واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: احیای مراکز تربیت معلم شهرستانها و پیگیری برای اختصاص بودجه
استاندار آذربایجانشرقی با انتقاد از تعطیلی مراکز تربیت معلم شهرستانها در دولت گذشته، خواستار احیای این مراکز و پیگیری برای اختصاص ردیف بودجه برای آنها شد.
سماعیل جبارزاده در جلسه هیات امنای دانشگاه فرهنگیان آذربایجانشرقی، با اشاره به اهمیت شغل معلمی، ایجاد دانشگاه فرهنگیان را گامی برای احیای هویت معلمی و تربیت افراد متخصص برای دستگاه تعلیم و تربیت دانست و اظهار داشت: اگر آموزش و پرورش زیربنای توسعه است، مراکز تربیت معلم نیز زیربنای آموزش و پرورش هستند.
وی، وجود مراکز تربیت معلم و دانشگاه فرهنگیان را برای جوابگویی به نیازهای سیستم آموزشی کشور ضروری دانست و گفت: تاکنون در این زمینه تجربههای مختلفی آزموده شده است و امیدواریم دانشگاه فرهنگیان آخرین تجربه و تصمیم نظام در این زمینه باشد و همه باید از این تصمیم حمایت کنیم.
استاندار آذربایجانشرقی در ادامه با انتقاد از حاکمیت نگاه سیاسی به جای نگاه علمی و تخصصی در دانشگاه فرهنگیان در دولت گذشته، گفت: فارغالتحصیلان و دستاندرکاران این دانشگاه نقش موثری در تربیت نسل حاضر و آینده کشور دارند و اگر با نگاه سیاسی انتخاب شوند شاهد نتیجه مورد انتظار نخواهیم بود.
وی با تاکید بر این که باید نگاه علمی و تخصصی بر دانشگاه فرهنگیان حاکم باشد، افزود: مهمترین ماموریت دانشگاه فرهنگیان، تربیت نسل حاضر و آینده است و اگر میخواهیم استان توسعه یابد باید تلاش کنیم فارغالتحصیلان این دانشگاه افرادی متخصص و متعهد باشند.
جبارزاده تاکید کرد: معلم الگویی است که چه بسا بیشتر از خانواده بر روی دانشآموزان تاثیرگذار است و افرادی که به عنوان معلم تربیت میکنیم باید از هر لحاظ متفاوت با سایر اقشار جامعه باشند.
استاندار آذربایجان شرقی اظهار داشت: نگاه ما به دانشگاه فرهنگیان، نگاه حمایتی و تقویتی است و در ارتباطات خود با دولت، نسبت به تثبیت جایگاه این دانشگاه و در مرحله بعد نسبت به ارتقای کیفیت آن تلاش خواهیم کرد.
وی با قدردانی از تلاشهای مدیران و اعضای هیات امنای دانشگاه فرهنگیان استان، گفت: خوشبختانه بعد از تغییر مدیریت این دانشگاه که بر اساس توانمندیها و ویژگیهای تخصصی صورت گرفت شاهد تحولات خوبی بودهایم و این تحولات را به فال نیک میگیریم.
جبارزاده با اشاره به حضور فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان در جایجای استان و در همه شهرها و روستاها، لزوم مشارکت این دانشگاه در روند توسعه استان را یادآور شد و گفت: متاسفانه دانشجویان ما امروز تنها به درس فکر میکنند و در مورد مسایل مختلف جامعه خالی از محتوا هستند و باید این نقیصه را در دانشگاه فرهنگیان جبران کنیم.
وی تاکید کرد: دانشجویان این دانشگاه نباید نسبت به مسایل روز و موضوعات مبتلا به استان بیتفاوت باشند، چرا که اگر دانشجویان دارای بینش سیاسی و اجتماعی نباشند نمیتوانند در ماموریت خود موفق و موثر باشند، از این رو شخصیت دانشجویان باید از هر جهت پرورش یابد.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود اقتصاد مقاومتی را یک ضرورت برای حفظ و بقای انقلاب دانست و با اشاره به اهمیت این موضوع در سال جاری، گفت: بخش مهمی از تحقق این موضوع، وابسته به فرهنگسازی است، ما برای راهاندازی واحدهای تولیدی تلاش میکنیم اما اگر در جهت ترویج فرهنگ مصرف کالای داخلی، اصلاح الگوی مصرف و پرهیز از اسراف کار نکنیم تلاشها بینتیجه خواهد بود.
وی افزود: بدون همراهی آموزش و پرورش، موفقیت در بحث فرهنگسازی امکانپذیر نیست، لذا از دانشگاه فرهنگیان انتظار داریم در این زمینه ورود کند.
جبارزاده همچنین بر اهتمام اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان در بحثهای تحقیقاتی و پژوهشی در موضوعاتی نظیر تاریخ آذربایجان و استفاده از ظرفیتهای علمی این دانشگاه در این زمینه تاکید کرد.
استاندار آذربایجانشرقی با انتقاد از تعطیلی مراکز تربیت معلم شهرستانها در دولت گذشته، خواستار احیای این مراکز و پیگیری برای اختصاص ردیف بودجه برای آنها شد.
وی همچنین با تاکید بر افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه فرهنگیان استان، گفت: هدفگذاری ما این است که هیچ دانشجوی استان در خارج از استان تحصیل نکند و مطمئنم که تا مهر ماه سال جاری با همت مدیرکل آموزش و پرورش استان در تامین فضای مورد نیاز برای دانشگاه فرهنگیان به این هدف خواهیم رسید.
دکتر جبارزاده در این راستا با واگذاری ساختمان تاریخی دانشسرای تبریز به دانشگاه فرهنگیان موافقت کرد و در عین حال گفت: شرط واگذاری این ساختمان، بازسازی کامل آن از سوی دانشگاه فرهنگیان است و مسوولان استانی این دانشگاه باید نسبت به دریافت اعتبار از سازمان مرکزی اقدام کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانشرقی هم در این نشست با قدردانی از حمایتهای مدیریت استان از فعالیتهای این اداره کل، گفت: نگاه آموزش و پرورش استان به دانشگاه فرهنگیان، نگاه همراهی و مساعدت است و تاکنون همکاریهای خوبی صورت گرفته است.
جعفر پاشایی گفت: در مهر ماه سال جاری 1380 نفر از فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان به عنوان اولین خروجی این دانشگاه وارد دستگاه تعلیم و تربیت استان میشوند.
وی با اشاره به رسالت خطیر دانشگاه فرهنگیان در تربیت معلمان متعهد، متخصص و حرفهای، گفت: این دانشگاه دقیقا بر اساس مفاد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش کشور تشکیل یافته و به عنوان دانشگاهی عملگرا و کاربردی مشغول فعالیت است.
پاشایی همچنین با تاکید بر افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان استان و ایجاد پردیسهای جدید این دانشگاه در شهرستانها، از آمادگی اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی برای واگذاری ساختمان تاریخی دانشسرای تبریز به این دانشگاه خبر داد.
رحیم بدری، مدیر پردیسهای دانشگاه فرهنگیان در استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با ارایه گزارشی از اقدامات، برنامهها، مسایل و مشکلات این دانشگاه، گفت: در حال حاضر بیش از 2800 دانشجو در دانشگاه فرهنگیان استان تحصیل میکنند که 1600 نفر از آنها در پردیس علامه امینی و 1200 نفر در پردیس فاطمه الزهرا(س) حضور دارند.
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]