واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: آيا سيتروئن مي تواند به بازار خودرو رونق دهد ؟
عصر ایران- در روزهاي گرم تابستان و در آخرين روز تيرماه سال جاري خبري مبني بر امضاء قرارداد شركت قرانسوي سيتروئن با سايپا و بازگشت اين برند به بازار ايران و در قالب همكاري به شكل نويني با گروه سايپا در رسانه ها مطرح شد.
شركت سيتروئن از ديرباز با حضور خود در بازار ايران و عرضه خودروي محبوب ژيان معرف حضور ايرانيان است چرا كه اغلب مردم با اين خودرو نوستالوژي خاصي داشته و خاطرات خوشي در ذهن خود دارند. البته سيتروئن پس از آن دوره با عرضه خودرو معروف زانتيا بازگشتي موفقيت آميز به بازار ايران را تجربه كرده بود.
تحليل بازار ايران در سال هاي اخير نشان ميدهد كه اين بازار طی سال های اخیر از خودروهای ارزان قیمت به سمت خودروهای با قیمت متوسط حرکت کرده است. به عبارتی، الگوی خرید خودرو در ایران از صرفا مالکیت برای جابجایی، به مالکیت برای سرگرمی و بهبود رفاه زندگی تغییر کرده است.
حرکت تدریجی تغيير سلايق در كشور، فرصت رشد برای خودروهای با قیمت متوسط و بالاتر را در آینده فراهم خواهد ساخت، ضمن آنکه در حال حاضر شواهد هويدايي نظير خرید خودروهای با قیمت های بالاتر و با آپشن و ... دیده می شود.
خودروهای توليدي سیتروئن در بازار ايران در بخشهای مختلف ابعادی و بدنه ای، از صندوقدار و هاچبک تا دو دیفرانسیل. با ابعاد خودروهای کوچک و متوسط خانوادگی در رنج قیمتی بین 45 تا 120 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
این خودروها از پلتفرم مشترک با خودروهای پژو بهره می برند و با توجه به اینکه طی سالیان گذشته، قطعات این پلتفرم ها در زنجیره تامین و قطعه سازان داخلی کشور، تولید شده اند، مزیت منحصر بفردی را در اختیار این برند قرار می دهد تا بتواند موفقیت پایدار خود در بازار ایران را تضمین نماید.
قطعا عملكرد مثبت و حضور پررنگ اين خودروساز فرانسوي از ديرباز كه محصولاتي چون ژيان را به بازار ايران عرضه كرده، مي تواند به عنوان بازيگر مهمي در بازار ايران نقش ايفا كند. بازاري كه تمامي خودروسازان بزرگ جهان خواهان حضور و استفاده از آن هستند و در اين بين سيتروئن با ارائه خودروهاي جديد و قيمت هاي رقابتي توانسته گوي رقابت را از ديگر رقيبان بربايد.
از جمله ویژگیهاي مهم قرارداد سايپا و سيتروئن، ميتوان به اين موضوع اشاره كرد كه حدود 30 درصد توليدات مشترك وارد بازارهای بین المللی ميشود، اين قرارداد علاوه بر جذب سرمایه خارجی، همكاري در بخش فني و مهندسي را نيز در پي خواهد داشت كه ميتواند منجر به طراحي و توليد پلتفرمهاي جديد در سايپا شده تا اين گروه خودروسازي با قدرت رقابتي بيشتري در بازارهاي بين المللي حاضر شود.
گفتني است با توجه به سوابق همكاري مشترك سايپا و سيتروئن در ساليان گذشته كه بيشتر به صورت CKD وCBU بود، در حال حاضر شرايط همكاري بسيار متفاوت است، به گونه اي كه با سرمايه گذاري مستقيم سيتروئن در سايپا و همكاري در زمينه توليد، فني و مهندسي با همكاري مشترك 50-50، فصل جديدي از همكاري در صنعت خودرو كشور در حال جريان است كه در كل حيات صنعت خودرو سازي كشوري بي سابقه ميباشد.
بايد به انتظار رقابت شركت هاي فرانسوي در توليد محصولات و كسب سهم بيشتر بازار در ايران را به نظاره نشست.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۳ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۵ - 24 July 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]