تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ساعتى عدالت بهتر از هفتاد سال عبادت است كه شب‏هايش به نماز و روزهايش به روزه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820746060




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قاب «آخرین قهرمان» برای زندگی خالق «قیصر»


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه بانی فیلم: اسطوره های سینمای ایران که شاید تاریخ انقضای آنها هیچگاه تمام نخواهد شد، می توانند سوژه های جالبی برای ثبت شدن در قاب سینما باشند. آنهایی که عمری نقاش پرده های نقره ای بودند، خوب است که روزی پرتره ای از آنها بر پرده سینماها نقش ببندد تا شاید تاریخچه فرهنگی و هنری ما کمی از دین خود را به این پرچم داران و هموارکنندگان راه سینماگران امروزی ادا کند.


«آخرین قهرمان» زندگی خالق «قیصر» را قاب می گیرد



رضا سلامی از زمستان سال ۹۲ مسعود کیمیایی یکی از این بزرگان سینمای ایران و خالق جاودانه «قیصر»، را سوژه پرتره خود قرار داده و تابستان سال جاری ساخت این اثر هنری به پایان رسیده است.

سلامی تهیه کننده این مستند پرتره درباره چگونگی شکل گیری ایده ساخت چنین فیلمی به ما گفت: «نزدیک به سه سال است که تمام توجه و توانم برای به ثمر رسیدن این پرتره نگاری به کار برده ام. ما کارمان را از زمستان سال ۹۲ آغاز کردیم و حالا در تابستان سال۹۵ همه چیز به پایان رسیده است. اعتقاد دارم برای چنین آثاری باید صبور بود و با عجله نمی توان کار کرد».

وی در ادامه ضمن تاکید به حساسیت پرداخت به کاراکتر و زندگی هنرمندان بزرگی مثل مسعود کیمیایی، توضیح داد: «من از همان ابتدا می دانستم قرار نیست یک ماه کار کنم و همه چیز تمام شود. کارکردن در مورد فیلمساز شاخصی مثل کیمیایی که نه تنها استاد مسلم سینماست، بلکه ویژگی ها و اخلاقیات خاصی دارد، ساده نیست. من به خاطر ایده آل های ذهنی خودم و بزرگی این آدم لازم می دانستم که هم از عوامل درجه یکی استفاده کنم، هم صبور باشم و با دانش پیش روم. علیرضا برازنده مدیر فیلمبرداری گروه ما بود و سایر افراد هم تجربه های خوبی در سینما داشتند».

سالمی در ادامه افزود: «گاهی پیش می آمد که ما همراه با تمام اعضای گروه و وسایل و… به خانه مسعود کیمیایی می رفتیم و احساس می کردیم آن روز واقعا زمان مناسبی برای کار نیست و گاهی کیمیایی حال خوشی نداشت یا شرایطش برای صحبت کردن مساعد نبود. قرار نبود به زور کار کنیم. اصلا ساخت پرتره روش خود را دارد. جواد طوسی (کارگردان مستند) کمک بسیاری کرد و علاقه خاصی هم به سینمای کیمیایی دارد. همراه با او به دنبال سوژه جذاب و ویژه مان می رفتیم. فکر نمی کنم مثل کیمیایی، تقوایی، مهرجویی و… کم باشند و اگر بخواهیم روی شخصیت این صاحب نظران هنری کار کنیم، گزینه های زیادی داریم. واقعا مسعود کیمیایی دارای اندیشه و صاحب خط فکری است. او هم سینمای ایران و جهان را به درستی می شناسد، هم موسیقی می داند، هم به داستان گویی و… مسلط است. پرداختن به این انسان زمان بر است».

سالمی درباره هدف از این پرتره نگاری گفت: «ما فقط سعی کردیم دین مان را به او ادا کنیم. در تلویزیون شبکه مستند و… مستندهایی در مورد شخصیت های برجسته فرهنگی هنری و علمی و… ساخته می شود. همان آدمها و اندیشه هایشان هم بخشی از اندیشه کیمیایی هستند. وقتی از یک معمار مستندی تهیه می شود ما می توانیم مباحث معماری را در آثار کیمیایی مشاهده کنیم و… جغرافیایی که آن آدم ها در موردش حرف می زند در آثار ناصر تقوایی، مسعود کیمیایی و… دیده می شود. ما سه سال تلاش کردیم تا با بهترین کیفیت پرتره «آخرین قهرمان» را تولید کنیم و برایمان مهم نبود که برای رسیدن به این هدف چقدر هزینه لازم است. خودمان را درگیر مسائل مالی نکردیم و می دانستیم باید برای چنین اثری خرج کرد. ما راش هایمان را در یک کامپیوتر خالی نکردیم و بعد بنشینیم ببینیم باید چه کنیم! ما در سه یا چهار استودیو رفت و آمد داشتیم و با ستار اورکی هم حرف زدیم تا آن چیزی که باید اجرا شود. همه با ما همکاری داشتند و هیچکس هم برای پول کار نمی کرد. درست است که دستمزد و… مطرح بود، اما بیش از مسائل مالی بحث دل بود و دینی که باید ادا می شد».

تهیه کننده این مستند درباره وضعیت و زمان اکران پرتره «آخرین قهرمان» توضیح داد: «برای گرفتن پروانه ساخت کمی زمان از ما گرفته شد، ولی در آخر از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت شدیم. به هر حال مسعود کیمیایی آدم مهمی است و باید مسوولان حساس باشند. این فیلم قرار است به دبیرخانه جشنواره سینما حقیقت فرستاده شود و یک پخش کننده خارجی هم برای اکرانش در خارج از کشور داریم. صحبت هایی هم برای اکران در گروه هنر و تجربه داشتیم که هنوز زمان و اکران شدن یا نشدن این فیلم در این گروه مشخص نیست».

عوامل فیلم مستند «قهرمان آخر» عبارتند:

کارگردان: جواد طوسی، مدیر فیلمبرداری: علیرضا برازنده، آهنگساز: ستار اورکی، تهیه کننده: رضا سلامی، تدوین: وحید باقرزاده (با همکاری روزبه روحی پور و امین شفیعی)، صدابردار: جلال حسینی، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: علی صفی خانی، دستیاران کارگردان: امیر سلامی؛رضا موسوی، منشی صحنه: فرانک کوشافر، عکس: شهریار شریفی، شاهرخ مظفری، مجریان طرح: علی افضلی، رضا اصفهانی زاده، سرمایه گذاران: علی زارعی، رضا اصفهانی زاده، مدیر تولید: رضا سلامی، دستیار اول فیلمبردار: محمد عزت خواه، محصول موسسه فیلمسازی موج نو پگاه.




۱۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن