واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: از تغییر مواضع 180 درجه ای نسبت به کارت سوخت تا وعده های سرخرمن به دانشجویان
اتفاقات اخیر در بدنه وزارت نفت به گونه ای است که گویی اقدامات انجام شده تنها برای رفع مسئولیت و سرپوش گذاشتن بر روی چالش های موجود، بوده است.
به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بررسی کارنامه کاری وزیر نفت طی 3 سال گذشته می توان تغییرات 180 درجه ای در برخی از مواضع و دیدگاه ها و همچنین ارائه وعده هایی که عملی نشده را به وضوح مشاهده نمود که این امر از دید کارشناسان و منتقدان یکی از نقاط ضعف مدیریتی محسوب می شود و واکنش های زیادی به دنبال داشته که تاکنون تا مرحله سوال نمایندگان از وزیر پیش رفته است. کارت سوخت در بازار داغ اخبار سامانه هوشمند سوخت و در حالی که اکثر قریب به اتفاق کارشناسان بویژه مسئولین ستاد مبارزه با قاچاق سوخت از دستاورد های این سامانه در جلوگیری از امر قاچاق سخن می گقتند، وزیر و معاونانش به یکباره تغییر عقیده داده و به مخالفان جدی این کارت ها تبدیل شدند.بر این اساس وزیر نفت اواسط سال گذشته گفت که موافق حفظ کارت سوخت هستیم و اطلاعات ارزشمندی از آن کسب میشود، لذا برنامه وزارت نفت حفظ آن است اما در اواخر سال به کلی زیر حرف خود زد و با زیر سوال بردن عملکرد این سامانه به یکباره خواستاز حذف آن شد؛ وی در اظهارنظر جدید خود اذعان داشت که هزینه نگهداری این سامانه بالاست و برای وزارت نفت صرف ندارد سالانه 20 میلیارد تومان برای آن هزینه کند!عباس کاظمی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نیز در اظهاراتی مشابه در ابتدا این سامانه را مفید عنوان کرد اما در ابتدای سال 95 گفت، اعتقادی به این نحوه عرضه سوخت نداریم! پیرمرد های بازنشسته بر اساس این گزارش یکی از وعده هایی که از سوی زنگنه مورد تاکید قرار گرفته استفاده از نیروهای جوان و دانشجویان تازه نفس در حوزه نفت بوده اما این موضوع با بحث استفاده گسترده از مدیران بازنشسته در بدنه این وزارتخانه و عدم استخدام فارغ التحصیلان رشته های نفتی در تناقض است؛ در وزارتخانه نفت بیش از 16 مدیر بازنشسته وجود دارد که طبق قانون منع به کارگیری بازنشستگان در سمتهای مدیریتی دستگاههای دولتی باید با آن ها خداحافظی شود. بر همین اساس خبری مبنی بر خداحافظی وزیر با تعدادی از مدیران منتشر شد که توسط روابط عمومی وزارت نفت صریحا تکذیب و این خبر شایعه عنوان شد ، اما طبق اسناد رسیده به دست خبرنگار باشگاه خبرنگاران این اخبار صحت دارد.
گفتنی است طبق این قانون وزارت نفت باید با مدیران بازنشسته تسویه حساب کرده و آن ها را برکنار کند، ضمن اینکه پرداخت هرمبلغی با هر عنوانی در حکم تصرف در اموال دولتی است. دانشجویانِ حسرت به دل طبق آمار و اطلاعات مندرج در سیستم جامع نیروی انسانی نفت، در بدنه این صنعت مدیرانی با میانگین سنی بالای 50سال ،نیروهای کاری با سن بالای 55 سال و مدیران ارشد در محدوده سنی 60 تا 70سال دیده می شود. همه این ها در حالی صورت میگیرد که طبق دستور وزیر از استخدام دانشجویان تازه نفس گروه " الف " ( معدل بالای 15 و رتبه های بالای کنکور) دانشگاه صنعت نفت که به امید استخدام وارد این دانشگاه شده اند، جلوگیری میشود. بورسیه دانشجویان گروه الف در حالی متوقف شده که پرتال مدیریت و توسعه منابع انسانی صراحتا شرایط جذب و استخدام این افراد را عنوان کرده است.
بر اساس این گزارش پس از اعتراض دانشجویان به این قضیه وزیر نفت رسما قول داد تا مقدمات استخدام فارغ التحصیلان را فراهم کند. البته ناگفته نماند، وزیر در مجلس گذشته مشابه همین وعده وعید ها را داده اما تا کنون عملیاتی نشده است، برهمین اساس نیز تعدادی از نمایندگان در این خصوص به وزیر تذکر کتبی دادند.
بدون شک پیشرفتی که امروز صنعت نفت کشور شاهد آن است، مرهون تلاش دانشجویانی است که روزی پس از فارغ التحصیلی به بازار کار این صنعت وارد شدند و افتخار آفریدند اما این بدقولی ها میتواند به کلی جوان های مستعد که پتانسیل بالقوه محسوب می شوند را ، دلسرد کرده و آن ها را به سمت همکاری با دیگر کشور ها متمایل کند و نتیجه این اتفاق وابستگی هرچه بیشتر به نیروهای خارجی خواهد بود.
۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]