محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826698808
بایدها و نبایدهای حضور زنان در ادارات دولتی
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وی سایت فرصت امروز: با افزایش حضور زنان در جامعه و بروز استعدادها و شایستگی های آنان، زنان ثابت کردند که می توانند به بهترین وجه در جامعه حضور پیدا کنند. اگرچه نقش زنان در امور اجرایی و مدیریت بیش از پیش روشن شده است اما با وجود شایستگی های زنان در احراز مشاغل مدیریتی، اغلب مدیران بالا را مردان تشکیل می دهند و مدیریت سطوح میانی بر عهده زنان است.
بسیاری از سازمان ها، بیشتر به استخدام زنان تمایل دارند تا مردان، زیرا توقع مالی آنها نسبت به مردان کمتر است، همچنین زنان مسئولیت پذیری بیشتری دارند و کارها را بهتر و دقیق تر انجام و تحویل می دهند. با این حال استخدام زنان در سازمان ها با مشکلاتی نیز همراه است.
از این رو «فرصت امروز» در گفت وگو با منا زهتابی دکترای استراتژی نوآوری در سازمان و توسعه کسب و کار بین الملل، نغمه عبادی دانشجوی دکترای منابع انسانی و سارا شایانفر کارشناس ارشد روانشناسی به بررسی ابعاد مختلف استخدام زنان در سازمان ها پرداخته است که در ادامه می خوانید.
حضور زنان در سطوح عملیاتی و میانی
منا زهتابی می گوید: مى دانیم که سازمان ها دارای سه لایه عملیاتی، میانی و عالی هستند. معمولاً حضور زنان در سطوح عالی سازمان کمتر دیده مى شود. زنان بیشتر در سطوح عملیاتی و میانی سازمان ها دیده می شوند.
اگر سازمانی بخواهد از میان مردان و زنان جامعه افرادی را برای استخدام برگزیند، در این میان تمایل سازمان معمولاً برای حضور زنان بیشتر است و علت آن را می توان در عواملی همچون اعتماد، مسئولیت پذیری، پیگیری و تحویل درست کار دانست. همچنین زنان نسبت به مردان توقع کمتری دارند و کارها را بهتر و دقیق تر و با توقع مالی کمتری انجام می دهند، هرچند باید جنس سازمان و صنعتى كه در آن فعالیت دارند و سایر شرایط را در نظر گرفت.
معمولاً وقتی فردی می خواهد در سازمانی استخدام شود، باید مراحل مختلف استخدامی را بگذراند و سازمان ها افرادی را جذب می کنند که برای شان سود و بهره داشته باشد پس حضور زنان در جامعه نشان از فایده و ارزش ایشان براى سازمان ها است.
چرا زنان در سطوح میانی جای می گیرند؟
نغمه عبادی درباره دلایل حضور زنان در سطوح میانی می گوید: در حال حاضر شاهد گرایش روزافزون هر دو نوع سازمان های خصوصی و دولتی به سمت شایسته گزینی هستیم، به گونه ای که پروژه های تدوین شرح شغل و طراحی مدل شایستگی، چه در سطح شغل و چه در سطح سازمان، در بسیاری از سازمان ها یا آغاز شده یا در حال اجراست.
از سوی دیگر انتخاب نیروی انسانی متناسب با این شایستگی ها، فرآیند استخدام را در سازمان ها کند کرده است، دلیل این امر آن است که اگرچه به نظر می رسد عرضه نیروی کار در بازار بالاست اما عرضه این نیروها متناسب با تقاضای سازمان ها نیست و شایستگی های مدنظر سازمان ها در بازار کار به سختی قابل ردیابی است.
وی می افزاید: نکته مهم آن است که هر چند سازمان ها شایستگی های مدنظر خود را تعدیل کرده و بعضاً به حداقل ها اکتفا می کنند اما همچنان یافتن نیروی کار متناسب را دشوار ارزیابی می کنند که بخش عمده ای از این مشکل به سیاست های کلان آموزش و پرورش و نظام آموزش عالی بازمی گردد که باید بازنگری های جدی در آنها صورت گیرد. این مشکل فارغ از نوع جنسیت، در تمامی سازمان ها مشهود بوده و سبب شده سازمان ها بیشتر به سمت حفظ نیروهای خود گرایش پیدا کنند.
اما در نگاه کلی متأسفانه از آنجا که از یک سو هنوز باور عمومی و حتی اقشار تحصیلکرده به ویژه مردان نتوانسته اند نقش هایی فراتر از نقش های سنتی برای زنان، پذیرا باشند و از سوی دیگر رسانه ها و افراط گری ها نیز بر این باور نادرست دامن می زنند، مانعی نامرئی برای حضور هر چه بیشتر زنان شایسته در سازمان ها و به طور خاص سطوح بالاتر ایجاد شده است. زنان به جهت همین باورهای نهادینه شده، بیشتر برای سطوح پایین هرم سازمانی مناسب قلمداد می شوند و رشد سلسله مراتبی آنها معمولاً با کندی صورت می گیرد.
شکاف دستمزدها و اثرات آن
سارا شایانفر در این باره می گوید: میزان استقبال سازمان های ایرانی از زنان در رابطه با مشاغل سطوح پایین تر و میانی به دلیل پایین تر بودن نرخ دستمزد بانوان نسبت به مردان عمدتا خوب بوده، اما در رابطه با مشاغل مدیریتی و بالاتر، عموما شاهد استفاده از بانوان نیستیم و این موضوع به ندرت اتفاق می افتد.
این در حالی است که دستمزد پایین تر در زنان تأثیراتی را نیز در جامعه ایجاد کرده است که از آن جمله می توان به ایجاد شکاف دستمزدی بین زنان و مردان، پایین دیدن جایگاه زنان در جامعه و به تبع آن بی انگیزه شدن زنان جویای کار، به ویژه زنان دارای تحصیلات عالیه اشاره کرد و همچنین این موضوع، فرصت های شغلی برای مردان با مهارت و تحصیلات پایین تر را نیز از بین می برد.
مزایا و معایب استخدام زنان در سازمان ها
منا زهتابی با اشاره به ویژگی های شخصیتی زنان می گوید: معمولاً زنان تیم ورک تر از مردان هستند و در کارهای تیمی و گروهی بهتر ظاهر می شوند. این به دلیل ویژگی های شخصیتی خانم هاست. همچنین اغلب در این موضوع اتفاق نظر دارند که خانم ها در کار دقیق تر از مردان عمل می کنند.
این به این معنا نیست که زنان کارهای پیچیده یا تکنیکال انجام دهند، بلکه کاری را که به آنها محول می شود در چارچوب مشخص آن و با در نظر گرفتن جوانب مختلف، با دقت بیشتری انجام می دهند و مسئولیت پذیری آنها چه در زمان تحویل کار و چه نحوه تحویل کار بیشتر از مردان است و به لحاظ بهره وری و پوزیشنی که به آنها داده می شود، تجربه نشان داده مؤثرتر هستند.
در كنار تمام این تفاسیر استخدام زنان مشکلاتی نیز دارد. به عنوان مثال در جامعه ما با توجه به تعریف نقش ها، زنان بیشتر از مردان درگیر مسائل خانواده همچون مسئولیت هاى پس از ازدواج و نگهداری از فرزندان هستند، بنابراین احتمال خروج از کار در زنان بیشتر از مردان است.
نقش پررنگ مردان به قیمت کاهش حضور زنان
نغمه عبادی با اشاره به اثرات حضور زنان در سازمان ها می افزاید: این باور که حضور زنان در سازمان ها و اشتغال آنها فرصت اشتغال مردان را کاهش می دهد نیز هر چند ممکن است با واقعیت منطبق باشد اما نتیجه سیاست های کلان نادرست است نه به سبب حضور زنان.
آیا راهکار فراهم کردن فرصت اشتغال برای مردان به معنای کاهش حضور زنان است؟هر چند باید پذیرفت که انجام برخی مشاغل به جهت تفاوت های بین زنان و مردان، توسط مردان بهتر انجام می گیرد مانند کارهایی که به توانایی فیزیکی بالا احتیاج دارند، اما اگر زنان نیز به همان میزان در انجام آن مشاغل توانمند باشند، باید فرصت برابر برای حضور زنان و مردان در این مشاغل را ایجاد کرد، بنابراین آیا بهتر نیست انتخاب را به خود آنان واگذار کرد تا با توجه به صلاحیت های فردی خود، مسیر حرفه ای خود را برگزینند؟
ایجاد ارزش افزوده برای سازمان
سارا شایانفر با اشاره به مزایای زنان برای سازمان ها می گوید: زنان با توجه به محرومیت های اجتماعی و دور بودن از فضای رشد در جامعه، دارای انگیزه های بالاتر برای رشد و پیشرفت بوده و اشتیاق بیشتری برای قبول مسئولیت و انجام درست و دقیق امور محوله دارند، از این رو می توانند ارزش های افزوده برای سازمان به همراه داشته باشند.
همچنین زنان به دلیل برخی ویژگی های شخصیتی از جمله دقت، پیگیری و پشتکار، نگاه ریز بین و عمیق به موضوعات، انجام همزمان امور و استقامت بالا، در کنار جذابیت های ارتباطی، قدرت مذاکره و اقناع، به جز پست های اداری و مالی، برای شغل هایی از قبیل روابط عمومی، بازاریابی های تلفنی و حضوری، فروش و پشتیبانی به مراتب مناسب تر و بهره ور تر از مردان حضور پیدا می کنند.
وی می افزاید: برخلاف عقیده برخی صاحب نظران که معتقدند زنان نباید خارج از منزل کار کنند و حضور آنها فرصت اشتغال مردان را کاهش داده و نقش واقعی زن را از بین می برد، باید گفت محدودیتی برای اشتغال زنان بیرون از منزل، به لحاظ ارزش های فرهنگی و جامعه شناختی وجود ندارد و ذهنیت های منفی موجود، ریشه در باورهای سنتی و برخی تعصبات بدون پشتوانه دارد.
از این رو در صورت تقسیم کار در رابطه با مسائل و امور داخل منزل، فرصت اشتغال و ایفای نقش مفید در جامعه نیز فراهم شده و می توان از توانمندی های زنان، هم در داخل و هم بیرون از منزل، به درستی بهره برد.
شایسته سالاری
منا زهتابی معتقد است: اینکه درصد بیشترى از جامعه تمایل به استخدام زنان دارند براساس شایستگى بیشتر در انجام جایگاه هاى شغلى است كه تعریف مى شود. مردان به نسبت زنان در بسیاری از کارهای تخصصی و فضای تکنیکال از عملکرد بهتری برخوردارند، در حالی که زنان در آن حوزه ها معمولاً كمتر علاقه نشان مى دهند و به طور متقابل در برخی از حوزه ها نیز زنان بهتر و قوی تر و مسئولانه تر عمل می کنند، بنابراین وجود هر دو جنس مرد و زن در سازمان ها ضروری است زیرا هر کدام استعداد ذاتی متفاوت دارند.
درصد بیشتر آقایان و درصد بیشتر خانم ها می توانند در پوزیشن هایی قرار بگیرند که در آن استعداد ذاتی دارند و توانمند تر هستند. اما زنانی هم وجود دارند که مثلاً در فاینانس یا امور تکنیکال قوی هستند، هر چند تعداد آنها به نسبت زنانی که در ارتباط با مشتریان و امور ادارى و هماهنگى و كارهاى گروهى به خوبى قرار می گیرند کمتر است.
به طور کلی با توجه به موقعیت و جایگاه سازمانی، اینکه چند درصد از خانم ها و چند درصد از آقایان استفاده شود متفاوت است و حضور هر دو جنس در سازمان با توجه به تنوع استعداد و توانمندى در پر كردن جایگاه هاى سازمانى لازم است.
نغمه عبادی می افزاید: از آنجایی که در تربیت زنان و مردان ارزش های متفاوتی مورد تأکید قرار می گیرد، مثلاً ارزش های رقابت و قدرت در مورد مردان، توجه به دیگران و پذیرش در مورد زنان، داشتن فرهنگ سازمانی متعادل و سالم نیازمند حضور هم زنان و هم مردان شایسته است.
۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
بایدها و نبایدهای کاهش نرخ سود بانکی
بایدها و نبایدهای کاهش نرخ سود بانکیدکتر حسین درودیان 6 شهریور 95تاریخ انتشار شنبه ۶ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۷ ۱۹ عدم کاهش نرخ سود بانکی در عین افت تورم در کشور پس از سال ۹۲ پیامدهای بسیار مخاطرهانگیزی پیش روی اقتصاد کشور قرار داده است مهمترین پیامد منفی شکاف بین نرخ سوحضور یک زن ارزیاب از یونسکو در یزد/ بافت تاریخی یزد در آستانه ثبت جهانی - پایگاه اطلاع رسانی زنان یزدی
یک زن ارزیاب سازمان علمی فرهنگی و تربیتی ملل متحد UNESCO برای بررسی وضعیت بافت تاریخی یزد و ارایه گزارش ارزیابی به کمیته های مربوطه در یونسکو برای ثبت جهانی این بافت به یزد آمد به گزارش یزدبانو به نقل از ایرنا مدیره پروژه ثبت جهانی بافت تاریخی یزد در حاشیه این بازدید به خبرنگحضور یک میلیون و 100 هزار دانشآموز در 2500 مدرسه دولتی پایتخت در مهر
کمرئی خبر داد حضور یک میلیون و 100 هزار دانشآموز در 2500 مدرسه دولتی پایتخت در مهر مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران از حضور یک میلیون و صد هزار دانشآموز در2500واحد آموزشی پایتخت از مهر امسال خبر داد ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۵ شهريور ساعت 08 08 به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا علیرضا کمرئقمری: حضور رکابزنان ملی پوش پس از تست گیری نهایی می شود
قمری حضور رکابزنان ملی پوش پس از تست گیری نهایی می شود رئیس فدراسیون دوچرخه سواری گفت مربیان پس از تست گیری رکابزنان نهایی را در اردو اعلام می کنند خسرو قمری در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد اردوی ملی پوشان دوچرخه سواری در کمپ تیم های ملی آغاز شدهتوسعه فعالیت های دانشگاهی نیازمند تعامل و همکاری ادارات دولتی است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان توسعه فعالیت های دانشگاهی نیازمند تعامل و همکاری ادارات دولتی است شناسهٔ خبر 3759475 - شنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۲ ۲۵ استانها > کردستان jwplayer display inline-block; سقز – رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان توسعه فعالیت های دانشگاهی راباید و نبایدهای تغذیه سالم در دوران شیمی درمانی
یکی از روشهای درمانی سلولهای سرطانی روش شیمی درمانی است که برای کاهش عوارض جانبی آن باید به نکاتی توجه کرد به گزارش میزان باید و نبایدهای تغذیه سالم در دوران شیمی درمانیپیام فرحبخش متخصص تغذیه اظهار داشت سرطان بیماری سختی است که می توان با روش شیمی درمانی سلول های سرطانیبا حضور من و شهید مطهری در شورای انقلاب، کمتر برای دولتی کردن کارها تندروی میشد
آیتالله هاشمی با حضور من و شهید مطهری در شورای انقلاب کمتر برای دولتی کردن کارها تندروی میشد رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد تا زمانی که من و شهید مطهری در شورای انقلاب بودیم کمتر برای دولتی کردن کارها و نهادها تندروی میشد ولی در مقطعی که به خاطر ترور نبودیم چنانبایدها و نبایدهای واگذاری ممیزی به ناشران
یادداشت مهمان بایدها و نبایدهای واگذاری ممیزی به ناشران شناسهٔ خبر 3764352 - سهشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۰ ۰۸ فرهنگ > کتاب jwplayer display inline-block; روند واگذاری ممیزی به ناشران باید با تفسیر دقیق قانون و به صورت گام به گام انجام شود تا بتوان به حرفه ای شدن نشر در کشبایدها و نبایدهای استفاده از کمربند طبی
بایدها و نبایدهای استفاده از کمربند طبی این مسئله برای همه افراد مبتلا به کمردرد مناسب نیست اگر فرد به تجربه دریافت که بستن کمر موقع درد باعث کاهش درد میشود میتواند برای مدتی که حمله شدید کمردرد دارد کمر خود را ببندد متخصص پزشکی ورزشی با اشاره به راههای کاهش درد کمر گفت دربایدها و نبایدهای ورزشی در دیابتیها
بایدها و نبایدهای ورزشی در دیابتیها یک فوق تخصص غدد و متابولیسم چگونگی انجام تمرینات ورزشی را برای بیماران دیابتی توضیح داد دکتر حسن گنجی زادهزواره اظهار کرد مشاهده میشود که پزشکان و مراکز درمانی و رسانهها به بیماران قلبی عروقی و دیابت و سایر بیماران توصیه میکنند ورزش را-
اقتصادی
پربازدیدترینها