تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 21 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حقّ فرزند بر پدر ، آن است كه نام خوب بر او بگذارد و او را خوب تربيت كند و قرآن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851999835




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راز اقتصادی کلان‌شهرهای جهان


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
راز اقتصادی کلان‌شهرهای جهان




روند شتابان شهری شدن جمعیت جهان همچنان ادامه دارد. در سال 1950 تنها یک‌سوم جمعیت جهان در شهرها زندگی می‌کردند اما در سال 2015، بیش از نیمی از جمعیت جهان، شهرنشین شده و پیش‌بینی می‌شود که در سال 2050، دوسوم جمعیت جهان، شهرنشین باشند.





روزنامه دنیای اقتصاد - حسین محمد پورزرندی: روند شتابان شهری شدن جمعیت جهان همچنان ادامه دارد. در سال 1950 تنها یک‌سوم جمعیت جهان در شهرها زندگی می‌کردند اما در سال 2015، بیش از نیمی از جمعیت جهان، شهرنشین شده و پیش‌بینی می‌شود که در سال 2050، دوسوم جمعیت جهان، شهرنشین باشند. اما شهرنشینی جدید مختصات و ویژگی‌های خاص خود را دارد که یکی از این مشخصه‌ها موضوع کلان‌شهرها هستند.

بنا بر آمارها در سال 1900 میلادی تنها 13 ناحیه کلان‌شهری بالای یک میلیون نفر جمعیت در جهان وجود داشته است و این در حالی است که در بدو ورود به قرن بیست و یکم، جهان شاهد بیش از 300 ناحیه کلان‌شهري با جمعیت بیش از یک میلیون نفر بوده است و هم اکنون 37 شهر بزرگ در جهان با جمعیت بالای 10 میلیون نفر وجود دارد.

امروزه افزایش تعداد کلان‌شهرها و میزان اثرگذاری آنها در حوزه‌های مختلف به شکلی است که می‌توان از انقلاب کلان‌شهری در جهان سخن به میان آورد. اکنون بعد از دولت – ملت‌ها، کلان‌شهرها و مناطق کلان‌شهری مهمترین واحدهای جغرافیایی برای فعالیت‌های اقتصادی هستند. در سراسر جهان و با هر الگوی اقتصادی، بیش از نیمی از درآمد ملی کشورها در مناطق کلان‌شهری تولید می‌شود. این آمار از 55 درصد در کشورهای در حال توسعه تا 85 درصد در کشورهای توسعه‌یافته در تغییر است.

کلان‌شهرها چه فقیر و چه غنی، چه در کشورهای رو به توسعه و چه در کشورهای پیشرفته دارای یک تشابه هستند و آن اینکه بیش از درصد جمعیت خود، در تولید ناخالص ملی کشورها نقش دارند. در کشورهایی که میزان شهرنشینی آنها 32 درصد است، شهرها و مناطق کلان‌شهری 55 درصد GDP را تولید می‌کنند و در کشورهای با درآمد متوسط با سهم جمعیت شهری 50 درصد کلان‌شهرها 73 درصد تولید ناخالص ملی را در اختیار دارند. در کشورهای پیشرفته نیز با جمعیت شهرنشین 79 درصد، بالغ بر 85 درصد تولید ناخالص ملی مربوط به کلان‌شهرها است.

به لحاظ مصداقی نیز 10 کلان‌شهر بزرگ جهان که تنها 6/ 2 درصد جمعیت جهان را به خود اختصاص می‌دهند بیش از 21 درصد فعالیت‌های اقتصادی را در بر می‌گیرند و 50 منطقه کلان‌شهری بزرگ که تنها 7 درصد جمعیت جهان را شامل می‌شوند نزدیک به 40 درصد فعالیت‌های اقتصادی در جهان را به خود اختصاص می‌دهند. همچنین 60 کلان‌شهر بالای پنج میلیون نفری جهان که حدود 10 درصد جمعیت کل جهان را شامل می‌شوند بیش از یک‌سوم فعالیت‌های اقتصادی جهان را در خود جای داده‌اند که همه این آمارها حاکی از اهمیت اقتصادی و نقش پررنگ کلان‌شهرها در جهان امروز است.

بزرگ‌ترین منطقه کلان‌شهری دنیا از نظر فعالیت‌های اقتصادی، توکیو- یوکوهاما است که تولید اقتصادی تقریبا 2 تریلیون دلاری دارد. نیویورک و منطقه کلان‌شهری کوبه – اوزاکا، ناگویا، شیکاگو نیز دیگر مناطق بزرگ به لحاظ فعالیت‌های اقتصادی هستند. در منطقه آسیا نیز مناطق کلان‌شهری به‌خصوص در آسیای شرقی پراکنده شده‌اند جایی که علاوه بر توکیو، مناطق کلان‌شهری دیگری همچون سئول، بانکوک، گوانگژو –هنگ کنگ و سنگاپور قرار دارند. 10 منطقه کلان‌شهری در آسیا 13درصد فعالیت‌های اقتصادی جهان را در اختیار دارند در حالی که تنها 2 درصد از جمعیت جهان را شامل می‌شوند.

یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت کلان‌شهرها از منظر اقتصادی این است که آنها گلوگاه‌های تولید دانش و نوآوری هستند. مناطق کلان‌شهری افراد را با تمام مهارت‌ها و تجاربشان در مغناطیس خود جذب می‌کنند. تمرکز جغرافیایی مردم و مهارت‌ها و خلاقیت‌هایشان فرصت بی‌نظیر و شرایط منحصربه‌فردی را برای مناطق کلان‌شهری فراهم می‌کند. در اثر همین فرآیند، صنایع جدید برپا می‌شوند، سرعت انتشار نوآوری افزایش می‌یابد و فناوری‌های پیشرفته با بهره‌وری بالا به کار گرفته می‌شوند. بنابراین می‌توان گفت کلان‌شهرها در جهان امروز یک جریان مداوم و پیوسته از خلاقیت و نوآوری را به راه می‌اندازند و به‌عنوان مراکز، اقتصاد، تکنولوژی، فرهنگ، تفریح و اوقات فراغت آموزش و پژوهش، بازار کار و حمل و نقل و تجارت عمل می‌کنند.

از طرفی دیگر کلان‌شهرها به‌خصوص کلان‌شهرهای کشورهای در حال توسعه مکان مناسب و فضایی مساعد برای سرمایه‌گذاری هستند. طبق آمارها حل مشکل مسکن، زیرساخت‌ها و تاسیسات شهری در کلان‌شهرهای کشورهای در حال توسعه تا سال 2030 به بیش از 3/ 6 تریلیون دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

به نظر می‌رسد پدیده کلان‌شهر واقعیتی عینی است که باید آن را پذیرفت و براي توسعه آن بسته به چارچوب اقتصادي – سیاسی ملی و بین‌المللی برنامه‌ریزي کرد. نکته مهم در ارتباط با توفیق کلان‌شهرها در عرصه اقتصاد ملی و جهانی، دارا بودن استراتژی اقتصادی است و یکی از نکات کلیدی در مبحث مدیریت یا حکمروایی خوب شهری بحث تدوین استراتژی اقتصادی کلان‌شهر است.

مدیریت خوب شهری باید با تلفیق بخش‌های دولتی، خصوصی و مدنی سازوکاری را تدوین کند که منافع، علایق و سلایق همه گروه‌ها را لحاظ کرده، به شکل یکپارچه درآورده و به‌صورت یک میثاق‌نامه تعهدآفرین ارائه کند. چنین مدیریتی می‌تواند در مواقع بحران اقتصادی وارد عمل شده و حیات اقتصادی شهر را نجات دهد. مثال خوب در این زمینه شهر بارسلون است که در دهه 1970 با بحران بیکاری و رکود مواجه شد، اما مدیریت شهری با پیشنهاد میزبانی بازی‌های المپیک 1992 به‌عنوان یک کاتالیزور و محرک اقتصادی، به شهر رونق دوباره بخشید.

مدیریت تحول‌آفرین باید در کلان‌شهرها قادر باشد چشم‌انداز اقتصادی گسترده و روشنی را در شرایط ویژه طراحی کند. برای این‌کار تمایل مردم به مشارکت بسیار مهم است. مردم و همه ذی‌نفعان باید به مدیریت شهری اعتماد و اعتقاد داشته باشند و از اینکه استراتژی اقتصادی شهر منابع آنها را لحاظ خواهد کرد اطمینان خاطر داشته باشند. در چنین شرایطی حکمروایی مطلوب شهری محقق خواهد شد و یک کلان‌شهر می‌تواند در عرصه ملی و جهانی عرض‌اندام کند.







تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن