محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827564564
برپایی جشنواره با رویکرد جدید/ تنها ۲ بخش مسابقه باقی مانده است
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در نشست جشنواره تئاتر فجر عنوان شد
برپایی جشنواره با رویکرد جدید/ تنها ۲ بخش مسابقه باقی مانده است
شناسهٔ خبر: 3723192 - دوشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۷
هنر > تئاتر
.jwplayer{ display: inline-block; } سعید اسدی دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر با اشاره به تغییراتی که در این دوره از جشنواره اعمال شده است، اعلام کرد بخش تولیدات تازه های تئاتر جشنواره حذف شده است. به گزارش خبرنگار مهر، نخستین نشست خبری سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر صبح امروز ۴ مرداد ماه با حضور سعید اسدی دبیر جشنواره و مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار شد. در ابتدای این نشست اسدی با اشاره به تغییراتی که در این دوره از جشنواره رخ داده است، بیان کرد: در دوره سی و پنجم با تغییراتی روبرو هستیم که در مسیر هدفمندی پیش میروند که دوست دارم در ابتدا اشارهای به این تغییرات داشته باشم. نگاه توسعهگرای تئاتر نشان میدهد که باید انواع تئاتر را در آن تولید کرد بنابراین امسال تغییراتی در بخش اجراهای محیطی و تعاملی رخ داده که برآمده از اتفاقی است که سالها قبل در خود تئاتر خیابانی شکل گرفته است به این ترتیب که امسال با توجه به نیروهای موجود در تئاتر و تلاش برای بهره گرفتن از محیطهای غیرصحنهای و تبدیل محیطهای شهری به صحنه تئاتر محیطی و همچنین توجه به شکل مطلوبتر تئاتر تعاملی یا اینتراکتیو بخش تئاتر محیطی با رویکرید تازه در جشنواره وجود دارد. اضافه شدن این بخش طبعاً کاستیهایی دارد و باید منتظر بلوغش در دورههای دیگر باشیم.
وی ادامه داد: جلوه این نوع تئاتر در شهر، تهران را به شکل وسیعتری به جشنواره وارد میکند و میتواند امکان فوقالعادهای برای جذب توریسم فرهنگی ایجاد کند. بدین وسیله ما میتوانیم این امکان را به وجود بیاوریم که سفرهای فرهنگی برای دیدن تئاتر در تهران شکل بگیرد. اسدی درباره دیگر تغییرات این دوره از جشنواره عنوان کرد: سال گذشته بخشی را به نام «به علاوه تئاتر فجر» اضافه کردیم تا امکان مشارکت تماشاخانههای بیشتری در جشنواره فراهم شود. امسال نیز این عنوان را نگاه داشتیم و از آنجا که در دوره گذشته به نتیجه مطلوبی رسیدیم، تصمیم گرفتیم در این دوره علاوه بر تماشاخانههای خصوصی، تماشاخانههای دولتی و نیمه دولتی هم که در بخش اصلی جشنواره نیستند، در این بخش مشارکت داشته باشند. همچنین امسال هم مانند سال گذشته بخش فجر استانی با انسجام بیشتری برگزار میشود که این کار نگاه سراسری جشنواره فجر را نشان میدهد و اینکه نمایشهای مختلف میتواند در یک تور تئاتری در شهرهای دیگر نیز اجرا داشته باشد. وی متذکر شد: اما مهمترین تغییر این دوره از جشنواره، حذف بخش تولیدات تازه های تئاتر است که البته ممکن است برای عدهای محل سؤال باشد. تجارب دورههای گذشته به ما نشان میدهد که مدیریت تئاتر در سالهای قبل، جشنواره تئاتر فجر را امکانی میدیدند که هم تولیدات تئاتر را جهت دهند و هم امکانات تشویقی ترغیبی برای گروههای نمایشی راهاندازی کنند که البته این امکان در زمان خودش مفید بود اما باید واقعیت را پذیرفت که با دوران تازهای روبرو هستیم و این تحولی که در تئاتر در حال وقوع است به افزایش نیروهای مولد تئاتر و اجرای تئاتر در فضاهای غیردولتی انجامیده که سنت پسندیدهای است. دبیر جشنواره تئاتر فجر یادآور شد: در دورههای گذشته توجه به تولیدات تازه تئاتر، مسیری برای دادن اجرای عمومی به آثار مختلف تلقی میشد که این امر، جشنواره را تحتالشعاع قرار میداد و درواقع جشنواره تبدیل به یک تولیدکننده و یا تهیهکننده میشد. همچنین شاهد بودیم که برخی از آثار، اجرای اولشان را در جشنواره تجربه میکنند و آماده نبودن این اجراها و رقابتشان با نمایشهای بخش مرور، خود اهالی تئاتر را ناراحت میکرد و معتقد بودند که وارد رقابت نابرابری شدهاند. به همین جهت در این دوره ما برخی از کارهای در دست تولید برای سال آینده را و همچنین برخی آثار را به سفارش خودمان به جشنواره دعوت میکنیم.
اسدی ادامه داد: برخی تصور میکنند که این تغییر به دلیل ذخیره کردن بودجه یا کاستن از آن است در حالی که امسال بودجه جشنواره تقلیل نمییابد و قرار است بودجه این بخش نیز به بخشهای دیگر و نمایشهایی که به جشنواره دعوت میشوند، اختصاص یابد. در همین راستا در این دوره ما فقط یک مسابقه بخش بینالملل و یک مسابقه جوانان خواهیم داشت. وی درباره فروش بلیتهای جشنواره تصریح کرد: امسال از سامانههای فروش بلیت خواستهایم که امکانات و شرایطشان را به ما ارائه دهند و ما نیز با بررسی این شرایط به زودی همکارمان در این زمینه را معرفی میکنیم. ما به روزنامهها، رسانهها و خبرگزاریهای فعال احترام میگذاریم و امسال هم مانند دوره قبل این طبقهبندی را خواهیم داشت که رسانههای فعال سهمیه بیشتری از بلیت داشته باشند. البته پارسال چند مورد محدود از کپی بلیتهای اصل داشتیم که این مساله در بخش بلیتهای مهمان رخ داد اما امسال در مذاکراتی که با سامانه فروش خواهیم داشت، تلاش میکنیم تا بلیتهای مهمان هم بتوانند ثبت شوند. مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی نیز با آرزوی بهروزی برای جشنواره بیان کرد: خوشحالم که امسال ظرفیت گروههای غیرتهرانی افزایش یافته است، پارسال ما در این زمینه تجربه بسیار خوبی داشتیم و حتی کیفیت آثاری که قبلاً اجرای عمومی داشتند، از کارهایی که از فستیوالهای مختلف به جشنواره دعوت شده بودند، بهتر بود. همچنین تجربه خوبی در زمینه اختصاص بلیت به رسانهها داشتیم و امیدوارم امسال شرایط مساعدتر شود. شفیعی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر نارضایتی رسانهها از ارائه بلیتهای جشنواره و اینکه این تجربه خوب تنها متعلق به مسئولان جشنواره بوده نه خبرنگاران عنوان کرد: چه در حوزه مدیران، چه پیشکسوتان و چه هنرمندان فرهنگی غالب شده که انتظار دارند از آنها دعوت شود از همه نمایشها دیدن کرده و هر زمان که اراده کنند، بتوانند به دیدن نمایش دلخواهشان بنشینند اما وظیفه ما رعایت شأن همه هنرمندان است. واقعیت این است که برخی از سالنها ظرفیتهای محدودی دارند و ما پارسال تمهیداتی برای اینکه همه دوستان بتوانند کارها ببینند، اندیشیدیم اما ظرفیت سالنها محدود است. با توجه به تجربه سال گذشته، امسال قرار است ساز و کاری اندیشیده شود تا با اولویت دادن حوزه رسانه، رضایت بیشتری جلب شود.
اسدی نیز در این زمینه توضیح داد: معتقدم اگر خودمان اعتقاد به نظم داریم، این نظم باید در همه مسائل رعایت شود و حتی مخاطبان تخصصی و غیرتخصصی نمایشها نیز آن را رعایت کنند. ما سال گذشته تأکیدات زیادی بر سر وقت برگزار شدن همه رویدادها داشتیم که خوشبختانه تا حد زیادی نیز این امر عملی شد و حتی امسال نیز میتوانیم جدول را زودتر منتشر کنیم تا با برنامهریزی بهتری برای دریافت بلیتها اقدام شود. وی ادامه داد: اما متأسفانه برخی رسانهها در زمان مقرر اقدام به تهیه بلیتشان نمیکنند و برخی از ما توقع دارند که بلیت را برایشان ارسال کنیم در حالی که من از همین جا اعلام میکنیم که ما چنین کاری نخواهیم کرد. زمانی که از طرف دبیرخانه اعلام میشود که رسانهها در یک زمان مقرر بیایند و بلیتشان را دریافت کنند، باید به زمان اعلام شده توجه داشت چون اگر رسانهها نیایند، ظرفیت سالنها پر میشود؛ امیدوارم همکاری و نظم از جانب رسانهها باشد. اسدی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره سفارش تولید اثر و دعوت از برخی گروهها برای شرکت در جشنواره گفت: معتقدم که جشنواره باید خودش را از موضع تولیدکنندگی بیرون بکشد. در این بخش افرادی پیشکسوت و هنرمندان شناخته شدهتر حضور دارند چون ما به جوانترها در بخشهای دیگر فرصت ارائه آثارشان را دادهایم. ایده ما این است که فقط خود جشنواره کاری را سفارش ندهد بلکه با هماهنگی با اداره کل هنرهای نمایشی و تماشاخانهها، آثاری که در حال آماده شدن برای اجرا هستند و از کیفیت لازم نیز برخوردارند، برای حضور در جشنواره دعوت شود. وی درباره حضور داشتن این آثار در بخش مسابقه بینالملل بیان کرد: در صورت تمایل خود هنرمندان و تشخیص بالا بودن کیفیت کار از طرف جشنواره، این آثار میتواند در بخش مسابقه هم حضور یابد. البته همچنان در حال مذاکره و بحث روی این طرح هستیم و هنوز چیزی قطعی نشده است. اسدی در پاسخ به پرسش دیگری درباره ماهیت بخش «به علاوه تئاتر فجر» و نظارت نداشتن جشنواره روی این بخش گفت: ماهیت این بخش ارائه فرصت به مدیریت بخش غیراصلی جشنواره است تا توانایی خودشان را نشان بدهند. مدیریت تماشاخانهها میتواند هم از آثاری که در تماشاخانهشان به صحنه رفته و هم از تماشاخانههای دیگر دعوت به اجرا کنند. در این بخش باید مدیریت تماشاخانهها درایت خودشان را نشان دهند بنابراین اگر از طرف ما دوباره نظارت وجود داشته باشد، استقلال آنها از بین میرود. ما به اعتبار جشنواره تئاتر فجر داریم یک استقلال نسبی به این بخش میدهیم و در واقع کار ما جنبه حمایتی دارد.
وی درباره چگونگی برگزاری بخش مسابقه بینالملل نیز تصریح کرد: امسال از همان ابتدا که کاری برای حضور در بخش بینالملل جشنواره پیشنهاد شود، این نمایش مورد ارزیابی هنری و کیفی قرار میگیرد و در نهایت یک کمیته انتخابی همه آثار متقاضی بخش مسابقه بینالملل را ارزیابی میکند. ما کارهایی را که قابلیت هنری مؤثرتری داشته و از لحاظ مضمونی هم جذاب باشد، مورد بررسی قرار میدهیم. بنابراین ۲ ارزیابی برای انتخاب آثار این بخش وجود دارد و قرار نیست هر کاری که در جشنواره حضور دارد، وارد بخش مسابقه شود. اسدی درباره بودجه این دوره از جشنواره متذکر شد: ما سال گذشته تعامل خوبی با شهرداریها و سازمان زیباسازی شهر تهران داشتیم و شهر در ایام جشنواره جلوه زیبایی پیدا کرد. امسال نیز با شهرداری تهران مشارکت بیشتری خواهیم داشت و البته درخواستهایی هم از نهادهای دیگر داریم. امیدوارم امسال با بهبود شرایط مالی کشور فرصتهای بیشتری از بخشهای متقاضی همکاری بگیریم. وی در پایان صحبتهایش اضافه کرد: خوشبختانه پارسال بعد از پایان جشنواره هیچ طلبکاری نداشتیم و تعامل سازندهای بین ما و گروههای شرکتکننده وجود داشت. برای بودجه امسال جشنواره برآورد اولیهای انجام شده که امیدوارم بیشتر از سال گذشته باشد. در دوره قبل ما بیش از چهار میلیارد تومان بودجه در اختیار داشتیم که مطمئناً امسال این بودجه کمتر نخواهد بود و تلاشمان این است که بیشتر هم شود. بخش عمده بودجه را دولت تعیین میکند بنابراین امیدوارم امسال با ارتقای بودجه تئاتر، بودجه جشنواره تئاتر فجر هم بیشتر شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
برگزاری جلسات برای تعیین رویکردهای جدید بخش نمایشی شبکه یک
با هدف ارتقای جایگاه نزد مخاطب برگزاری جلسات برای تعیین رویکردهای جدید بخش نمایشی شبکه یک شناسهٔ خبر 3710050 - سهشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۵ - ۱۴ ۱۱ هنر > رادیو و تلویزیون jwplayer display inline-block; مدیرگروه فیلم و سریال شبکه یک سیما درباره افقی که قرار است در این شبکه در نظر27 اثر به بخش مسابقه پویانمایی جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت راه یافتند
27 اثر به بخش مسابقه پویانمایی جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت راه یافتند در بخش پویانمایی جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت 27 اثر به بخش مسابقه راه پیدا کردند در بخش پویانمایی جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت 27 اثر به بخش مسابقه راه پیدا کردند به گزارش جوان آنلاين دبیرخانه جشنوامعرفی آثار برگزیده بخش مسابقه صحنه ای جشنواره تئاتر شهر
معرفی آثار برگزیده بخش مسابقه صحنه ای جشنواره تئاتر شهر تهران - ایرنا - دبیرخانه پنجمین جشنواره تئاتر شهر آثار و نمایشنامه های برگزیده بخش مسابقه صحنه ای این جشنواره را معرفی کرد به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره تئاتر شهر هیات انتخاب بخش مسابقه تئاتنها دو روز برای ثبتنام در جشنواره فیلم کوتاه تهران فرصت باقی است
تنها دو روز برای ثبتنام در جشنواره فیلم کوتاه تهران فرصت باقی است فیلمسازان فیلم کوتاه تنها تا ساعت 24 روز شنبه 2 مردادماه برای ثبت نام در سامانه اینترنتی سی و سومین جشنواره فیلم کوتاه تهران فرصت دارند ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۱ تير ساعت 11 03 به گزارش سرویس فرهنگی پانا بنا بر آیین&zwnسریالهای راهیافته به بخش مسابقه جشنواره فیلم مقاومت اعلام شد
سریالهای راهیافته به بخش مسابقه جشنواره فیلم مقاومت اعلام شد سریالهای منتخب و راهیافته به بخش مسابقه جشنواره فیلم مقاومت از سوی هیات داوران این بخش اعلام شد سریالهای منتخب و راهیافته به بخش مسابقه جشنواره فیلم مقاومت از سوی هیات داوران این بخش اعلام شد به گزارش جوان آنلااعلام آثار نماهنگ راه یافته به بخش مسابقه جشنواره فیلم مقاومت
اعلام آثار نماهنگ راه یافته به بخش مسابقه جشنواره فیلم مقاومت آثار نماهنگ راه یافته به بخش مسابقه چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت معرفی شدند به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان روابط عمومی جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با اعلام این خبیازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی؛ ارزیابی متون بخش مسابقه صحنهای به پایان رسید
یازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی ارزیابی متون بخش مسابقه صحنهای به پایان رسید نمایشنامههای پذیرفته شده در مرحله ارزیابی متون بخش مسابقه تئاتر صحنهای یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی معرفی شدند به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس هیات انتخاب متون یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی متشکل ازداوران بخش قصه گویی و نشریه نگاری جشنواره رضوی تعیین شدند
داوران بخش قصه گویی و نشریه نگاری جشنواره رضوی تعیین شدند تهران - ایرنا - هیات داوران بخش های قصه گویی و نشریه نگاری کاغذی چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا ع در بخش کودک و نوجوان از سوی مرکز آفرینش های کانون پرورش فکری اعلام شد به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا ازاز پهلوون کچل تا پرنسس سارا/ 17 نمایش راه یافته به بخش فضای باز جشنواره عروسکی
از پهلوون کچل تا پرنسس سارا 17 نمایش راه یافته به بخش فضای باز جشنواره عروسکی فرهنگ > تئاتر - علی پاکدست افسانه زمانی و بنفشه بدیعی به عنوان اعضای هیات انتخاب بخش فضای باز شانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی 17 نمایش را برای حضور در این بخش انتخاب کردندهیات داوران سه بخش جشنواره فرهنگی هنری دانشجویی ققنوس معرفی شدند
هیات داوران سه بخش جشنواره فرهنگی هنری دانشجویی ققنوس معرفی شدند طی حکمی از سوی حسین امیری دبیر مرحله نهایی جشنواره فرهنگی هنری ققنوس داوران بخش های شعر موسیقی و خوشنویسی این جشنواره منصوب شدند به گزارش خبرگزاری فارس در بخش موسیقی این جشنواره هوشنگ جاوید پژوهشگرو مدرس موسیقی م-
سینما و تلویزیون
پربازدیدترینها