واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه ایران: قیمت کالاهای اساسی کاهش یافت. گوشت، مرغ، شکرو برنج ارزان شدند و قیمت روغن، گندم و آرد ثابت ماند. چند هفتهای بود که نوسان قیمتی دامنگیر کالاهای اساسی شده بود.اما طی چند روز اخیر با افزایش واردات و عرضه به هنگام کالاها به بازار، قیمتها کنترل شد.
گفته شده بود تصمیمهای غیرکارشناسی وزارت جهادکشاورزی در حوزه واردات کالاهای اساسی که در پی طرح انتزاع پدید آمده بود باعث شد نوسان قیمتی در بازار رخ دهد.وزارت جهادکشاورزی پس از وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول تأمین، توزیع و نظارت بر کالاهای اساسی شد.این مجموعه معتقد بود که بهتر از وزارت صنعت میتواند کنترل بازار کالاهای اساسی را بر عهده داشته باشد. پر بیراه هم نیست.
وزارت جهادکشاورزی به صورت مستقیم با تولیدکنندگان سروکار دارد لذا در بحث عرضه و واردات این بخش بهتر میتواند فعالیت کند.هر چند که وزارت صنعت تا آخرین روز واگذاری این امر مخالف بود و پیشبینی کرد به دلیل نبود ابزارهای مناسب در وزارت جهادکشاورزی طرح انتزاع شکست میخورد و قیمت با نوسان مواجه میشود. وزارت جهاد کشاورزی که به تولید کشاورزان امیدوار بود تا بتوانند نیاز کشور را پاسخ دهند به صورت مقطعی جلوی واردات را گرفت اما با تغییر قیمت و کمبود کالا، مجوز واردات برخی از کالاهای اساسی صادر شد.اکنون چند ماهی است که وزارت جهاد کشاورزی با توجه به حجم مصرف داخلی واردات و خرید داخلی را دنبال میکند.
در دولت یازدهم به جز یک ماه اخیر نوسان قیمت نداشتیم
علی قنبری معاون بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی درباره انتقادهایی که نسبت به عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در کنترل قیمتها صورت گرفته است به خبرنگار ما گفت:چنین انتقادی را وارد نمیدانم. یکی از موفقترین دولتها در کنترل قیمتها طی سه سال گذشته دولت روحانی بوده است.طی این مدت چه زمانی قیمت آرد، برنج، گندم، نان و شکر نوسان پیدا کرد.تنها یکماه اخیر بود که آن هماکنون کنترل شده و دیگر مشکلی نیست.
غلامرضا کاوه سخنگوی سازمان حمایت نیز به خبرنگار ما گفت:سازمان حمایت به عنوان دستگاه نظارتی قیمت کالاهای اساسی را به صورت ویژه رصد میکند.درست است که بحث نظارت بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است اما ما کالاهایی که بیشترین سهم را در سبد خانوار داشته باشد نظارت میکنیم.با توجه به شرایط پیش آمده از وزارت جهادکشاورزی میخواهیم که با توجه به قانون انتزاع با برنامهتر و منسجمتر حرکت کند تا مبادا برخی از خلأ پیش آمده به نفع خود بهره ببرند. یکی از دلایلی که باعث شد قیمتها دستخوش تغییر شود عدم محاسبه میزان مصرف و تولید داخلی بود.
اگر این عدد بخوبی رصد شده بود اکنون مردم با نوسان قیمتی مواجه نشده بودند.به عنوان مثال قیمت شکر قبل از آنکه این روزها به 3800 تومان برسد به 4 هزار و 200 تومان هم رسیده بود. این در حالی است که قیمت شکر قبل از افزایشها 2800 تومان بود.
معاون بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی گفت:امسال برای تأکید در تولید داخلی واردات را کنترل کردیم.در حال حاضر 183 هزار تن شکر وارد شده است و چند کشتی شکر هم چند روز آینده وارد کشور میشود.لذا با تولیدات داخلی (از چند هفته دیگر توزیع میشود) و واردات قیمت شکر مهر ماه ارزانتر میشود. بخش دیگر کالاهای اساسی که مردم با فزایش قیمت آن روبهرو شدند مرغ بود.طی چند روزاخیر قیمت مرغ معقولتر شده است.
قیمت واقعی مرغ 7500 تومان
اما محمد یوسفی ﺭﺋﯿﺲ هیأت ﻣﺪﯾﺮﻩ ﺍﻧﺠﻤﻦ ﺻﻨﻔﯽ ﭘﺮﻭﺭﺵ ﺩهندﮔﺎﻥ ﻣﺮﻍ ﮔﻮﺷﺘﯽ ﮐﺸﻮﺭ رقم فعلی مرغ را همچنان پایین میداند و به خبرنگار ما میگوید: در حال حاضر قیمت مرغ درمیادین 6980 تومان، در میدان بهمن 6300تومان و بازار بین 6400 تا 8100 تومان است. از نظر ما قیمت واقعی مرغ با توجه به افزایش نرخ نهادهها 7500 تومان است.
وزارت جهاد کشاورزی در آخرین اظها رنظر خود قیمت 7300 تومان را منطقی میداند و میگوید قیمت بالاتر به ضرر مصرفکنندگان است.لذا یکی از بخشهایی که با نرخ انجمن پرورشدهندگان مرغ مخالف است وزارت جهاد کشاورزی است.
ﺭﺋﯿﺲ هیأت ﻣﺪﯾﺮﻩ ﺍﻧﺠﻤﻦ ﺻﻨﻔﯽ ﭘﺮﻭﺭﺵ ﺩﻫﻨﺪﮔﺎﻥ ﻣﺮﻍ ﮔﻮﺷﺘﯽ درباره اینکه برخیها میگویند مرغ ارگانیک، سبز و... است و قیمتها را با توجه به چنین امری افزایش میدهند اظهار داشت:به هیچ عنوان این ادعا مورد قبول نیست. کالای دیگری که بین 400 تا 800 تومان طی هفتههای اخیر افزایش یافته گوشت است.طبق بررسیهای میدانی که صورت گرفت قیمت گوشت قرمز با همان افزایش قیمت ماند و برخلاف پیشبینیها مجدد گران نشد.
علی ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی هم درباره قیمت گوشت و اینکه قیمتها چه سیری را دنبال خواهد کرد گفت:از هفته گذشته دیگر قیمت گوشت قرمز افزایش پیدا نکرد.خوشبختانه موضوع خروج دام را با سرعت متوجه شدیم.حال با ممانعت از خروج دام قیمتها سیر افزایشی ندارد.اکنون قیمت گوشت گوسفندی شقه بدون دنبه توسط مغازه دار بین 29 تا 30هزار تومان خریداری میشود و قیمت مصرفکننده در حدود 33 تا 34 هزار تومان است.تصور میکنم با جلوگیری از خروج دام قیمت گوشت 500 تومان ارزان شود.گوشت گوساله هم افزایش قیمتی نداشته است.
همچنین گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در هفته پایانی مرداد ماه نشان میدهد گوشت مرغ در هفته گذشته بیش از 8 درصد ارزان شد و هرکیلو حدود ۷۰۰۰ تومان در سطح شهر فروش رفت.
در عین حال که گوشت قرمز تا 9/1 درصد افزایش قیمت داشت و هر کیلو حدود ۳۶ تا ۳۸ هزار تومان برای گوشت گوسفند و نیز ۳۰ تا ۳۲ هزار تومان برای گوشت گوساله و گاو بود.گزارش بانک مرکزی نشان میدهد قیمت قند و شکر تا بیش از ۹ درصد کاهش داشته به طوری که هر کیلو قند ۴۴۰۰ و شکر تا ۴۰۰۰ تومان در سطح شهر فروخته شد.گزارش بانک مرکزی حاکی از ثبات قیمت لبنیات است، در هفته مورد گزارش قیمت پنیر پاستوریزه نسبت به هفته قبل 4/0 درصد افزایش یافت و بهای سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. قیمت تخم مرغ تا 7/0 درصد کاهش یافته و شانهای ۹۵۰۰ تا ۱۱ هزار تومان فروخته شده است.
۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]