واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: در برنامه «هفت» مطرح شد: از ˝کیارستمیِ واقعی˝ تا ˝کودتای ترکیه˝ در نظر افخمی برنامه سینمایی «هفت» شب گذشته 25 تیرماه با موضوع بررسی سینمای کمدی ایران روی آنتن شبکه سه سیما رفت.
۱۳۹۵ شنبه ۲۶ تير ساعت 11:32
به گزارش سرویس فرهنگی پانا، برنامه سینمایی «هفت» شب گذشته 25 تیرماه با موضوع بررسی سینمای کمدی ایران روی آنتن شبکه سه سیما رفت.
افخمی: با اکران «فروشنده» رکورد فروش تابستانه می شکند
بهروز افخمی در ابتدای این برنامه گفت: فروش کل سینمای ایران از ابتدای سال 95 از 85 میلیارد تومان عبور کرده است و فروش هفتگی آثار روی پرده بیش از 4 میلیارد تومان است. با اکران فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی من تصور می کنم تا انتهای تابستان به عدد 110 میلیارد تومان فروش خواهیم رسید.
استقبالی که کیارستمی آرزویش را داشت
وی در ادامه در واکنش به استقبال بسیار مخاطبان از بازخوانی آثار کیارستمی در خانه هنرمندان گفت: من دیروز فیلم «باد ما را خواهد برد» عباس کیارستمی را در خانه هنرمندان دیدم. فیلم همزمان در 3 سالن در حال اکران بود و جمعیت زیادی روی زمین نشسته بودند. از آن منظره هایی را می دیدم که خود عباس کیارستمی هم آرزویش را داشت و دوست داشت تا زنده است این سینمای پرشور را ببیند.
مجری هفت ادامه داد: اما این وضعیت بعد از مرگ فیلمساز به وجود آمده است. البته این خوب است، اما چیزی که بد است این است که برخی که قصد تبلیغات سیاسی دارند سعی می کنند، جوانانی را که نه فیلم های او را دیده اند و نه چیزی از فیلمسازی او قبل و بعد از انقلاب می دانند، به این تصور بیاندازند که از کار او در ایران جلوگیری می شد و یا به او همواره بی اعتنایی می شد. اینها متاثر از فضاسازی ماهواره ها و اینترنت است و ابدا درست نیست.
افخمی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که وقتی کیارستمی می گوید من امکان کار در ایران را ندارم، یعنی او امکان اکران مطلوب را برای فیلم هایش در ایران نمی دید یا تصور می کرد موضوعاتی که در ذهن داشت، امکان دریافت مجوز ساخت ندارد. علی رغم اینکه اگر او اراده می کرد تا فیلمی بسازد کسی جرات نمی کرد به این فیلمساز مطرح مجوز ندهد.
ماجرای پس گرفتن هزینه بلیت فیلم «شیرین» کیارستمی
وی ادامه داد: بخشی از این عدم تمایل او این بود که برخی از فیلم های او توسط مخاطبان ایرانی استقبال نمی شد. علی رغم پرفروش بودن برخی فیلم های او مثل «زیر درختان زیتون» اما فیلمی مثل «شیرین» با بدرفتاری مخاطبان روبرو شد. البته مخاطبان امروز فیلم های او تصور نمی کند که مخاطبان فیلم «شیرین» حتی برای پس گرفتن هزینه بلیت هایشان به مدیر سینماها رجوع کرده بودند.
افخمی نهایتا گفت: یاد او بخیر. ما در برنامه های دیگر از "کیارستمیِ واقعی" یاد خواهیم کرد. کیارستمی ای که پیش از انقلاب بهترین فیلم های کودکان را ساخت و بعد از انقلاب جهانی شد و مخاطبان جهان را برخلاف ایرانی ها، به پای فیلم های خود نشاند. هرچند امروز بسیاری او را کشف کرده اند و چه چیز بهتر از این!
دری: عضویت در شورای نمایش جز فحش خوردن چیزی نداشت!
در ادامه برنامه بهروز افخمی در ارتباطی تلفنی با سیدضیاءالدین درّی، عضو سابق شورای پروانه نمایش فیلم ها درخصوص اتفاقات اخیر این شورا گفتگو کرد. دری درخصوص حذف خود از این شورا گفت: من با تلفن دکتر احسانی به یک شورا دعوت شدم و روز شنبه با تلفن آقای ایل بیگی رفع زحمت کردیم. من هم تشکر کردم که از من این بار را سبک کردند. عضویت در این شورا جز فحش خوردن و غیبت شنیدن نبود.
وی افزود: ما اعضای آزادی بودیم. نظر شورا نظری است برخواسته از آرای اکثریت و جدل و بحث های فراوان. آن گفتگو از من براساس یک حس عاطفی بود و سوتفاهمی اتفاق افتاد. یک کار غیرقانونی اتقاق افتاد. صدای من بدون اجازه من ضبط شد، بدون اجازه من پخش شد و حتی با من چک نشد.
این عضو سابق شورا گفت: نیت من دادن بهانه دست آقایان برای کناره گیری از شورا نبود. یک مدیر اجازه دارد نیروهای تحت امرش را با تصمیمش تغییر دهد.
شورای نمایش از منفورتین شوراهاست/ ما ایثار می کردیم
دری با بیان آنکه "این شورا یکی از منفورترین شوراهاست"، بیان داشت: هرچند این اتفاق طبیعی است و کسانی که این کار را می کنند، پاسداران فرهنگ، ارزشها و معیارهای نظام هستند و ایثار می کنند و خود را آماج کسانی قرار می دهند که فکر می کنند ما فیلم ها را ذبح می کنیم. درحالی که اصلا اینطور نیست.
وی درخصوص حواشی پروانه ساخت و نمایش فیلم های «پارادایس» و «ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا» نیز ابراز بی اطلاعاتی کرد و گفت: من فیلم «ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا» را اصلا ندیده ام و توضیحاتی که در آن مصاحبه گفتم بلکل فرضی و باتوجه به شناختم از موضوع و تجربه ام بوده است.
دلواپسی شخصی از «50 کیلو آلبالو»
دری همچنین در پاسخ به این سوال که «توقیف ناگهانی فیلم "50 کیلو آلبالو" با تصمیم چه کسی بوده است؟» گفت: این مسئله در حوزه اختیارات ما نبود. شورای پروانه نمایش فیلم را دید و اصلاحاتی به این فیلم داد. اصلاحات کمی هم نبود. فیلم بدون آن اصلاحات قابل پخش هم نبود. من از ابتدا شخصا احساس دلواپسی از این فیلم داشتم، که هیچگاه هم بیان نکردم.
حکم حکومتی ایوبی برای «ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا» که افخمی فاش کرد!
در ادامه افخمی با نقل گفتگویی از حجت الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی فاش کرد: آقای ایوبی خودشان گفتند من شخصا مجوز ساخت فیلم «ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا» را خارج از روال بررسی شورا صادر کردم، اما کاهانی کاملا فیلم دیگری - متفاوت از آنچه تعریف کرده - ساخته است که مرا غافلگیر کرده است.
«هفت» در ادامه با حضور مهدی هاشمی، مهدی فخیم زاده، سیروس مقدم و محسن تنابنده به بررسی بازیگری در سینمای کمدی پرداخت. و در ادامه با حضور فرهاد آئیش و آرش خوشخو به بررسی انواع مختلف کمدی در ایران پرداخت.
در ادامه میز نقد جنجالی فیلم سینمایی «یک دزدی عاشقانه» با حضور مسعود فراستی و امیرشهاب رضویان، کارگردان اثر روی آنتن رفت. فراستی در این میز نقد فیلم «یک دزدی عاشقانه» را کمدی ندانست و گفت: من تنها تماشای یک ساعت از فیلم را تحمل کردم. تو بیشتر به تبلیغ امپراتوری کورش پرداختی و ایجنت آن شده ای.
امیرشهاب رضویان نیز با انتقاد از سبک انتقادهای مسعود فراستی خطاب به او گفت: اگر از نظر تو 99 درصد فیلم های ایرانی بد هستند، چرا وقت خود را صرف نقد کردن آنها می کنی؟!
کنایه افخمی به بازیگرانی که به جم پیوستند!
در بخش پایانی برنامه بهروز افخمی در نخستین واکنش رسانه ملی به کودتای رخ داده شب گذشته در ترکیه گفت: هم اکنون کودتایی در ترکیه اتفاق افتاده و این کودتا جدای از جنبه های سیاسی، از این جهت برای من جای نگرانی دارد که برخی از هنرمندان ما اخیرا برای حفاظت از امنیت شغلی خود به ترکیه رفتند اما امروز باید نگران امنیت جانی شان باشند!
برنامه سینمایی «هفت» با اجرا، سردبیری و تهیه کنندگی بهروز افخمی هرهفته جمعه شب ها روی آنتن زنده شبکه سه سیما می رود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]