تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805241468




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روایت طنازانه از مبارزه با یک فساد اقتصادی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: روایت طنازانه از مبارزه با یک فساد اقتصادی
کیایی پس از نیش‌های آشکاری که در «خط ویژه» و «عصر یخبندان» زد، این بار در «بارکد» با اسانس طنز به سراغ مفسدان اقتصادی رفته است.

روایت طنازانه از مبارزه با یک فساد اقتصادی
به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  شعار فیلم «بارکد» این است:
 
«پشت هر آدمی یه داستانی هست و پشت هر داستانی یه آدم، بهتره قبل از هر قضاوتی یه کم صبر داشته باشیم» 

مصطفی کیایی در این فیلم با بازی گرفتن از بازیگران «عصر یخبندان» (بهرام رادان، محسن کیایی و سحر دولتشاهی) در نقش‌هایی کاملا متفاوت با آن فیلم، قدرت خود را در کارگردانی و شخصیت‌پردازی به رخ کشیده است. حتی می‌توان گفت پس از «خط ویژه» و «عصریخبندان» در جذب مخاطب و گیشه بسیار موفق‌تر از دو فیلم قبلی عمل کرده است. هرچند که عامل کشیده شدن مردم به سینماها برای تماشای این فیلم در جریان جشنواره و اکران عمومی، تولیدات قبلی این کارگردان بوده و می‌توان گفت کیایی از معدود فیلمسازان جوانی بوده که کیفیت فیلم‌هایش در طول سال‌ها دچار افت و دلزدگی مخاطب نشده است. کارگردانی که پیش از «بارکد» هم تجربه ساخت اثر طنز را با «ضد گلوله» داشته و این فیلم نیز پرطرفدار و بحث برانگیز شد.

کیایی به موضوع پرونده‌های فساد اقتصادی علاقه‌مند است و دوست دارد اثرات سوء ضربات مهلک این پدیده زشت اقتصادی را کاوش کند. در تمام فیلم‌های کیایی بجز اثر اول، این طعنه به فساد شبکه‌ای و گسترده اقتصادی وجود دارد.

در فیلم «خط ویژه» شکایت کیایی این بود که دو جوان که مشکل مالی دارند، در پیچ و خم راهروهای وام گرفتن به بن‌بست می‌رسند و پشت پرده حجم بالای نقدینگی بانکی به افراد خاص تعلق می‌گیرد و در این کش و قوس در نهایت کسی که از چنگال قانون می‌گریزد، همانی است که این پول‌ها در نهایت به جیب امثال او سرازیر می‌شود.

کیایی در «عصر یخبندان» هم با رویکرد نقش اینگونه مفسدان در گسترش فساد و اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و از هم پاشیده شدن زندگی بسیاری از خانواده‌ها، به سراغ فیلمسازی رفت و در آن‌جا بهرام رادان نقش فرزند یکی از همین مفسدان را دارد که به دلیل رانت پدرش، از بسیاری مزایا بهره‌مند می‌شود و از مجازات‌های کیفری می‌گریزد. 

اما در «بارکد»، قصه از جایی شروع می‌شود که حامد (بهرام رادان) برای یک مصاحبه شغلی مهم و حیاتی آماده می‌شود و قرار است به سراغ یک تاجر خبره (رضا کیانیان) برود. حامد در جریان روایت فیلم سعی می‌کند او را قانع کند تا اختیار اداره امور را به او بسپارد. 

حامد از داستان شکست عشقی‌ تا ارتکاب به یک قتل را به این تاجر اعتراف می‌کند. مخاطب زمان گذشته، حال و آینده را می‌بیند و بیشتر به معنای شعار فیلم پی می‌برد.

محسن کیایی که صرف نظر از نسبت خانوادگی با کارگردان، توانایی بازیگری خود را به مخاطب به اثبات رسانده در این فیلم هم نقش میلاد، دوست حامد را ایفا کرده که هرجا با هم وارد می‌شوند به دلیل ظاهری که برای خودشان درست کرده‌اند احمق خطاب می‌شوند. 

پژمان بازغی هم با ایفای یک نقش متفاوت که بسیار خوب از عهده اجرای آن بر آمده، در موفقیت گروهی این اثر موثر بوده است. 

در مجموع تیم «بارکد» با آن‌که در هیچ رشته‌ای نامزد دریافت سیمرغ بلورین نشد، اما توانست در اکران موفق‌تر از فیلم‌هایی که مورد توجه هیات داوران جشنواره سی و چهارمین بودند، ظاهر و مطرح شود.

وجه مشترک سه فیلم اخیر کیایی، نشان دادن پشت‌پرده سیه‌روزی جوان‌هاست. جوان‌هایی که به دلیل نداشتن رابطه، خانواده با نفوذ و رانت‌های معمول، بی بهره از بسیاری مزایا همیشه می‌دوند و هرگز نمی‌رسند. جوان‌هایی که وقتی دل به دریا می‌زنند، باید از پشت میله‌های زندان به نیشخندهای غرق شدگان در پول‌های بادآورده نگاه کنند.
 
کیایی، فیلمسازی هم‌صدا و هم‌درد با اکثریت جامعه است که شاید به طور مستقیم یا غیرمستقیم از باندبازی‌ها، رانت‌ها، امتیازات ویژه و ارتباطاتی که در جریان آن‌ها اختلاس‌های مالی رخ‌داد متضرر شدند و به‌طور قطع زیان‌های روحی و روانی این اتفاقات بر نسل جوان کشور که اغلب با مشکلات مالی و موانع دریافت وام دست و پنجه نرم می‌کنند کمتر از ضرر مالی آن نیست. 


یادداشت از شیما شفیعی





۰۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن