محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827584148
از تولد ژانر وحشت تا رمان تازه ترجمه شده کارمیلا
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وبسایت دو فصل: این روزها که فیلم دراکولای رضا عطاران در سینماهای کشور اکران میشود، با چاپ ترجمه رمان کارمیلا نوشته شریدن لی فانو همراه شده است؛ رمانی که سرآغاز سلسله رمانهای وحشت زا و ادبیات هول و هراس در جهان شد.
رمان کارمیلا به تازگی با ترجمههامون جعفر نژاد در قالب دومین عنوان مجموعه کتابهای ذره بین توسط انتشارات بوتیمار منتشر و راهی بازار نشر شده است.
ترس یکی از حسهای درونی بشر است که ظاهرا نیت کرده از قرن نوزدهم به این سو، گاهی داوطلبانه آن را تحریک کرده و بترسد. خب، به عنوان انسان و مخاطب یک اثر ادبی یا نمایشی، مختار هستید که چنین آثاری را نخوانید و نترستید اما این گونه آثار، امروزه در جهان طرفداران زیادی دارند. اکران دومین قسمت فیلم سینمایی کانجورینگ در روزهای اخیر در سینماهای جهان، گواهی بر این مدعاست.
یکی از اسامیو عناوینی که در فضای ادبیات و سینمای وحشت، زیاد شنیده ایم دراکولا است. بد نیست پیش از ورود به بحث اصلی یعنی رمانی که موجب آغاز نوشتن رمانهای وحشت شد، به این مساله اشاره کنیم که دراکولا یک شخصیت واقعی است البته خون آشام نبوده و دراکولای داستانی که یک شخصیت خون آشام است، در طول تاریخ و در گذر راهروهای ذهن نویسنده ای به نام برام استوکر خلق شده است.
دراکولای واقعی، شاهزاده یا اشراف زاده ای رومانیایی بوده که خرابههای قصرش هنوز در این کشور موجود و محل جذب توریست است. او شخصیت ظالمیداشته و خون آشام بودن دراکولای داستانی، ارجاعی به علاقه دراکولای واقعی به شراب سرخ دارد.
رمان کارمیلا نوشته جوزف توماس شریدن لی فانو، نویسنده ایرلندی در سال 1864 بود که موجب تولد ژانر وحشت در ادبیات و بعدها در سینما شد. کارمیلا نام یکی از شخصیتها خون آشام ادبیات است. این شخصیت خلاف دراکولا، یک زن است و البته جای تذکر و یادآوری دارد که رمان دراکولا نوشته برام استوکر بعد از کارمیلا نوشته و منتشر شد بنابراین برخی این مساله را که استوکر در نوشتن دراکولا از لی فانو تاثیر گرفته، مطرح میکنند.
لی فانو بعد از درگذشت همسرش به فردی گوشه گیر تبدیل شد و همین گوشه گیری موجب خلق تاثیر گذارترین آثار ادبی اش از جمله کارمیلا شدند. این رمان و دیگر آثار این نویسنده در حوزه ژانر وحشت و آثار گوتیک، در جهت کاوش و کنکاش در مسائل ماورالطبیعه و متافیزیک نوشته شدند. نکته ای که خود لی فانو درباره انگیزه اش از تولید این آثار گفته، برقراری تعادل بین جهان طبیعت و جهان ماورا الطبیعه است.
همان طور که میدانیم، پای مسائل ماورا الطبیعه و متافیزیکی جایی به میان میآید که علوم طبیعی توانایی پاسخگویی به پدیده ای را نداشته باشند. نکته مهم درباره مسائل متافیزیکی، خلط کردنشان با خرافات و باورهای موهوم و شاید افسانه ای باشد.
عده ای، میدانند که به موازات افسانهها و اساطیر عالم شرق، در غرب عالم نیز افسانههایی (و همچنین خرافاتی) وجود داشته است. همه با اسطورههای هرکول و خدایان یونانی آشنا هستیم اما آنچه مهم و جالب است، این است که تولید خرافه در سالهای قرون وسطی نیز رواج داشته و درباره جادوگرها و نیروهای شیطانی و اهریمنی، داستانهای غیرواقعی زیادی تولید شده است.
کارمیلا هم با استفاده از برخی پدیدههای ماورا الطبیعه و بهره گیری هوشمندانه از خرافههای مردم انگلستان و اروپا نوشته شده است. مخاطبانی که رمان دراکولا را خوانده یا فیلمهایش را دیده باشند، هنگام خواندن کارمیلا، با نکات آشنایی روبرو میشوند.
مثل این که کارمیلا از مسائل دینی و سرودهای مسیحی خوشش نمیآید و از نمادهایی چون صلیب واهمه دارد؛ یعنی همان روحیاتی که در دراکولا هم با آنها آشنا شده ایم. جالب است که رمان کارمیلا با این که در سالهای قرن نوزدهم نوشته شده، هنگام خواندن واقعا در ترساندن مخاطب و القای هول و هراس، موفق است.
