تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805754503




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشکلات محققان ایرانی پیرامون مالکیت فکری


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
مشکلات محققان ایرانی پیرامون مالکیت فکری
مشکلات محققان ایرانی پیرامون مالکیت فکری مخترعان کشورمان برای ثبت‌ اختراعات خود باید از مسیر پر پیچ و خمی گذر کنند، باوجود اینکه روند ثبت اختراع بسیار بهبود یافته ولی برخی مراحل این کار زمان زیادی را می‌طلبد و مخترعان دلواپس هستند مالکیت فکری طرح‌هایشان به خطر بیفتد.


به گزارش فرهنگ نیوز؛ خیلی وقت است که مخترعان و محققان کشور ما با مقوله مالکیت فکری بیگانه‌اند چرا که این واژه در لغت‌نامه‌های ما به کار می‌رود ولی آنچه در عمل می‌بینیم دلهره و دلواپسی مخترعان از ثبت اختراعاتشان است.

زمانی در کشور ما، ثبت اختراع شرایط خوبی نداشت و یک مخترع اصلا نمی‌دانست برای ثبت‌ اختراعش باید چه کند ولی حالا وضعیت خیلی بهتر شده و ثبت اختراع ساماندهی شده است ولی تعدادی از مخترعان هنوز از برخی مراحل ثبت اختراعشان گلایه دارند و نگران مالکیت طرح‌هایشان هستند.

مالکیت فکری (معنوی) یا حقوق فکری (معنوی) (intellectual property یا intangible property) به حقوقی گفته می‌شود که به صاحبان آن حق بهره‌وری از فعالیت‌های فکری و ابتکاری انسان را می‌دهد و ارزش اقتصادی و قابلیت دادوستد دارد ولی موضوع آن شیء معین مادی نیست که ساماندهی صحیح موضوع مالکیت معنوی و ثبت اختراع می‌تواند تکمیل کننده چرخه تولید علم به محصول و بستری برای جلوگیری از خروج نخبگان از کشور محسوب شود.

محققان کشورمان که این روزها تا حدی نسبت به روند طولانی برخی مراحل ثبت اختراع گلایه دارند، می‌گویند: پیش از این روند ثبت اختراع برای طرح‌های محققان به این صورت بود که اگر شهرستان بودیم مدارک را به صورت فیزیکی به تهران و سازمان ثبت اختراع می‌بردیم و نواقص بررسی می‌شد، ولی در حال حاضر این فرایند به صورت آنلاین انجام می‌شود و افراد می‌توانند از تمام نقاط کشور طرح خود را به سازمان ثبت اختراع ارائه دهند که این کار بسیار اقدام خوبی است و در صورت شهرستانی بودن نیازی به مسافرت به تهران نداریم.

مدارک پس از تأیید کارشناس باید برای استعلام به مراکز معرفی شده ارسال شود و به این منظور 45 مرکز برای استعلام مشخص شده است.

فهرست مراکز استعلام بر روی سایت ثبت اختراع قرار دارد که این مراکز شامل دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری است که می‌توانند قابلیت ساخت و کاربردی بودن طرح‌ها را تأیید کنند.

روند استعلام به این صورت است که نامه سازمان ثبت اختراع از سوی مخترع طرح به مراکز مورداستعلام ارائه می‌شود که این مراکز نیز هزینه‌ای را به عنوان هزینه داوری دریافت می‌کنند.

یکی از مراکز استعلام، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران است که مخترعان می‌گویند روند استعلام در این سازمان متفاوت است، به‌طوری‌که هزینه استعلام از این سازمان و داوری‌ها در حدود یک میلیون تومان است و استعلام طرح گاهی حدود دو یا سه سال به طول می‌انجامد.

محققان کشورمان عنوان کردند: ما طرح را به سازمان پژوهش‌ها ارائه می‌کنیم، ولی به دلیل طولانی بودن زمان استعلام تا زمانی که نتیجه داوری ارسال شود، ممکن است این طرح از سوی شخص دیگری نیز ارائه شود و مالکیت فکری طرح در معرض خطر باشد.

مخترعان ایرانی انتظار دارند اگر سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با ازدحام طرح برای استعلام رو به روست طرح‌هایشان به مراکز دیگر استعلام ارائه شود تا کارشان در زمان کوتاه‌تری صورت گیرد.

* توضیحات رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران پیرامون روند استعلام

فتح‌الله مضطرزاده رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در زمینه روند تائید استعلام طرح‌ها گفت: اختراعات ابتدا در سازمان ثبت اختراع به نام فرد ثبت می‌شود و پس از آن برای استعلام و تائید به سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی به عنوان یکی از مراکز استعلام ارائه می‌شود بنابراین حتی با گذر زمان نیز مالکیت فکری طرح‌ها با مشکل مواجه نمی‌شود ولی با این وجود سعی می‌کنیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن استعلام‌ها صورت گیرد.

وی افزود: بیش از 1500 طرح در سال به سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ارائه می‌شود که بررسی این طرح‌ها زمان‌بر است ولی مخترعان نباید از بابت این گذر زمان نگرانی داشته باشند.

منبع: فارس


95/5/16 - 10:54 - 2016-8-6 10:54:11





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن