واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
نصیحتی دوستانه یا خطابه ای سیاسی برای ورود به رقابت های انتخاباتی
آن چه رسانه های خارجی درباره نامه احمدی نژاد به اوباما نوشتند
روزنامه "واشنگتن پست" با انتشار تصاویری از قربانیان حادثه انفجار بمب در پایگاه نیروی دریایی امریکا در نزدیکی فرودگاه بیروت در اکتبر سال 1983 میلادی صورت گرفته امریکایی ها درصدد القای این احساس به خواننده برامده که اموال ایران به درستی توسط امریکا مصادره شده و ایران مقصر این نوع حوادث بوده است.
روز نو : روزنامه "واشنگتن پست" با انتشار تصاویری از قربانیان حادثه انفجار بمب در پایگاه نیروی دریایی امریکا در نزدیکی فرودگاه بیروت در اکتبر سال 1983 میلادی صورت گرفته امریکایی ها درصدد القای این احساس به خواننده برامده که اموال ایران به درستی توسط امریکا مصادره شده و ایران مقصر این نوع حوادث بوده است.
این روزنامه از احمدی نژاد به عنوان رییس جمهوری "تندروی سابق ایران" یاد کرده و درباره نامه او نوشته است:"او خواستار حل سریع حکم دادگاه عالی امریکا بوده که اجازه می دهد خانواده های افراد قربانی در حملات تروریستی که ایران در آنها نقش داشته است غرامتی 2 میلیارد دلار کسب کنند".
این روزنامه می افزاید:"احمدی نژاد در این نامه اشاره کرده که ماهیت اقدامش سیاسی نیست اما حدس و گمان ها بر این مبناست که این سیاستمدار تندرو می خواهد به عنوان نامزد در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ایران نامزد شود. هم چنین به دلیل آن که میانگین شهروندان ایرانی هنوز از دستاوردهای لغو تحریم ها بهره مند نشده اند احمدی نژاد می خواهد با استفاده از نارضایتی ها در کارزار خود در مقابل نامزد بالقوه میانه روها بایستد".
این روزنامه اشاره می کند که نامه احمدی نژاد به سفارت سوئیس که حافظ منافع امریکا در در ایران است تحویل داده شده است اما آن سفارتخانه هیچ اظهارنظری در این باره نکرده است. واشنگتن پست هم چنین می نویسد:"کاخ سفید هم واکنشی فوری در این باره نشان نداده است".
این روزنامه می افزاید:"زمان انتشار این نامه جالب است آن هم در برهه ای که گفته می شود احتمالا احمدی نژاد رقیب اصلی روحانی در انتخابات مه آینده خواهد بود. این روزنامه می نویسد:"باید دید ایرانیان نسبت به نامه او چه واکنشی نشان می دهند".
این روزنامه در پایان می نویسد:"تحت ریاست احمدی نژاد بود که تحریم های ضد ایرانی در مقیاسی وسیع علیه ایران وضع شدند. او درباره هولوکاست صحبت کرد و آن را انکار کرد و از فروپاشی قریب الوقوع اسرائیل سخن گفت. او هم چنین پس از انتخابات سال 88 بر موضع خود ایستادگی کرد و حاضر به گوش دادن به حرف مخالفان نشد. دو تن از معاونان و افراد نزدیک سیاسی به او به اتهام فساد زندانی شده اند".
شبکه خبری "راشا تودی" اما با موضعی همدلانه ضمن انتشار عکسی از احمدی نژاد در کنار عکس اوباما، احمدی نژاد را در قامت فردی نصیحت کننده به اوباما و رییس جمهوری امریکا را به عنوان فری شرمسار نشان داده و در این باره می نویسد:"احمدی نژاد را برای سخنرانی های مشهورش به یاد می آوریم او در فاصله سال های 2005 تا 2013 میلادی در قدرت بود. نامه او به اوباما بر عاطفی دارد واحساسی است. این نامه با جملات با محتوای مذهبی و به زبان عربی آغاز می شود".
خبرگزاری "فرانسه" نیز با انتشار گزارشی اشاره کرده است که همزمان ارسال نامه احمد نژاد به اوباما با "شایعات درباره برنامه ریزی بازگشت سیاسی" او از محتوای خود نامه مهم تر است و در این باره می نویسد:"این نامه در حالی ارسال می شود که گفته می شود او ممکن است دوباره سودای بازگشت به سیاست را در سر داشته باشد. او به طور رسمی این موضوع را مطرح نکرده اما گمانه زنی ها بر این مبناست. نطق های احمدی نژاد در طول هشت سال ریاست جمهوری اش همواره جنجال ساز بوده اند به خصوص اظهارات خصمانه اش در قبال اسرائیل، اظهارات تندش درباره غرب و حرف هایش درباره برنامه هسته ی او رویکردی پوپولیستی داشت و می گفت که مدافع بخش های حاشیه ای و فقیر جمعه ایران است. اظهارات او بود که به ضرر روابط ایران و غرب تمام شد. او در پایان دوران ریاست جمهوری خود از محافظه کاران جدا شد. معلوم نیست که آیا شورای نگهبان صلاحیت او را تایید خواهد کرد یا خیر. پس از او بود که روحانی به قدرت رسید و باعث لغو تحریم ها و حصول توافق هسته ای شد".
خرداد
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]