واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: چگونگی شکلگیری نخستین گالری مجازی ایران
رییس شورای سیاستگذاری گالری ایران هنر گفت: ایده ایجاد گالری در فضای مجازی حدودا ۱۵ سال پیش که در حوزه هنری بودم و اولین فروشگاه مجازی را ایجاد کردیم، شکل گرفت.
سیدجمال هادیان - رییس شورای سیاستگذاری گالری ایران هنر - که در مراسم رونمایی از نخستین گالری مجازی ایران سخن میگفت، اظهار کرد: سال گذشته عدهای از جوانان خوشفکر مراجعه کردند و خواستند چنین کاری را انجام دهند. ما نیز با انرژی و انگیزه آنها همراهی کردیم و برای ایجاد این گالری، از مشورت هنرمندان و دوستان اقتصادی کمک گرفتیم.
او ادامه داد: گالری ایران هنر فقط مکانی برای نمایش و فروش آثار اصیل هنری نیست، بلکه بانک اطلاعات هنرمندان و آثارشان است. هنرمندانی که به این گالری وارد میشوند، باید سوابق خود را در آن ثبت کنند. این کار، زمینه تشکیل یک بانک اطلاعات را فراهم میکند تا به آرزوی تشکیل یک بانک اطلاعاتی در زمینه فرهنگ و هنر برسیم.
هادیان بیان کرد: ذات هنر با خلاقیت و نوآوری همراه است. ما ایده زیاد داریم، اما اگر اجرا نداشته باشد، بیفایده است و نابود میشود. گالری ایران هنر به هیچ ارگانی تعلق ندارد و یک نهاد کاملا غیردولتی در بخش خصوصی است. ویژگی خاص سامانه نیز استفاده نکردن از قالبهای آمادهی صفحات وب است. یک تیم ۹ ماه در این مجموعه زحمت کشیدهاند تا بدون استفاده از هیچ نرمافزار و قالبی، این سایت را طراحی کنند. همچنین برای این گالری شعاری از یک ضربالمثل انگلیسی با عنوان اصل، بهتر از کپی است، انتخاب شده و قرار است فقط آثار هنری اصیل در آن بهنمایش گذاشته شود.
هادیان همچنین گفت: از اهداف مهم این گالری، اطلاعرسانی دقیق درباره آثار هنری و بومی شدن آنهاست. این آثار سرمایهای هستند که با گذشت زمان، ارزش افزوده پیدا میکنند. بخشی از عواید این گالری نیز به بیماریهای بدون درمان هنرمندان اختصاص پیدا خواهد کرد. همچنین اسناد خطی، چاپها و کتابهای سنگی که در خانهها در حال از بین رفتن هستند، در این گالری بهنمایش درمیآید تا سازمانها بتوانند از آن استفاده کنند.
رییس شورای سیاستگذاری گالری ایران هنر به دیگر ویژگیهای این گالری اشاره کرد و افزود: در این گالری برای هر هنرمند و اثر هنری، یک صفحه در نظر گرفته شده است. کشف هنرمندان ناشناخته، برگزاری حراج هنری در هر فصل و داشتن شبیهساز برای دکور آثار هنری از دیگر ویژگیها و امکانات این گالری است. همچنین در دل این سامانه، یک رسانه وجود دارد که فراتر از بلاگ، یک سامانه اطلاعرسانی است که افکار و تولیدات هنرمندان را معرفی میکند.
در بخش دیگری از این مراسم، احمد مسجدجامعی - عضو شورای اسلامی شهر تهران - با اشاره به چیدمان «هفت چنار» اثر عباس کیارستمی که در خانه هنرمندان ایران نصب شده است، گفت: این اثر برگرفته از یکی از اشعار مولاناست. والتر بنیامین جملهای دارد که میگوید در کنار هر اثر هنری، یک هالهای است که وقتی از آن کپی شود، آن هاله از بین میرود. همین «هفت چنار» هم وقتی در محیط خودش دیده شود، معنای دیگری دارد. وقتی ما از آن روایتی را ارائه میدهیم، آن هاله برداشته میشود.
او ادامه داد: در دوره صنعتی شدن، هنر به تجارت و بازرگانی وارد شده است و به روایتی جدید از فرهنگ و هنر نیاز داریم. برای ماندگاری آثار هنری و جلوگیری از کپی آنها، در دسترس قرار گرفتنشان خیلی مهم است. ایران را در همه جای دنیا به فرهنگ و هنرش میشناسند و آنچه میتواند سرمایهای برای ایران باشد، حوزه فرهنگ و هنر است.
وی همچنین اضافه کرد: اگر قائل به این باشیم که در دوره جدید به سمتی پیش برویم که هنر و فرهنگ شکل کالایی به خود بگیرد، به این نتیجه میرسیم که این فرهنگ و هنر بازار شناختهشده و خوبی در سراسر جهان دارد. ما میتوانیم روح لطیف ایرانی را به شرایط خشن دنیا عرضه کنیم و کالای فرهنگی را به یک کالای اقتصادی تبدیل کنیم.
یاسر درخشان - مسؤول فنی گالری ایران هنر - نیز در این مراسم با توضیح آنلاین ویژگیهای گالری، درباره این سایت گفت: اسلایدشوی آثار هنری و بخشهایی مانند جدیدترین، محبوبترین و بهصرفهترین آثار از ویژگیهای این سایت هستند. آثار اصیل گرانبها که بیش از ۳۰ میلیون تومان ارزش دارند و همچنین بخش فروختهشدهها از دیگر قسمتهای این سایت است. در حراج فصلی نیز ۷۲ ساعت به کاربران فرصت داده میشود تا آثار را مرور کنند و در حراج شرکت کنند.
این گالری مجازی با آدرس artirangallery.com در دسترس علاقهمندان است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۹ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - 23 July 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]