تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز قلعه و دژ محکمی است که نمازگزار را از حملات شیطان نگاه می دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802994164




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیاست‌های اوباما در خاورمیانه شکست خورد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سیاست‌های اوباما در خاورمیانه شکست خورد
تنها هفت سال از سخنرانی مشهور اوباما در سال ۲۰۰۹ در قاهره می‌گذرد که وی طی آن سیاست «شروع جدید» خود را مبنی بر توسعه کشورهای منطقه خاورمیانه معرفی کرد اما این سیاست امروزه نتایج خود را به‌شکل وحشتناکی نشان داده است.
تسنیم: به نقل از اسپوتنیک، مارتین برگر تحلیلگر مسائل ژئوپولیتیکی بر این باور است که همزمان با اینکه دوره دوم ریاست جمهوری اوباما در حال اتمام است، سخنرانی وی در سال 2009 در قاهره به ذهن ما خطور می‌کند که طی آن سخنرانی سران آمریکایی متعهد شدند تا دفتر جدیدی را از روابط میان آمریکا و کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا ایجاد نمایند.

در سخنرانی بسیار مشهور اوباما در سال 2009 در قاهره، او متعهد شد تا به‌دنبال یک «شروع جدید» میان ایالات متحده و مسلمانان سراسر جهان مبتنی بر احترام و منافع متقابل شود.

اوباما اظهارات داشت: «من به اینجا آمده‌ام تا شروع جدیدی میان آمریکا و مسلمانان سراسر جهان ایجاد نمایم که بر اساس منافع و احترام متقابل باشد و این حقیقت را در بر داشته باشد که آمریکا و اسلام از یکدیگر جدا نیستند و نباید در رقابت با یکدیگر قرار گیرند. به‌عوض آنها باید اصول مشترکشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند؛ اصول عدالت، توسعه، تحمل و شأن و احترام نسبت به همه ابنای بشر».

اوباما با بیان این جملات تفاوت سیاست خارجی خود در خاورمیانه را با سیاست خصمانه دوران جورج دبلیو بوش نشان داد و تأکید کرد: «مردم دنیا می‌توانند کنار یکدیگر در صلح و صفا زندگی کنند و ما می‌دانیم که این یک دیدگاه الهی محسوب می‌شود. این امر در حال حاضر باید به وظیفه ما تبدیل شود».

برگر بر این باور است که سخنرانی اوباما این مفهوم را منتقل می‌کرد که آمریکا باید با کمک جامعه بین المللی و مسلمانان جهان برنامه‌ای را به اجرا در آورد.

سیاست «شروع جدید» واشنگتن در نظر کشورهای مسلمان خاورمیانه و شمال آفریقا به‌عنوان ایده‌ای اساسی و تغییر دهنده وضعیت موجود در نظر گرفته می‌شد.

برگر در مقاله خود به این موضوع اشاره کرد: «این سخنرانی ابزاری بود برای دستیابی اوباما به جایزه صلح نوبل که وی مفتخر به دریافت آن شد، کمیته‌ای که به‌دنبال نشان دادن اشتیاق و حمایت بی‌قید و شرط خود از واشنگتن بود».

اما پس از آن چه اتفاقاتی رخ داد؟

عملیات بمباران هوایی لیبی توسط ناتو، آشوب در سوریه، تهاجم و مداخله عربستان سعودی در یمن با حمایت آمریکا و انقلاب‌های رنگی ملقب به بهار عربی همگی نشانگر دوره‌ای دیگر از مداخله واشنگتن در امور مربوط به کشورهای جهان عرب بود.

این نویسنده تأکید کرد: «در حال حاضر این امر به‌عنوان یک حقیقت شناخته می‌شود که دیدگاه ایالات متحده از روابط آن با کشورهای خاورمیانه کاملاً از واقعیت به‌دور و جداست، زیرا کاخ سفید هنوز هم به‌عنوان یک ویرانگر ظالم در این منطقه اقدام می‌کند».

برگر افزود: «اما دولت اوباما پا را فراتر نهاد و از مداخله ساده در امور مربوط به کشورهای مستقل مسلمان در دوره‌های قبل به ایجاد یک واقعیت وحشتناک تغییر موضع داد، در حال حاضر نهادهای مدنی در کشورهای منطقه خاورمیانه تضعیف نمی‌شوند بلکه گروه‌های تروریستی خونخوار جایگزین آنها می‌شوند».

نویسنده دیگری با نام مارک سی‌سن در روزنامه نیوزویک نوشت: «عقب‌نشینی اوباما از جنگهای خاورمیانه وضعیت را به‌مراتب بدتر و وخیم‌تر کرده است. زمانی که اوباما قدرت را در دست گرفت القاعده در افغانستان هیچ کمپ تمرینی نداشت. اما امروزه آنها بازگشته‌اند و صحنه‌های ناراحت کننده‌ای را رقم زده‌اند. یک حلقه کامل از افراد داعش از عراق و سوریه وارد افغانستان شده‌اند و روستاها را در دست خود گرفته‌اند و قوانین وحشیانه خود را بر مردم آنها به‌زور تحمیل می‌کنند. افغانستان دارد به دوران حکومت طالبان بازمی‌گردد».

برگر گفت زمانی که اوباما سخنرانی معروف خود را در قاهره ارائه داد به این موضوع نیز اشاره کرد که اخوان المسلمین یک جنبش بنام عربی است که می‌تواند تغییراتی در وضعیت کشورهای منطقه به وجود آورند و آنها را به‌سوی دموکراسی سوق دهند.

با وجود این، نتیجه بهار عربی که هدفش تغییر شکل وضعیت خاورمیانه  و شمال آفریقا بود منجر به آشفتگی و ظهور اسلام رادیکال در منطقه شد.

این نویسنده اظهار داشت: «تنها نکته خوبی که تحلیلگران آمریکایی در مورد سیاست «شروع جدید» اوباما می‌توانند بدان اشاره کنند این است که در سال 2020 که کلینتون رئیس جمهور آمریکا است ما با مقایسه سیاست‌های این دو رئیس جمهور، می‌توانیم در مورد سیاست‌ها و شکست‌های اوباما بیشتر احساس خرسندی کنیم تا سیاست‌های کلینتون».




تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن