تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند ، پشمیان نگردد : 1 - اجتناب از عجله ، 2 - مشورت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805267652




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خطر ازهم پاشیدگی بنیان خانواده با شکسته شدن قبح طلاق


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: این روزها آمار مذموم‌‌ترین حلال خدا در جامعه هر روز بیشتر می‌‌شود و طلاق به آفتی تبدیل شده است که بی‌‌صدا پایه‌‌های آرامش خانواده‌‌ها را می‌‌خورد و آنها را در مسیر سقوط قرار می‌‌دهد. اما چرا قبح طلاق در جامعه از میان رفته است؟!

به گزارش تراز ، در فرهنگ اسلامی و ایرانی اولویت و تقدم خانواده یک اصل است و روایات و احادیث فراوانی از بزرگان در این زمینه به یادگار مانده که نشان از اهمیت وافر خانواده در جامعه و رستگاری و فلاح آن دارد.

در روایتی از حضرت سجاد(ع) نقل شده که فرمودند؛ «اینکه وارد بازار شوم و پولی داشته باشم و برای خانوده‌ام گوشتی بخرم که بدان نیاز دارند، نزد من از آزادسازی برده‌ای محبوب تراست».

خانواده در حقیقت نخستین کانون رشد و آرامش بشری است(سوره روم آیه 21 به این موضوع اشاره دارد).

رسول خدا خدمت به خانواده را کفاره گناهان کبیره، موجب فرونشاندن خشم الهی و موجب فزونی حسنات و درجات عنوان فرموده و نزدیک‌ترین فرد به خود را در قیامت، نیکوترین از جهت اخلاق و سودمندترین افراد نسبت به خانواده برشمرده است.

در این میان ازدواج به عنوان نقطه آغازین شکل‌گیری یک خانواده از اهمیت به‌سزایی برخودار بوده و ضمن توصیه اکید به اصل ازدواج همواره در کلام بزرگان بر رعایت آداب و آموزه های این امر مهم نیز تأکید شده است.

ارزش وجودی همسر به حدی است که از آن به عنوان عامل آرامش در خانه یادشده و دو رکعت نماز فرد همسردار برتر و اولی‌تر از عبادت شبانه فرد بی‌همسر ذکر شده است.

خدای سبحان بانوان را لباس مردان و مردان را لباس بانوان معرفی کرده است، لباسی که مانع از آسیب و پوشاننده عیوب و حافظ از گرما و سرما و زینت بخش و مایه آرامش انسان محسوب می‌شود.

با گذر جامعه از سنت به سمت مدرنیته، کانون خانواده نیز دست‌خوش تغییر و تحول شد و سنت حسنه ازدواج از حالت سنتی دگرگون و تحت تأثیر انقلاب صنعتی و عصر انفجار اطلاعات قرار گرفت.

در حالی که در کلام پدران و مادران دیروزی سفارش اول به زوجه این بود که با لباس سفید عروسی رفتید باید با لباس سفید آخرت (کفن) از خانه خارج شوید. دیگر کمتر خانواده‌ای را می‌توان یافت که چنین توصیه‌ ای داشته باشند.

در حالی که صحبت از جدایی و طلاق نفرت انگیز و هولناک بود، امروزه رفته رفته قبح و زشتی طلاق در حال از بین رفتن است.

ازدواج‌ها که بر اساس اصول اخلاقی و اسلامی پایه‌ریزی می‌شد امروزه با سختگیری‌های والدین به عنوان یک خان و گذرگاه صعب العبور درآمده است.

* افزایش 22 درصدی طلاق در سراب

فرماندار سراب گفت: ازدواج یک نیاز فطری بوده و گنجاندن آن در ردیف پدیده‌های اجتماعی یک اشتباه فاحش است.

داود گرشاسبی فرماندار سراب می‌گوید: زمانی به خطا رفتیم که ازداوج را یک پدیده اجتماعی دانستیم در حالی که ازدواج یک نیاز فطری و مبتنی بر فطرت و سرشت انسان‌هاست.

وی با فاحش خواندن این طرز تصور ،خروجی این فکر و دیدگاه را مادیات دانست و خاطرنشان کرد: متأسفانه اکنون برخی‌ها ازدواج را یک معامله و بده و بستان مادی فرض می‌کنند و این نوع باور و نگاه ازدواج را به یک خان صعب‌العبور تبدیل کرده است.

رئیس ستاد ساماندهی جوانان سراب با اشاره به رشد نگران‌کننده طلاق در جامعه و شهرستان کوچکی چون سراب یادآور شد: طبق آمار رسمی میزان طلاق در سال 94 در سراب یک رشد 22 درصدی را نشان می‌دهد که باید زنگ‌های خطر را به صدا در آورد.

گرشاسبی تربیت را حلقه مفقوده خانواده‌های امروزی عنوان کرد.

* تربیت تحصیلی جای تربیت اصلی و فراگیر را گرفته است

محمدرضا مطلبی رئیس آموزش و پرورش سراب با بیان اینکه با افزایش تحصیلات عالیه میزان توقعات نیز بالا می‌رود، گفت: به جرأت می‌توان گفت که تحصیلات دانشگاهی به درستی هدایت نمی‌شود و همین موضوع موجب آسیب وارد شدن به کانون خانواده‌ها می‌شود.

وی افزود: امسال 60 درصد دانش‌آموزان سرابی تحت فشار والدین به سمت رشته‌های نظری رفتند و فردا روز با سیل عظیم بیکاری مواجه خواهیم شد در حالی که سهم رشته‌های مهارت‌افزا و فنی فقط 40 درصد است.

مطلبی اذعان کرد که خانواده‌ها اکنون تربیت فرزندان خود را فقط در تربیت تحصیلی خلاصه کردند و هزینه‌های کمرشکنی را صرف موسسات مختلف آموزشی می‌کنند در حالی که از تربیت اجتماعی، فرهنگی و آموزش مهارت‌های زندگی به فرزندان خود مغفول مانده‌اند.* درصد طلاق در بین خانواده امداد و ایثارگران نزدیک صفر است

بایرامعلی اصلانی مدیر کمیته امداد امام خمینی سراب گفت: امسال 52 مورد ازدواج در بین مددجویان این نهاد ثبت شده و جهیزیه مناسبی برای انها در نظر گرفته شده که توزیع خواهد شد.

وی افزود: قناعت و پایین بودن سطح توقع در خانواده‌های مددجویان مشهود است و خوشبختانه موردی از طلاق نداشتیم.

مهرداد حیدرزاده مسؤول بنیاد شهید و ایثارگران گفت: طلاق در بین خانواده‌های ایثارگران مفهومی نداشته و میزان طلاق در بین خانواده بزرگ ایثارگران در سراب نزدیک صفر می‌باشد.

وی پایبندی به مسائل شرعی و اخلاقی را عامل کمرنگ شدن طلاق عنوان کرد.

* سیاست تشویقی شهرداری سراب

ملوس شیدایی عضو شورای شهر سراب گفت: شهرداری سراب امسال به زوج‌هایی که قصد احداث ساختمان دارند پروانه ساختمانی رایگان خواهد داد.

به هر حال انتظار می‌رود تا نهادهای تأثیرگذار فرهنگی عوامل موثر بر ازدواج‌های پایدار را شناسایی و به جامعه عرضه کنند.

امروز جامعه ما بیشتر به الگوهایی عملی از موفقیت در ازدواج‌ها نیاز دارد و 120 کانال ماهواره‌های هجمه سنگینی بر کانون خانواده وارد می‌کنند و شیوع پدیده زشت ازدواج سفید و افزایش طلاق از نتایج این هجمه‌های خانمان‌سوز است.

* حراج جدایی

مسائل زیادی در کاهش قبح طلاق نقش دارد، اما در این بین می‌توان به نقش پررنگ فضای مجازی و تبلیغاتی که از سوی برخی افراد ناآگاه منتشر می‌شود، اشاره کرد؛ برای نمونه کم نیست تبلیغاتی با مضمون طلاق آسان یا تضمینی، به همین دلیل باید نسبت به عواقب این تبلیغات هشدار داد، زیرا به نوعی کانون خانواده را نشانه رفته است.

در بررسی آسیب‌هایی که این‌گونه تبلیغات به‌دنبال دارد می‌توان به کاهش ارزش ازدواج یا کمرنگ شدن قبح طلاق در جامعه اشاره کرد، زیرا گسترش آسیب‌های اجتماعی در جامعه نشانه‌ای بوده، از سطحی‌نگری به امر ازدواج که در دین، فرهنگ و اعتقادات ما بارها به توجه به آن سفارش شده است.

گسترش چنین باورهای نامناسبی که با ارزش‌های جامعه ما نیز در تضاد است پیامدی جز افزایش طلاق ندارد، چراکه با کاهش قبح طلاق افراد با کوچک‌ترین سوءتفاهم یا اختلاف نظری از طلاق به‌عنوان راه‌حل یاد می‌کنند این مساله زمانی قابل‌لمس است که آن را با آمار طلاقی که به آن اشاره شد مقایسه کنید.

برای مقابله با چنین باور‌هایی که فرهنگ و ارزش‌های ما را نشانه رفته باید تمامی دستگاه‌های مسؤول وارد عمل شوند یعنی نهادهایی مانند وزارت ارشاد یا نیروی انتظامی، زیرا پلیس فتا می‌تواند با چنین متخلفانی در فضای مجازی برخورد کند، البته در این بین کانون وکلا نیز تأثیرگذار است به همین خاطر نیروی انتظامی با همکاری کانون وکلا می‌تواند سازوکاری ایجاد کنند که دیگر شاهد انتشار چنین تبلیغاتی نباشیم.

این در حالی است که نهاد‌های فرهنگی نیز باید با تولید محتوای مناسب در فضای مجازی جوانان و خانواده‌ها را هر چه بیشتر با ارزش‌های جامعه آشنا و برای ترویج آنها تلاش کنند.

البته برخی قوانین و تصمیم‌گیری‌ها نیز به گسترش طلاق‌های توافقی دامن می‌زند، برای نمونه وقتی گفته می‌شود اگر پدر خانم مطلقه‌ای فوت کرد، می‌تواند مستمری دریافت کند یا برای فرزندان طلاق امتیاز‌هایی در نظر گرفته می‌شود ناخواسته افکار برخی به سمت جدایی سوق داده می‌شود. 
 
 













منبع: فارس







زمانبندی انتشار: 14 شهريور 1395 - 19:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن