تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس حقيقت را از طريق قرآن نشناسد، از فتنه ها بركنار نمى ماند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817317571




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاهش هزینه تجارت بین‌ الملل


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: علی قنبری معاون وزیر و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در یادداشتی در روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: بسیاری بر این اعتقادند که حذف تحریم‌های اقتصادی دستاوردی برای بازگشت به نقطه‌ای در گذشته اقتصاد ایران است، اما دستاوردهای مذکرات هسته‌ای اخیر فراتر از حذف تحریم‌های اقتصادی بوده و با خود موجی از تعاملات بین‌المللی اقتصادی را به همراه خواهد آورد.
 
تقویت جایگاه ایران در اقتصاد جهانی، یکی از جدی ترین ظرفیت‌های اقتصاد ایران را از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل خواهد کرد و در واقع پسا برجام یکی از نقاط عطف تاریخ سیاسی و اقتصادی ایران و از مهم‌ترین دستاوردهای دولت یازدهم است.
 
ضرورت حضور فعال نظام مالی کشور در بازارهای مالی بین‌المللی، انتشار اوراق بهادار در بازارهای خارجی برای تامین مالی پروژه‌های عمرانی کشور خصوصا در زمینه صنعت انرژی کشور، جلب سرمایه‌گذاری خارجی و به‌طور کلی استفاده از ظرفیت‌های نظام مالی بین‌المللی، دولت را به سمت تمرکز بر برجام هدایت کرد و پسا برجام به فرصتی برای بازگرداندن ایران به سطح تعاملات بین‌المللی و حتی ایجاد تقاضا و رقابت برای جذب شدن سرمایه‌گذاران خارجی در اقتصاد ایران شد.

بیشترین تمایل به ورود به بازار و اقتصاد ایران توسط اتحادیه اروپا مشاهده شد به‌طوری که هیات‌های تجاری بسیار زیادی برای بهره‌گیری از مثبت شدن تعاملات بین‌المللی ایران و استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی ایران وارد کشور شدند. به‌طور کلی اگر بحث ترمیم درآمدهای نفتی را در پسا برجام کنار بگذاریم مهم‌ترین بخش از اقتصاد که به واسطه رفع تحریم و در دوره پسا برجام شرایط اقتصاد کلان کشور را رو به بهبود برده و خواهد برد کاهش هزینه تجارت بین‌الملل بود.
 
تجارتی که به واسطه تحریم‌ها باید به‌صورت تهاتر و به مبادله کالا با کالا صورت می‌گرفت و منابع و مبادی واردات و صادرات کشور را به شدت تقلیل داده بود و هزینه مذاکره و ریسک ایران را افزایش داده بود.

تحریم‌ها باعث شده بود که روابط اکثر بانک‌ها و موسسات مالی خارجی با بانک‌ها و موسسات مالی ایران قطع یا به شدت محدود شود و در عین حال، فعالیت‌های شعب خارجی بانک‌های ایرانی و نیز بانک‌های تابعه بانک‌های ایرانی در خارج از کشور نیز با محدودیت‌های بسیاری مواجه شود که در پسا برجام بازگشت ایران به شبکه سوئیفت، مسیر پرداخت و دریافت‌های ارزی ایران را فراهم کرده و لزوم به‌کارگیری نوعی از معاملات تهاتری که کارآیی اقتصاد را کاهش داده بود، از بین برد.
 
این موضوع در عین حال که موجب افزایش ثبات اقتصادی در فضای پر ریسک سرمایه‌گذاری می‌شود، شفافیت اقتصادی را زیاد کرده و موجب افزایش قدرت جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بازار ایران می‌شود. در حال حاضر ترکیب سرمایه‌گذاری خارجی به نحوی است که بخش معدن و بعد از آن خدمات، قوی ترین بخش‌های جذب‌کننده سرمایه‌گذاری خارجی بوده‌اند.
 
از آنجا که بهتر است مولد‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور بیشترین جذب‌کننده‌های سرمایه‌گذاری خارجی باشند سیاست‌گذاری اقتصاد در راستای جذب باید به گونه‌ای باشد که بخش‌هایی مانند کشاورزی و صنعت به صدر بخش‌های جذب‌کننده سرمایه تبدیل شوند. علاوه بر اصلاح ترکیب جذب باید سیاست‌هایی در راستای افزایش مقدار جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیز تدوین شود.

به دیگر سخن باید گفت مهم‌ترین گام دولت در رسیدن به پسا برجام برداشته شده است و تمام موانع پرداختی در تجارت بین‌الملل حذف شده و گام بعدی باید مدیریت صحیح سرمایه‌های خارجی جدید باشد. به‌طوری که بخش‌هایی که ارزش افزوده بیشتری با خود به همراه می‌آورند در اولویت مسیر سرمایه‌گذاری خارجی قرار گیرند.
 
به این ترتیب، علاوه بر اینکه جذب سرمایه‌گذاری خارجی بیشتر می‌شود، با بهبود ساختار جذب، از محل افزایش ارزش افزوده بخش‌های جذب‌کننده این نوع سرمایه‌های بین‌المللی، رشد اقتصادی کشور افزایش یافته و با بهبود جایگاه و وجهه تجاری ایران در جهان، به‌طور افزایشی موجب تقویت ثبات و امنیت اقتصادی کشور و بهبود شاخص‌های رشد، اشتغال و تولید می‌شود.
 
آنچه بیش از پیش می‌تواند دستاوردهای برجام را در شاخص‌های کلان اقتصادی منعکس کند تقویت زیرساخت‌ها و ساختارهای اقتصادی کشور و تقویت مدیریت تجارت خارجی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی کشور است. بسترهای اقتصادی کشور باید بتوانند به‌گونه‌ای شناسانده شوند که ارزآوری بالایی برای اقتصاد کشور به همراه آورند. طبیعی است که باید مدیران اقتصادی بتوانند در این زمینه قدرت جذب اقتصاد کشور را افزایش دهند.





۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن