واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جولان ركود و ورشكستگي در اقتصاد
در حالي دولت يازدهم به آخرين سال فعاليت خود نزديك ميشود كه طبق شواهد موجود اقتصاد بيش از پيش در ركود فرو رفته است و توليد ملي ايران در مرز تعطيلي قرار دارد.
به گزارش «جوان» تا پيش از اين دولت قبول نداشت كه اقتصاد در ركود و اوضاع شركتهاي توليدي خراب است اما مدتي است كه خود دولت نيز بر ركود صحه ميگذارد و اين اعتراف نيز دردي از توليد ملي ايران دوا نميكند.
پورقاضي: 20 درصد بنگاههاي مستقر در تهران تعطيل هستند
رئيس كميسيون صنعت اتاق بازرگاني تهران معتقد است، فشارهاي بيمه و مالياتي كه بر توليدكنندگان وارد ميشود، برعكس سياستهاي اعلام شده دولت است و هنوز ساختار مديريت صنعتي ما وابسته به دولت و رانت است. مهدي پورقاضي در گفتوگو با فارس، در پاسخ به اينكه ظاهراً طي چند ماه اخير به دليل تعميق ركود اعلام ورشكستگي بنگاههاي توليدي رو به افزايش است، اظهار داشت: بيش از 20 درصد بنگاههاي مستقر در استان تهران به ويژه در شهركهاي صنعتي كه ما در كميسيون اتاق وضعيت آنها را بررسي ميكنيم، تعطيل هستند و بيش از 50 درصد بنگاهها با ظرفيت زير 50 درصد كار ميكنند.
تعطيلي 20 كارخانه كاشي و سراميك تا پايان سال
رئيس اتحاديه كاشيسازان از تعطيلي برخي كارخانههاي كاشي و سراميك به دليل تشديد ركود در اقتصاد كشور خبر داد و گفت: اكنون كارگران با تأخير شش تا هشت ماهه در دريافت حقوق خود رو به رو هستند. مصطفي گودرزي در گفت و گو با فارس، اظهار داشت: وضعيت صنعت كاشي و سراميك، رابطهاي مستقيم با ساخت و ساز در كشور دارد كه در حال حاضر به دليل ركود در ساخت و ساز شاهد ركود در اين صنعت نيز هستيم.
وي افزود: حدود دو سال پيش به اندازه نياز كشور در انبار كارخانهها و مراكز توزيع، اشباع كاشي و سراميك داشتيم كه با تشديد ركود، ميزان اين انباشت نيز افزايش يافته است. به گفته وي، نياز كشور به كاشي و سراميك سالانه 250 ميليون متر مربع است كه در حال حاضر حدود 350 تا 400 ميليون متر مربع كاشي و سراميك در انبار كارخانهها و مراكز توزيع انباشت شده است. رئيس اتحاديه كاشيسازان تصريح كرد: اگر مشكل صنعت برطرف نشود تا پايان سال شاهد تعطيلي 10 تا 20 كارخانه توليد كاشي و سراميك خواهيم بود.
ورشكستگي بيشتر توليدكنندگان شهركهاي صنعتي
رئيس شوراهاي اسلامي كار البرز با بيان اينكه خانواده ۴۵ ميليون نفري كارگران با مشكلات عديدهاي از جمله كاهش شديد قدرت خريد مواجه هستند، گفت: نبود پول و قدرت خريد، ركود در بنگاههاي توليدي را تشديد كرده و بسياري از توليدكنندگان به سمت ورشكستگي رفتهاند. علي اصلاني عضو هيئت مديره كانون عالي شوراهاي اسلامي كار كشور در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: كارگاههاي صنعتي و توليدي همواره با مشكلات نقدينگي و سرمايه در گردش مواجه هستند. وي افزود: همواره مزد با تورم واقعي، شكاف بسيار بالايي داشته و طبق بررسيهاي انجام شده، خط فقر در استانهاي مختلف و تهران از 2ميليون و 200 هزار تومان آغاز و تا 2 ميليون و 800 هزار تومان رسيد، اما حداقل دستمزد را 812 هزار تومان تعيين كردند. وي با اعلام اين خبر كه بسياري از كارگاههاي استان البرز ورشكسته شدهاند، گفت: در اين استان 170 تا 180 قطعهساز فعال وجود دارد كه با فروش قطعات خود به دو خودروساز بزرگ هنوز پولي دريافت نكردهاند در حالي كه هزينههاي ثابت به مشكلات توليدكنندگان اضافه كرده است.
تعطيلي ۷ كارخانه روغنكشي
دبير انجمن روغنكشي ايران گفت: كارخانههاي گل سفيد البرز، سعيد كشت درميمه، دانه گلوش در خراسان، شكوفه بهار قائم در شهرك صنعتي عباسآباد (پاكدشت)، تبرك مشهد و توسعه بحار تجارت و رهآورانسازه به دليل شرايط نا مساعد توليد بهطور كامل تعطيل هستند. اكبر سبقتي دبير انجمن روغنكشي ايران در گفتوگو با خبرنگار بخش كشاورزي خبرگزاري تسنيم اظهار كرد: ظرفيت كارخانههاي روغنكشي 4 ميليون و 600 هزار تن است اما در سال گذشته تنها حدود يكميليون و 800 هزار تن روغنكشي انجام دادهاند و با 39 درصد ظرفيت خود كار كردهاند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]