تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس براى كسب رضايت خدا و آگاهى در دين قرآن بياموزد، ثوابى مانند همه آنچه كه به ف...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803614932




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خروج مفتضحانه آل سعود از بازار نفت چین


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
خروج مفتضحانه آل سعود از بازار نفت چین
خروج مفتضحانه آل سعود از بازار نفت چین باوجود تولیدکنندگانی که در آرزوی بالا بردن میزان سهم خود از بازار نفتی جهان هستند، چین به یکی از بزرگ‌ترین میدان‌های جنگ در سال‌های اخیر تبدیل‌شده است.


به گزارش فرهنگ نیوز، به‌صورت سنتی، عربستان سعودی بازار نفت چین را در سلطه داشته است اما صادرات نفت این کشور به چین طی چند سال گذشته با روند کاهشی مواجه شده است. این مسئله پنجره‌ای را برای سایر تولیدکنندگان نفتی بازکرده است که به فکر فعالیت بیشتر در این بازار باشند.

اما عربستان سعودی چگونه از این بازار کنار رفته است؟ مایکل تران، تحلیلگر و استراتژیست کالا در شرکت RBC کپیتال مارکت، اخیراً در گزارشی نوشته است: «این خروج از بازار نفت چین برای عربستان به‌سادگی هم صورت نگرفته است، درواقع رفتن عربستان از این بازار نه‌تنها با روش درستی انجام نگرفته بلکه بسیار مفتضحانه بوده است.»

از نکات حائز اهمیت در این مسئله این است که بر اساس آمار ارائه‌شده توسط تران، روسیه در سال جاری، سهم ۲۱۵ هزار بشکه‌ای صادرات روزانه به چین  را از میزان افزایش واردات ۶۳۰ هزار بشکه‌ای این کشور برای خود به دست آورده است. درواقع عربستان سعودی و روسیه در طول چند ماه گذشته برای رهبری بازار چین شانه‌به‌شانه هم پیش رفته‌اند. (گرچه این تنها روسیه نبوده است که با عربستان رقابت می‌کرده و سایر تولیدکنندگان نفتی مانند ونزوئلا و برزیل نیز در تلاش برای گرفتن سهمی از این بازار بوده‌اند.)

بااین‌حال با موافقت عربستان و روسیه در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در چین برای توسعه همکاری‌ها درزمینهٔ تولیدات نفتی و تشکیل کارگروهی برای ثابت نگه‌داشتن بازار، آن‌هم در چند هفته باقی‌مانده تا اجلاس اوپک در الجزایر، پیشرفت‌های خوبی درزمینهٔ همکاری کشورهای صادرکننده نفت به چین به وجود آمده است. همان‌طور که تران در یادداشت خود آورده است که این همکاری با توجه به موقعیتی که در بازار چین به وجود آمده است، حائز اهمیت است. در این یادداشت آمده است: «اگر روسیه همان‌طور که اخیراً مشخص‌شده است، خواهان همکاری با کشورهای عضو اوپک باشد، تنها رقیب بالقوه‌ای که باعث می‌شود عربستان بازار بیشتری را در چین از دست بدهد، ایران خواهد بود. ایران در دوران تحریم‌ها تنها ۵ درصد از بازار چین را در دست خود داشت اما بعد از برداشته شدن تحریم‌ها این میزان به ۱۰ درصد رسیده است و بدین ترتیب حضور چشمگیری در بازار چین دارد.

نکته قابل‌توجه این است که عربستان سعودی هنوز حضور پررنگی در دیگر بازارهای مطلوب منطقه چون هندوستان دارد که در حدود یک‌پنجم از واردات نفت این کشور را تأمین می‌کند. بااین‌حال «تران» بر این عقیده است که نباید ایران را در این بازارها نیز دست‌کم گرفت.

بر اساس داده‌های آماری تران، ایران طی چند ماه گذشته با بیرون راندن رقبای خود در هندوستان یعنی عراق، نیجریه و آنگولا رشد قابل‌توجهی در حضور در بازار واردات نفت هندوستان داشته است. واردات هندوستان در طول این دوران نسبت به سال گذشته ۱۶۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است و در همین مدت ایران نیز میزان صادرات نفت خود به هندوستان را در حدود ۲۸۵ هزار بشکه در روز افزایش داده است. در مقایسه با ایران، عربستان سعودی در همین مدت مشابه، تنها ۱۵ درصد از چیزی که ایران به دست آورده را به چنگ آورده است.

تران درنهایت در گزارش خود آورده است: «حرکات ایران در نشست آتی غیررسمی اوپک تماشایی خواهد بود.»
 

منبع: مهر


95/6/27 - 09:37 - 2016-9-17 09:37:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن