واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تکذیب یک شایعه زیست محیطی علیه وزارت نفت
مدیر طرح ملی مقابله با گرد و غبار ضمن تکذیب شایعه امتناع وزارت نفت از ارائه مالچ نفتی به سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: این وزارتخانه مکلف شده در ازای دریافت بهای مالچ آن را تولید کند و تحویل سازمان دهد.
به گزارش نامه نیوز ، ضیاءالدین شعاعی با اشاره به اینکه در گذشته که فناوریهای پالایشگاهی در سطح بالایی نبود، یک تولیدی در ته خط این صنایع به نام مالچ باقی میماند و آنها همواره دنبال مصرفکننده برای آن میگشتند و حتی بعضی مواقع در حوضچههای اطراف پالایشگاهها به صورت ماده باطله تلنبار میشد.
وی با بیان اینکه از حدود شش سال گذشته با توسعه ابزارها در ادارات کل منابع طبیعی کشور و با همکاری شرکتهای بزرگ ساخت ماشین آلات سنگین، بحث مالچپاشی در ایران به منظور تثیت گرد و غبار باب شد، افزود: مالچپاشی در صورت چشمپوشی از مسائل زیست محیطی آن، توانسته در تثبیت گرد و غبار کمک کند و به پوشش گیاهی اجازه رشد دهد؛ به طوری که در حال حاضر در آران و بیدگل به لطف مالچ نفتی حدود ۲۰۰ هزار هکتار جنگل داریم و منابع گرد و غبار تثبیت شده است و مردم میتوانند به راحتی در آنجا زندگی میکنند.
یک هکتار مالچپاشی، ۳۲ میلیون تومان هزینهبردار است
مدیر طرح ملی مقابله با گرد و غبار با بیان اینکه با گذر زمان، مالچ قیمتی شد و در بازار جهانی مشتری پیدا کرد، گفت: وزارت نفت بر اساس قانونی که پالایشگاهها را خصوصی کرد، اعلام کرد که نمیتواند مثل گذشته مالچ نفتی را رایگان تحویل دهد و باید به صورت یک فرآورده توسط دستگاه مصرفکننده خریداری شود. پیش از این ارائه مالچ و حتی حمل آنها توسط وزارت نفت به صورت رایگان انجام میشد، اما امروز تبدیل به مادهای شده که قیمت آن از بنزین هم بالاتر و حداقل قیمت هر لیتر آن ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان است و مالچپاشی یک هکتار، ۳۲ میلیون تومان هزینه دارد.
شعاعی با تاکید بر اینکه وزارت نفت با تحویل مالچ به سازمان حفاظت محیط زیست مخالفتی ندارد و ممانعتی از سوی این وزارتخانه صورت نمیگیرد، اظهار کرد: به استناد قانون باید تأمین اعتبار شود تا مالچ تحویل داده شود و وزارت نفت مکلف شده در ازای دریافت بهای مالچ آن را تولید و تحویل سازمان دهد. البته مصرف مالچ نفتی در همه مناطق از سوی سازمان حفاظت محیط زیست توصیه نمیشود؛ چون تشکیلات آروماتیک دارد و بر محیط زیست و بهداشت شهروندان تاثیر منفی دارد. بنابراین در مناطق خاصی که با زندگی مردم ارتباط مستقیمی ندارد مثل مسیر سیلک سیستان و بلوچستان و بیابانهای اهواز مصرف میشود و چون در کشور مالچ خوب داخلی نداریم، هنوز از مالچ نفتی مصرف میکنیم.
منبع: ایسنا
۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]