واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: امروز در حالی رئیس جدید اتاق بازرگانی ایرا ن انتخاب می شود که از روزهای گذشته گمانه زنی های زیادی درباره انتخاب رئیس جدید در فضای رسانه ای کشور به گوش می رسد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تراز ،رئیس قبلی اگرچه به ظاهر رئیسی تازه نفس محسوب می شد اما به واسطه بیماری و عدم توانایی لازم برای ریاست اتاق خیلی زودتر از پایان دوران ریاست خود بر اتاق خودخواسته از ریاست پارلمان بخش خصوصی کشور کناره گرفت تا در تاریخ اتاق ایران رکورددار کمترین مدت زمان تکیه بر صندلی ریاست بر اتاق ایران نام گیرد.اگر از ابتدای انقلاب تا مدتی طولانی علینقی خاموشی یک تنه 27 سال ریاست اتاق ایران را برعهده داشت و به نوعی به شناسنامه ای برای این تشکل بخش خصوصی تبدیل شده و چیزی نمانده بود که فعالان اقتصادی به ریاست مادالعمر و همیشگی او بر اتاق عادت کنند. اما در انتخابات دوره ششم اتاق، محمدنهاوندیان توانست نام خود را به عنوان اولین رئیس اتاق بازرگانی بعد از رئیس سنتی آن مطرح کند. دورانی که به نظر می رسید به واسطه تحول مدیریتی در اتق ایران بعد از حدود 27 سال، به دوران جدیدی در فعالیت های پارلمان بخش خصوصی ایران تبدیل شود. صبحانه های کاری و جلسات متوالی بخش خصوصی با مدیران دولتی که تا به امروز به رسمی ماندگار در اتاق تبدیل شده است در همین دوران پایه گذاری شد.اگر چه به نظر می رسید در ظاهر ماجرا بعد از روی کار آمدن دولت نهم رابطه اتاق با دولت کمی کمرنگ تر شده باشد. اما به واسطه سیاست های ارزی دولت و عدم حمایت از دلار ارزان برای تسهیل و کاهش قیمت واردات در نهایت بسیاری از اعضای اتاق به مخالفان اصلی سیاست های دولت های نهم و دهم تبدیل شدند.
در حالیکه محمد نهاوندیان بعد از پایان دوره ششم ، به عنوان رئیس دوره هفتم اتاق نیز انتخاب شد اما به واسطه حضور وی در دولت یازدهم فقط سه سال ریاست اتاق را در دوره هفتم بر عهده داشت و ناچار از ریاست اتاق کناره گرفت. با این اوصاف کارنامه عملکرد دومین رئیس اتاق نیز بسته شد.شاید بتوان گفت در همین دوران بود که اختلافات بخش خصوصی با دولت نمود بیشتری در جامعه داشته وهمگان به اتاق ایران به عنوان بخش مقتدر و قابل اعتنا در اقتصاد ایران که گاها دولت ها را نیز تحت فشار می گذارد نگاه می کردند. نگاهی که خیلی زود با خروج نهاوندیان از پارلمان خصوصی ها و روی کار آمدن دولت یازدهم و حضور بیشمار اعضای سابق اتاق در دولت به فراموشی سپرده شد.
با حضور نهاوندیان در دولت یازدهم، اعضای اتاق در انتخابی دیگر غلامحسین شافعی را برای ادامه ریاست اتاق در دور هفتم برگزیده و شافعی نیز به عنوان سومین رئیس اتاق به مدت 1.5 سال بر کرسی ریاست خصوصی ها تکیه زد.
با پایان دوران ریاست شافعی بر اتاق ایران و فرارسیدن انتخابات دوره هشتم اتاق اگر چه به نظر می رسید به واسطه رکود موجود در کشور اتاقی پویا، فعال و منتقد سیاست های اقتصادی اشتباه دولت یازدهم شکل گیرد. اما انتخابات دوره هشتم از همان ابتدا با استعفای مهرعلیزاده رقیب جلال پور برای کسب کرسی ریاست اتاق ایران خیلی آرام برگزار شد تا تاجر کرمانی بدون داشتن هیچ رقیبی بر مسند ریاست اتاق تکیه زند. در حالی که به نظر می رسید با توجه به شرایط بد اقتصادی کشور و سیاست های اشتباه دولت یازدهم در جهت تعمیق رکود ، عملکرد اقتصادی دولت با واکنش های سخت و انتقادات تند مجموعه اتاق علی الخصوص رئیس آن مواجه شود. اتفاقی که در طول 14 ماه حضور جلال پور در کسوت ریاست اتاق رخ نداده و اتاق ایران را از محفلی فعال و منتقد سیاست های دولت به محفلی منفعل و محافظه کار در برابر رویکردهای اقتصادی دولت مبدل ساخت.رئیسی که بعد از حضور نه چندان طولانی خود در کسوت ریاست بعد از 14 ماه به واسطه بیماری قلبی خود از ریاست استعفا داد. تا نام خود را در تاریخ ایران به عنوان دولتی ترین سکاندار بخش خصوصی ثبت کند. حالا باید منتظر ماند و دید امروز ردای ریاست اتاق ایران بر تن کدامیک از فعالان اتاق شده و آیا سیاست های منفعل پارلمان خصوصی ها در برابر دولت تغییری خواهد کرد یا نه؟
زمانبندی انتشار: 14 شهريور 1395 - 10:22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]