واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حرمي محقر ميزبان شهدايي معظم
پس از سالها پيگيري مردم و بسيجيان شهرك قائميه شهرستان اسلامشهر، سرانجام در تابستان سال94 و همزمان با ايام شهادت امام صادق(ع) پيكر دو شهيد گمنام به منظور خاكسپاري و تدفين در اين منطقه تشييع شد.
نویسنده : ميلاد نجفي
در همان ابتداي بحث تدفين شهدا، مردم منطقه چند نقطه مناسب را براي خاكسپاري و ايجاد حرم شهدا به مسئولان معرفي كردند اما بهرغم پيشنهادهاي مناسب اهالي، مسئولان با اصرار يكي از بوستانهاي شهرك قائميه را به منظور تدفين شهدا انتخاب كردند، تصميمي كه با توجه به شرايط بوستان مورد نظر و وجود وسايل بازي كودكان و پخش موسيقي در ساعات مختلف و همچنين جو نسبتاً نامناسب فرهنگي در همان ابتدا نگرانكننده بهنظر ميرسيد، به هر حال اين تصميم با اين ادعا كه به بركت وجود شهدا و انجام برنامههاي فرهنگي ويژه شرايط بوستان نيز مناسبتر خواهد شد، عملي شد و پيكر مطهر شهدا با استقبال و تشييع پرشور مردم منطقه در محل مورد نظر خاكسپاري شد. طبق قانون، هيئت امناي حرم شهداي گمنام را مسئولان شهري منطقه، از جمله شهردار و فرماندار شهرستان تشكيل ميدهند و عمده امور اجرايي، عمراني و مالي نيز با اين ارگانهاست. در ابتدا بخش مركزي بوستان به عنوان محل دفن شهدا اختصاص يافت و قرار شد با ايجاد يك محوطه كوچك با داربست و اسپيس، موقتاً مزار شهدا مسقف گردد تا در اولين فرصت حرم يا يادماني مختصر، ولي محترم ايجاد شود و به منظور انجام امور فرهنگي نيز ساختمان كوچك و بدون استفاده داخل پارك به اين امر اختصاص يابد.
پس از گذشت يك سال
نياز به كروكي و نقشه نيست، آدرس سر راست و مشخص است، اسلامشهر، شهرك قائميه، بلوار خليج فارس، اين نشاني حرم شهداي گمنام شهرك قائميه است، آدرسي كه اگر يكي از شبهاي تابستان براي پيدا كردن آن روانه شويد احتمالاً كمي متعجب بشويد، وسايل بازي در حال استفاده و پر سر و صدا، صداي موسيقي بلند و هيجانانگيز، دود منقل بلال فروش، جگركي، ترافيك دستفروشاني كه به عرضه لباس زنانه مشغولند. نه از جايگاه يادمان قول داده شده توسط مسئولان خبري است و نه از اقدامات فرهنگي ويژه، سؤالي كه در ذهن هر بينندهاي ايجاد ميشود اين است كه مگر بودجه مورد نياز براي ساخت سازه مورد نظر چقدراست؟ شوراي شهر و شهرداري كه در زمان انتخابات و امثالهم ريال و دلار را بههم پيوند ميزنند براي ساخت يادمان شهدا، آن هم در يك منطقه مذهبي كه طبق آمار داراي بيشترين تعداد هيئت مذهبي استان است، كاسه را خالي ميبينند؟ مگر موضوع تدفين شهدا هم مانند پروژههاي شهري شهرستان است كه در زمان انتخابات به صورت نمايشي افتتاح و پس از مدتي فراموش و به حال خود گذاشته شود؟ ايجاد سازه هزينهبر است، ساختمان بدون استفاده داخل بوستان چرا طبق قول قبلي به منظور انجام امور فرهنگي حرم شهدا به كادر اجرايي واگذار نميشود؟ چرا برخلاف پيگيريهاي مكرر بسيجيان منطقه، واگذاري ساختمان مورد نظر، دائم بين فرمانداري و شهرداري پاسكاري ميشود؟ اگر فرض بر اين گرفته شود كه موضوع تكريم شهدا از اولويتهاي مسئولان شهري است، پس طبيعتاً مشكل همكاري با كادر اجرايي و بسيجيان خادم شهدا است.
به هرحال بايد در شرايط فعلي اقداماتي براي بهبود شرايط محل تدفين شهداي گمنام اين منطقه صورت پذيرد، شهرداري بايد با ايجاد سازه محيطي مناسب و در شأن شهدا را مهيا سازد تا لااقل در نيمههاي شب خدايي ناكرده حيوانات ولگرد وارد محيط مقدس يادمان نشوند و همچنين با اختصاص ساختمان داخل بوستان سرعت انجام برنامههاي فرهنگي را افزايش دهد، فرمانداري با كمك و حضور مأموران نيروي انتظامي در ساعات شلوغي بوستان، نظم را بيشتر از قبل برقرار و با حضور دستفروشان مقابله كند و خادمان شهدا و بسيجيان منطقه نيز با حضور افراد خوشفكر و كاربلد به برگزاري برنامههاي فرهنگي و مذهبي مناسب و متنوع در محيط بوستان اقدام نمايند تا به مرور فضاي بعضاً نامناسب فرهنگي محل متعادل شود، با انجام اقدامات نهچندان پيچيده و مشكل فوق، با گذشت زماني نهچندان طولاني فضاي حرم شهداي گمنام شهرك قائميه به گونهاي خواهد شد كه هم در شأن شهداي گرانقدر باشد و هم مردم قدرشناس منطقه با هر تيپ و سليقهاي زائر مزار شهدا شوند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]