یک نکته مهم درباره آثار ژانر وحشت؛ چه آثار کلاسیک این ژانر و چه آثار مدرن و امروزی اش، این است که همیشه شاه کلید و راه نجات معرفی شده و در دسترس شخصیتهای مبتلا به عامل وحشت زاست. اگر دراکولا به مخاطب معرفی میشود یا اگر کارمیلا را در جنگل وهم آلود و خرابههای قلعه وحشت زای اجدادش تصور میکنیم، میدانیم که شخصیتهای خوب داستان، با اتکا به نیروی الهی و باور نیک به مسیح، میتوانند خون آشام اهریمنی داستان را سر جایش بنشانند؛ اتفاقی که سالها بعد در فیلمهایی چون جن گیر یا این اواخر کانجورینگ شاهدش هستیم و همیشه کشیش یا شخصیت مثبتی وجود دارد که این نیروهای اهریمنی را خنثی کند.
یک نکته مهم درباره رمان کارمیلا، زمانی است که در آن متولد شده است؛ سالهایی که اروپا قرون وسطی را پشت سر گذاشته بوده است و نویسنده اثر، رمانش را با رسوب باورهای خرافی باقی مانده از آن دوره نوشته است. در سالهای قرون وسطی که باورهای افراطی مسیحی گاهی، زندگیها را تنگ و تار و سخت کرده بود و تعداد زیادی از انسانها و زنها به جرم جادوگری و ارتباط با نیروهای اهریمنی سوزانده شدند.
مردمان اروپا در قرون وسطی خرافاتی درباره خون آشامها ساخته بودند؛ از جمله این که شبها از گور بر میخیزند و به سراغ قربانیانشان میآیند تا خونشان را بخورند. آنها روز را خوابیده و شب را بیدارند و حتما با توسل به طلسمهایی مقدس باید آنها را تاراند.
جالب است که صحبت کردن درباره شخصیتهایی از این دست، هرچند بدانیم خیالی هستند، موجب تولید تصاویری از آنها در ذهن میشود. لی فانو و نویسندگانی که پس از او در راه تولید آثار ژانر وحشت قدم گذاشتند، با اطلاع از این روحیه تصویرسازی ذهن انسان و با اتکا به آن دست به تولید اثر زدند و راهی را طی کردند که ادامه اش، امروز به تولید آثار مکتوب و سینمایی مورد توجه شده است.
بد نیست برای علاقه مندان به ادبیات داستانی، کمیهم درباره شخصیت کارمیلا بگوییم. کارمیلا اشراف زاده ای نفرین شده است که به خون آشامیاشتغال دارد. او ظاهر یک دختر جوان زیبا را دارد که زیبایی و معصومیتش، جذاب و گیراست. دندانهای نیش او نه به اندازه ای که خیلی مشهود باشند، اما تا حد مشخصی تیز هستند تا نیمه شب بتواند آنها را در سینه قربانی فرو برده و از خونش تغذیه کند.
کارمیلا گاهی به طور ناگهانی غیب شده و بعد از مدتی مانند یک نیمروز یا یک روز، دوباره در محل غیب شدنش، رویت میشود. او با شنیدن حرفهای مذهبی یا سرودهای کلیسایی رو ترش میکند و خواستار ترک محل میشود. کارمیلا برای جذب قربانی، مدتها زمان صرف میکند تا به او نزدیک شود و محبت زیادی را خرج او میکند. این محبت دیوانه وار و بسیار شدید است.
همیشه و همواره، در طول تاریخ، نیروهای خیر و شر مشغول مبارزه با هم بوده اند و آن طور که ادیان وعده داده اند و عقل معاش بشری هم پیش بینی میکند، روزی نیروهای خیر به طور کامل بر نیروهای شر پیروز میشوند. با این حال، تا آن روز نهایی، همواره خیر و شر مشغول مبارزه و فراز و فرود هستند.
این باور را میتوان در داستان نویسی دنیاهای شرق و غرب دید و نمونههای بارزش، رمانهایی چون کارمیلا یا دراکولا هستند. البته این داستانها بیشتر به قصد ایجاد ترس و واهمه در مخاطبانشان نوشته شده اند اما در پس زمینه آنها میتوان این باورها را مشاهده کرد.
روبرو شدن مخاطب نسخه مکتوب رمانی چون کارمیلا کاملا بستگی به خود شخص خواننده دارد. میتوان کتاب را در یک روز آفتابی خواند و کمتر تحت تاثیر آن قرار گرفت. اما میتوان آن را شب هنگام، موقع رعد و برق و توفان یا در شبی ساکت و هنگام زوزه کشیدن گرگها مطالعه کرد که تاثیر رعب انگیزش را چند برابر میکند.
نکته ای که بدیهی و قطعی است، این است که در صورت مطالعه رمان در یک روز آفتابی، باز هم برای لحظاتی ذهن مخاطب از محیط اطراف جدا شده و درگیر فضای رعب انگیز داستان خواهد شد چون ذات این داستانها، همراه با ترس و اضطراب است.
نمونه موفق پیروی از اصول این ژانر چند سال پیش توسط محمدرضا گودرزی در مجموعه داستان رویاهای بیداری نوشته و منتشر شد. به هر حال، انسانها گاهی دوست دارند به طور داوطلبانه بترسند چون ترس هم یکی از حسهای درون انسان است که گاهی نیاز داریم تحریکش کنیم.
۰۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]
صفحات پیشنهادی
از تولد ژانر وحشت تا رمان تازه ترجمه شده کارمیلا - مجله اینترنتی کمونه
این روزها که فیلم دراکولای رضا عطاران در سینماهای کشور اکران می شود با چاپ ترجمه رمان کارمیلا نوشته شریدن لی فانو همراه شده است رمانی که سرآغاز سلسله رمان های وحشت زا و ادبیات هول و هراس در جهان شد رمان کارمیلا به تازگی با ترجمه هامون جعفر نژاد در قالب دومین عنوان مجموعه کتاب ه«تایگر شروف» ابرقهرمان تازه هندی
جام جم تحلیل گران اقتصادی سینما در هند پیش بینی فروش بالایی برای فیلم تازه تایگر شروف در جدول گیشه نمایش سینماها می کنند این اکشن ابرقهرمانانه با نام جات پرنده 25 آگست پس فردا به روی پرده سینماهای هند می رود تایگر شروف در داستان این فیلم کمیک استریپی در نقش ابرقهرمانی بازی مجشن تولد «سلام ماه خرداد» از نقدهای وحشتناک سیدحسن حسینی تا صحبتهای آرامشبخش قیصر به روایت شکارسری
جشن تولد سلام ماه خرداداز نقدهای وحشتناک سیدحسن حسینی تا صحبتهای آرامشبخش قیصر به روایت شکارسری یک منتقد ادبی گفت در جلسات شعر حوزه شرکت میکردم که با قرآنخوانیهای ساعد باقری و وحید امیری آغاز میشد و با نقدهای وحشتناک سید حسن حسینی و سپس صحبتهای آرامشبخش قیصر امینپور و شتازهترین اخبار از شرایط رویگری در بیمارستان لقمان/ بازیگر کشورمان ممنوعالملاقات است
تازهترین اخبار از شرایط رویگری در بیمارستان لقمان بازیگر کشورمان ممنوعالملاقات است رضا رویگری در حال حاضر به دلیل عفونت ریه در بخش عفونی بیمارستان لقمان بستری است همسر رضا رویگری در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان درباره رون«شیر سیاه» رونمایی شد/ ترجمه رمانی دیگر از الف شفق
با حضور هنرمندان و سینماگران شیر سیاه رونمایی شد ترجمه رمانی دیگر از الف شفق شناسهٔ خبر 3745938 - شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹ ۴۱ فرهنگ > کتاب jwplayer display inline-block; رمان شیر سیاه نوشته الف شفق با ترجمه مهرنوش عدالت با حضور جمعی از سینماگران کشور رونمایی شد بهوالدین مراقب هر گونه اختلال چشمی در نوزادان باشند/زمان طلایی درمان هفته اول تولد
سلامت نیوز عوامل متعددی موجب نابینایی کم بینایی و اختلال بینایی می شود که مهمترین آن به ویژه در بین کودکان برخی بیماری های ژنتیکی است اما پزشکان معتقدند در صورت تشخیص و درمان در زمان طلایی هفته اول تولد می توان از شمار زیادی از نابینایی ها در کشور پیشگیری کرد به گزارش سلامترمانی از ضحی کاظمی به انگلیسی ترجمه شد
از سوی انتشارات شمع و مه رمانی از ضحی کاظمی به انگلیسی ترجمه شد شناسهٔ خبر 3748109 - دوشنبه ۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۰ ۰۴ فرهنگ > شعر و ادب jwplayer display inline-block; رمان سال درخت اثر ضحی کاظمی به انگلیسی ترجمه شد به گزارش خبرنگار مهر رمانی از ضحی کاظمی نویسنده جوان ایانتشار رمانی تازه از محمد حنیف/ اعترافات تلخ خودم را نوشتم
در گفتگو با مهر مطرح شد انتشار رمانی تازه از محمد حنیف اعترافات تلخ خودم را نوشتم شناسهٔ خبر 3742692 - سهشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰ ۳۵ فرهنگ > شعر و ادب jwplayer display inline-block; محمد حنیف همزمان با انتشار رمان تازه خود گفت برخی دوستانم رمان این مرد از همان زمان بقهرمان تازه ما ، دوباره در آغوش مادر
قهرمان تازه ما دوباره در آغوش مادر او قهرمان تازه ماست بعد از مدتها یک شعف جمعی خالص را برایمان به ارمغان آورد به گزارش ورزش سه پهلوان جوان بیرقیبی که همه نبردهایش را با مهارت و قدرتی که یادآور سوپراستارهای تاریخ کشتی ایران بود پیروز شد و در مسابقه نهایی وقتی که مردم بهفرماندار شهرستان تازه تاسیس بدره: تحولات خوبی در راه است
استانها > ایلام - فرماندار شهرستان تازه تاسیس بدره ضمن برشمردن خدمات دولت تدبیر و امید برنامه های دولت در هفته دولت در بدره را بر شمرد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ایلام سیروس مرادحاصلی فرمانداربدره در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه بدره به خدمات صورت گرفته درح-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها