به زبان ترکی آذری و هم فارسی باشد و اشعار فارسی را به شیوایی، روانی و ماندگاری بسراید.
شبستری با اشاره به شاهکار شعر ترکی حیدر بابای شهریار، ادامه داد: این اثر اصلا قابل ترجمه نبوده و در آثاری که ترجمه شده بخشی از لطافت این اثر بیان شده و آن ها نیز هیچ وقت نمی تواند جایگزین شعر ترکی شهریار شود.
وی گفت: عشق و علاقه استاد شهریار به آذربایجان و ایران زبانزد و در تمام اشعار و ابعاد وجود آن متبلور بود و این ویژگی ها دلیلی برای نامگذاری سالروز درگذشت وی به عنوان روز ملی شعر و ادب در سال 1381 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی شد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی اظهار کرد: آذربایجان همیشه مملو از چهره ها و مفاخر ادبی بوده و دفن پیکر بیش از 400 شاعر در مقبره الشعرا نشان از نقش پیشرو و بالای آن در تولیدات ادبی و هنری کشور است.
شبستری، خواستار تجلیل استاد شهریار در حد و شان آن شاعر شد و از بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان خواست با تلاش خود در آینده بیشتر از این قدم هایی در خور شان فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان که قطب علمی فرهنگی کشور است، به ویژه شهریار سخن بردارد.
مراسم بزرگداشت ستاره درخشان آسمان شعر و ادب ایران زمین، استاد شهریار، همه ساله در سالروز ارتحال آن استاد فقید که به نام روز ملی شعر و ادب فارسی نام گذاری شده، برگزار می شود.
آیین بزرگداشت این شاعر بزرگ ایران امروز شنبه در خانه پروین اعتصامی و با حضور جمعی از شهریارپژوهان و اصحاب فرهنگ و ادب برگزار شد.
در این آئین حسین کریمی مراغه ای از شاعران پرآوازه آذربایجان و تعدادی از شاعران و شهریار پژوهان، اشعاری در مدح استاد شهریار و سابقه تاریخی و ادبی تبریز سرودند و گروه موسیقی عاشقلار نیز برنامه اجرا کردند.
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]