واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تمركز دولت یازدهم بر مسكن ضعيف است
رئيس اتحاديه مشاوران املاك با اشاره به رونق خريد و فروش مسكن از تيرماه امسال گفت: تمركز اين دولت بر بخش مسكن ضعيف بوده؛ از دولت روحاني و شخص آخوندي در وزارت راه و شهرسازي توقع توجه در حوزه مسكن بيش از اين بود، چراكه وزارت راه و شهرسازي برنامههاي زيادي در اين مدت ارائه كرد و مردم انتظارات بيشتري از دولت داشتند.
رئيس اتحاديه مشاوران املاك با اشاره به رونق خريد و فروش مسكن از تيرماه امسال گفت: تمركز اين دولت بر بخش مسكن ضعيف بوده؛ از دولت روحاني و شخص آخوندي در وزارت راه و شهرسازي توقع توجه در حوزه مسكن بيش از اين بود، چراكه وزارت راه و شهرسازي برنامههاي زيادي در اين مدت ارائه كرد و مردم انتظارات بيشتري از دولت داشتند.
در گذشته خريد مسكن جزو سرمايهگذاريهاي مطمئن محسوب ميشد و مثالي بود مبني بر اينكه «زمين ميگويد مرا بخر پنج سال نگه دار، من تو را تا آخر عمر نگه ميدارم. مرا بخر 10 سال نگهدار، بچههاي تو را هم نگه ميدارم. مرا بخر 20 سال نگهدار، من نوه و نتيجههاي تو را هم نگه ميدارم». از سال 71 تا 91 طبق آماري كه از مركز آمار استخراج شده است قيمت مسكن در كشور به طور متوسط 60 تا 90 برابر شده است. يعني در همين مدت مورد اشاره 6 هزار تا 9 هزار درصد قيمت مسكن گران شده است. اما از سال ۹۰ به بعد به دليل سياستهاي دولت دهم و ساخت مسكن مهر، قيمتها اندكي افت كرد و در دولت يازدهم نيز به دليل افت صنايع ساختماني قيمت مسكن نيز نسبت به گذشته تغييرات كمتري داشته است.
رئيس اتحاديه مشاوران املاك معتقد است تمركز دولت و وزارت راه و شهرسازي در حوزه مسكن به آن شكلي كه بايد صورت ميگرفت نبوده است و عملكرد دولت در حوزه مسكن ضعيف بوده است.
حسام عقبايي با اشاره به اين موضوع كه هر چند نبايد اين ضعيف بودن تمركز را به گردن وزارت راه و شهرسازي بيندازيم، گفت: سازمان مديريت و برنامهريزي، بانك مركزي، شوراي پول و اعتبار و مجلس بايد توجه ويژهتري به بخش مسكن ميداشتند تا وزارت راه و شهرسازي راحتتر اقدامات خود را انجام ميداد.
رئيس اتحاديه مشاوران املاك افزود: وزارت راه و شهرسازي در سه سال گذشته برنامههاي زيادي در بخش مسكن مطرح كرده اما توقع مردم بيش از اين بود كه دولت بايد آن را انجام ميداد.
وي در گفتوگو با فارس، در پاسخ به اين سؤال كه گفته ميشود قيمت مسكن در سال جاري حدود 13 درصد رشد داشته است، گفت: بنده اين موضوع را تأييد نميكنم چراكه در سال 95 شاهد افزايش قيمت نبوديم و حتي در برخي از بافتها قيمت آپارتمانهاي لوكس شكسته شده است.
رئيس اتحاديه مشاوران املاك با اشاره به اينكه كاهش قيمت آپارتمانهاي لوكس بيشتر در نقاط مرفه شهرهاي بزرگ رخ داده است، گفت: قيمت آپارتمانهاي لوكس نسبت به سال 94، 15 تا 20 درصد شكسته شده است و اگر به قبل از سال 94 برگرديم به دليل اينكه قدرت خريد مردم حتي اقشار با درآمد بالا نيز كاهش يافته است اين كاهش قيمت بيشتر خواهد بود. وي افزود: به عنوان مثال قيمت واحدهاي لوكس ظرفيت كاهش بيشتر هم دارد چراكه قيمت يك متر آپارتمان به مبلغ 20 ميليون تومان قيمت حبابگونه دارد پس چون عرضه اين واحدها بيش از تقاضا است شكسته شدن قيمت باز هم وجود دارد.
اجارهبها 10 درصد رشد دارد
وي گفت: وضعيت معاملات مسكن در تهران و كشور بهتر شده است و در تير ماه سير صعودي داشته است به طوري كه در تير ماه 95 حدود 16 هزار و 499 قرارداد خريد و فروش ثبت شده كه اين عدد نسبت به تير ماه 94 كه حدود 14 هزار و 187 مورد بوده است حاكي از صعودي بودن وضعيت معاملات دارد.
عقبايي ادامه داد: در خصوص اجاره نيز در تير ماه سال جاري 21 هزار و 838 قرارداد اجاره به ثبت رسيده است كه نسبت به تير ماه سال 94 كه حدود 20 هزار و 643 مورد بوده است حاكي از رشد تعداد قراردادهاي اجاره است.
رئيس اتحاديه مشاوران املاك به كاهش نرخ سود بانكي و تأثير آن بر بازار اجاره اشاره كرد و گفت: با كاهش نرخ سود بانكي تصور بر اين بود كه اجارهبها بايد افزايش يابد اما گزارشها حاكي از اين است كه در بازار اجاره شاهد ثبات نسبي بوديم هر چند معتقديم به طور متوسط نرخ اجارهبها در كشور 10 درصد و در برخي از نقاط بيش از 10 درصد افزايش داشته است.
از ابتداي امسال در دوره پيش رونق مسكن هستيم
وي گفت: از ابتداي سال جاري در دوره پيش رونق هستيم و در حقيقت در مرحله عبور از فاز اول خروج از ركود هستيم پس پنج ماه از دوره پيش رونق مسكن سپري شده است و اين موضوع را رشد تعداد معاملات و نوع معاملات نشان ميدهد كه خيز اول خروج از ركود مسكن برداشته شده است اما هنوز با خروج مسكن از ركود به طور كامل و ورود به دوره رونق فاصله داريم.
عقبايي تأكيد كرد: براي خروج كامل مسكن از ركود و ورود به دوره رونق مسكن حداقل بايد ميزان معاملات در روز سه برابر معاملات كنوني شود تا بگوييم بازار مسكن از ركود خارج شده است.
وي با اشاره به اينكه در سال 93 و 94 ميزان صدور پروانههاي ساختماني 50 درصد كاهش يافته و بايد با افزايش توليد مسكن اين كسري جبران شود، گفت: قطعاً توليدكنندگان مسكن ميزان افزايش مراجعات و تعداد معاملات مسكن را رصد ميكنند و قطعاً در اين خصوص كه مجدداً به توليد مسكن رو بياورند آنها را به اين موضوع ترغيب خواهد كرد كه براي شروع به توليد واحدهاي كوچكتر اقدام كنند. عقبايي افزود: اين روزها توليد مسكن واحدهاي كوچك از سوي سازندگان افزايش يافته است.
بانكها دكاندار شدهاند
وي ادامه داد: بانكها از مسير خود كه همانا بانكداري اسلامي بدون ربا بوده است خارج شدهاند و به سمت بنگاهداري اقتصادي و دكانداري پيش رفتند.
رئيس اتحاديه مشاوران املاك اضافه كرد: مصداق اين وضعيت به وجود آمده از سوي بانكها به وجود آمدن حقوقهاي ميلياردي مديران و عدم انجام تعهدات و عدم عدالت اجتماعي در كشور است كه اين موارد مغاير با برنامههاي اقتصاد مقاومتي است.
عقبايي گفت: سياستهاي ويرانگرانه بانكها در جهت تخريب فضاي اقتصادي كشور و مسكن كه برخلاف قانون در بخش مسكن ورود كردهاند باعث شده تا بانكها به برجسازي برخلاف قانون بانكداري رو بياورند بنابراين سازمان بازرسي بايد از وزارت اقتصاد و بانكهاي عامل در اين خصوص تحقيق كند و سرمايه بانكها را در مسير اقتصاد و توليد بيندازد.
وي با اشاره به اينكه بنده موافق افزايش سقف تسهيلات هستم، گفت: در تمام دنيا بازپرداخت تسهيلات مسكن حتي به پنج دهه هم ميرسد اين در حالي است كه بازپرداخت اقساط مسكن در ايران تنها 12 سال است پس بايد در اين خصوص فكري شود تا علاوه بر افزايش بازپرداخت تسهيلات حداقل به سه دهه، سود تسهيلات بانكي نيز به زير 10 درصد برسد.
عقبايي تأكيد كرد: پس هر بانكي كه اقدام به تأسيس هلدينگ و شركت سرمايهگذاري مسكن كرده برخلاف قانون بانكداري است چراكه اين بانكها پولهاي بلوكه شده مردم را به جاي حمايت از توليد در حمايت از منافع خاص خود صرف كردند و مسكنهايي توليد ميكنند كه نياز توده جامعه نيست.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]