محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826004983
دولت مقصر اصلي تعطيلي «ارج» است
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دولت مقصر اصلي تعطيلي «ارج» است
رزاقي گفت: بيش از 20 سال است كه سياست ليبرالي صندوق بينالمللي پول امريكايي در ايران پياده شده است و فرهنگ سرمايه داري ليبرال را اشاعه ميدهد. در اين سياست هر كس به دنبال حداكثر سود، لذت و ثروت خود است.
جوانآنلاين: با تعطیل شدن کارخانه ارج ،موجی از انتقادات از عملکرد دولت و مدیران ضعیف کارخانه به راه افتاد. دکتر ابراهیم رزاقی ؛اقتصاد دان با انتقاد از سیاستهای اقتصادی دولت گفت :ارج یکی از هزاران کارخانه تعطیل شده است که جنجال به راه انداخته ،شاید به این روش تلنگری به دولت بخورد تا با کاهش واردات با دلار ارزان ،صنعت داخلی را بیشتر حمایت کند.
پس از 80 سال سابقه ،عمر اولين كارخانه لوازم خانگي به پايان رسيد. با تشديد مشكلات توليد كارخانه ارج، تعطيلي و بيكاري كارگران براي سرنوشت اين كارخانه رقم خورد و ركود اقتصادي در دولت يازدهم بيش از پيش نمايان شد. در همين راستا با ابراهيم رزاقي،كارشناس مسائل اقتصادي به گفتو گو نشستيم.
ابراهيم رزاقي، كارشناس مسائل اقتصادي در گفتوگو با «جوانآنلاين» با اشاره به عوامل تعطيلي اولين كارخانه لوازم خانگي گفت: به نظر ميرسد يك مجموعه عوامل موجب تعطيلي كارخانه ارج شده و البته فقط كارخانه ارج نيست كارخانههاي ديگر نيز هستند كه تعطيلي آنها اصلا رسانهاي نميشود. يك بخش اين موضوع به دليل اين است كه مصرفكنندگان كالاي خارجي ميخرند اما فقط اين نيست كه عرق ملي آنها كم شده است. دليل ديگري كه ميتوان به آن اشاره كرد، دولتها هستند، كالاي خارجي را با دلار ارزان وارد ميكنند و صنعت داخلی را به نابودی می کشانند.
رزاقي افزود: بيش از 20 سال است كه سياست ليبرالي صندوق بينالمللي پول امريكايي در ايران پياده شده است و فرهنگ سرمايه داري ليبرال را اشاعه ميدهد. در اين سياست هر كس به دنبال حداكثر سود، لذت و ثروت خود است. اين سياست فردگرايي را رشد ميدهد و در چنين شرايطي وقتي فرد ميبيند كالاي خارجي ارزانتر است آن را ميخرد و در واقع عرق ملي ندارد و از سويي توليد كننده هم عرق توليد ندارد و مقاومتي نميكند و اكنون كه به تعطيلي رسيده، رسانهاي شده است.
وي اظهار داشت: كارخانه هاي ديگري هم در آستانه تعطيلي قرار دارند اما افراد متحد نميشود و اعتراضي نميكنند و اين دلايل مختف دارد. به نظر ميرسد توليد كنندگان برخلاف آنچه تصور ميشود فقط توليد كننده نيستند و چند وجهي عمل ميكنند. البته اين موضوع مربوط به اكنون نيست و طي اين چند ساله اخير رشد پيدا كرده و نظارتي هم نبوده و هركس در پي سود خود بوده است.
اين كارشناس مسائل اقتصادي تاكيد كرد: توليد كننده، كارخانه ارج را دارد اما سود كارخانه در كارخانه سرمايهگذاري نميكند و نتيجه اين ميشود كه ماشينالات كهنه ميشود و كار به جايي ميرسد كه اين يكي از عوامل تعطيلي ميشود. بسياري از كارخانههاي ديگر وام هايي كه دريافت مي كنند وارد توليد نمي كنند چون سود آن كم است، بلكه آن را وارد فعاليت هايي مي كنند كه راحت تر و سود آن بالاتر است. مجموع آن شرايطي را به وجود مي آورد كه توليد كننده از خود دفاع نمي كند و از نمايندگان مجلس و رسانه ها كمك نمي خواهد بنابراين چگونه از توليد دفاع كند دولت كه دفاع نمي كند، كارگران كه امكاني ندارند و مصرفكنندگان هم دنبال ارزانتر خريدن هستند. در چنين شرايطي منافع ملي گم مي شود، چون ما اصلا در اين خصوص آموزشي نداده ايم.
وي با بيان اينكه عمده ترين مسئله مربوط به دولت است و دولت ها طبق قانون اساسي عمل نمي كنند و استقلال اقتصادي به وجود نمي آورند، گفت: وقتي دلار ارزان براي واردات تهيه مي شود و سود واردات هم سيصد درصدي و دويست درصدي مي شود، توليد كنندگان وام پرحجم دريافت مي كنند اما نظارتي صورت نمي گيرد و وام وارد توليد نمي شود حال يا آگاهانه است و يا غير آگاهانه.
رزاقي با اشاره به اينكه مستضعفان اين انقلاب را به وجود آوردند، عنوان كرد: اصطلاح خاص امام (ره) در خصوص مستضعفان، كوخ نشينان بود كه در قانون اساسي هم به آن اشاره شده است چرا كه نقش آنها در اين انقلاب برجسته بود. اما مسئولين ما طبق قانون اساسي عمل نكرده اند و طبق انديشه هاي امام كشور را اداره نمي كنند. امام(ره) چندين بار در سخنان خود اشاره مي كنند كه در مسئولين خوي كاخ نشيني اشاعه پيدا نكند اما اكنون حقوق هاي آنها را ببينيد...
وي ادامه داد: طي اين چند سال اخير رهبري تاكيد دارند الگوي مصرف تغيير كند و اقتصاد مقاومتي اجرا شود، اين در حالي كه ما محتواي تئوري و عمل داريم و عمل ما مديريت جانانه جهادي و نظام صنايع دفاعي يا هسته اي ماست. ما بعد از فوت امام(ره) سياست هاي ليبرالي را اجرا كرده ايم و تا به حال هم ادامه داده ايم. اميدواريم اين برنامه ريزي ها آگاهانه نباشد اما عملا هدف ذليل كردن آدمهاي فقير و خالي كردن روستاها از جمعيت است.
رزاقي در خصوص بيكاري تحصيلكرده ها و كارگران گفت: بيكاري در جامعه به نفع توليد كننده هاي خارجي و وارد كننده هاست و هيچ مبارزه اي هم با آنها صورت نمي گيرد. در حال حاضر 32 درصد اشتغال داريم و با اين حساب 15 ميليون نفر در كشور بيكار هستند.
اين كارشناس مسائل اقتصادي افزود: مسئولين ما خواسته يا ناخواسته به طرف حمايت طبقات ثروتمندي رفته اند كه متوجه منافع ملي نيستند. هستند كساني كه مي توانند جامعه را اصلاح كنند اما در راس كار قرار ندارند و دانشگاه ها هم مرتب چيزي را القا مي كنند كه علم اقتصاد امريكايي است و 180 كشور هم اين را به اجرا درآورده اند و روز به روز هم فقيرتر مي شوند ما چرا اين كار را انجام مي دهيم؟
وي ادامه داد: هر چهار رئيس جمهوري هم كه روي كار آمده اند همين اقتصاد را پيش بردند، ضمن اينكه مدعي تر از همه هم آقاي روحاني است اما آقاي احمدي نژاد دو برابر خاتمي و رفسنجاني درآمد ارزي داشتند و همه را در اين كار هزينه كردند. در واقع هر چهار رئيس جمهور به رغم تفاوت هاي نظريشان در مسائل سياسي، يك خط اقتصادي را جلو بردند و اين نشان مي دهد گروه عظيمي به وجود آمده كه وضع موجود را تاييد مي كنند نماينده مجلس را مي خرند و روي آنها تاثير مي گذارند و بانك ها هم تحت تاثير آنها قرار مي گيرند وقتي چنين شرايطي به وجود مي آيد شاهد تعطيلي كارخانه ها از جمله ارج مي شويم آيا فقط اين است يا نه؟ هزاران مثل اينها هستند.
رزاقي اضافه كرد: بايد سرمايه را به سمت توليد داخل برد و اين نياز به يك كار رسانه اي دارد و رسانه ها هم اين كار را انجام نمي دهند و در نهايت قربانياني باقي مي مانند كه هيچكس از آنها حمايت نمي كند و وقتي آمار بيكاري و فقرا زياد است و در مقابل اين مسائل مسئولين كاملا بي تفاوت هستند. اين وضعيت نشان مي دهد كار به اين سادگي نيست و بسيار عميق تر است و بايد فكر ديگري صورت گيرد درست مثل دوران دفاع مقدس؛ يعني مقابله با اين شرايط جان نثاري مي خواهد و اينگونه نيست كه با اصلاحات يك روزه يا دو روزه درست شود اين شرايط يك بسيج همگاني مي خواهد. بسيج و سپاه بايد وارد مي دانشوند و همه بيكاران را سازماندهي كنند و مسئوليت خود را برابر دفاع اقتصادي انجام دهند. رهبري هم مرتب بر اين موضوع تاكيد دارند.
اين كارشناس مسائل اقتصادي تصريح كرد: در دانشگاه ها سه واحد اقتصاد ايران درس مي دهند در حالي كه اين اقتصاد ايران است. 150 واحد اقتصاد درس مي دهند و 3 واحد آن مربوط به ايران است و مسئولين اصلا با اقتصاد ايران آشنايي ندارند. همه جا به گونه اي عمل مي شود كه مشكلات تهديدآميزي خود را نشان ندهد وقتي فضا اينگونه است بايد مشكل را حاد كنيم بيكاري، فقر، خالي شدن روستاها از جمعيت و تعطيل شدن توليدكنندگاني كه در صف توليد ايران قرار داشتند و قهرمان بودند اما اكنون واگذار مي كنند و مي روند چون سود خود را مي خواهند و نمي خواهند مبارزه كنند و مسئولين اصلا اين مشكلات را مربوط به خود نمي دانند و اخيرا هم آقاي روحاني گفت اين مشكلات مربوط به دولت نيست دولت امريكا هم در فضا اقتصادي خود دخالت مي كند اما اين دولت مي گويد به ما مربوط نيست.
رزاقي با تاكيد بر اينكه بايد كار رسانه اي قوي صورت گيرد، گفت: مردم بايد دوست و دشمن را تشخيص دهند، البته دوست و دشمني كه داخلي است اينكه چه افرادي بزرگترين ضربه را وارد مي كنند؛ هم واردات ارزان و هم مصرف كالاي خارجي و توليدي كه با كيفيت انجام نمي شود. كسي كه سرمايه را به فعاليت هاي غير توليد ارزان مي برد و كارخانه را به تعطيلي مي كشاند اين خيانت مي كند و دوست نيست اين با وجود اينكه توليد كننده است اما خائن است اگر روشنگري شود اميد هست كه فضا تغيير كند افرادي كه بلد نيستند درس دهند و نمي خواهند اقتصاد ايران را بشناسند كنار بگذاريم و اگر كار تحقيقاتي و پژوهشي به وجود آيد.
وي اضافه كرد: وقتي از پايين فشاري وارد مي شود كه مسئولين يا بايد استعفا دهند و بروند و نمايندگان مجلسي كه برخي خائن هستند كنار مي روند و قوه قضائيه بايد خوب كار كند و با فساد مبارزه كند و در چنين شرايطي نمايندگان خوبي انتخاب مي شوند، وزرا و رئيس جمهور خوب روي كار مي آيد و اگر هم خوب نباشد استيضاح مي شود و كنار مي رود. بايد فضا را عميق تر و گسترده تر ببينيم و فكر نكنيم يك ارج تمام شد و رفت و فقط يك عامل موجب اين اتفاق بود.
اين كارشناس مسائل اقتصادي افزود: اينكه ما كالاي خارجي نمي خريم، نياز به بازآموزي ديگري داريم. بايد از ظرفيت ها براي اقتصاد استفاده كنيم و اقتصاد به معناي واقعي را به مردم بشناسانيم. هر كس يك كالاي ساده هم در خانه توليد كند و از بيرون نخرد يعني به اقتصاد مقاومتي كمك كرده ايم.
وي خاطرنشان كرد: وقتي آدم هاي انقلابي روي صحنه آيند و از آنها بخواهيم كه پاسخگو باشند و هر گاه هم از خط خارج شدند آنها را كنار بگذاريم، همانطور كه حضرت علي (ع) به مالك اشتر فرمودند مراقب اطرافيانت باش وقتي كه خطا كردند آنها را از هستي ساقط كن. ما بزرگ ترين ضربه را از درون مي خوريم از كساني كه انقلابي بودند و اكنون كاملا دشمن هستند.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
عسگراولادی: دولت باید پاسخگوی تعطیلی «ارج» باشد
تراز رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه 30 تا 40 درصد کارخانهها به دلیل دریافت نکردن کمک دولت به سمت تعطیلی میروند گفت دولت باید درخصوص چرایی تعطیلی ارج پاسخگو باشد به گزارش تراز اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با اشاره به تعطیلرازهای ارج/ چه کسانی در ورشکستگی ارج مقصر بودند؟
رازهای ارج چه کسانی در ورشکستگی ارج مقصر بودند اقتصاد > اقتصاد کلان - بنیانگذار یکی از برندهای ملی معتقد است ارج سمبلی از تمام کارخانهها و برندهایی است که با سوءمدیریت دولتی از بینرفتهاند ظهیری میگوید یکی پس از دیگری کارخانه ها را ویران کردند حالا اگر میتتعطیلی ارج در سایه بازیهای سیاسی قرار گرفته است
رییس شورای راهبری انجمن جامعه ایمن کشور تعطیلی ارج در سایه بازیهای سیاسی قرار گرفته است ایلنا نوفرستی تعطیلی این شرکت چندان به این دولت یا دولت های قبل و یا حتی به تحریم ها و برجام ارتباطی ندارد بلکه دلایلش کاملا علمی است و رخداد فعلی قابل پیش بینی بود یک کارشناس صنعتی درکدام سیاست های دولت روحانیارج را به تعطیلی کشاند؟ - پایگاه خبری مجلس مازندران
مازندمجلس این در حالیست که دولت یازدهم 1- با تجمیع نقدینگی هزار هزار میلیارد تومانی در بانک ها و 2- در پیش گرفتن سیاست های انقباضی برای هدایت پول به سمت تولید همچون تعیین نرخ بالای سود سپرده و تسهیلات بانکی و 3- با باز کردن بدون ضابطه و کنترل درهای کشور برای واردات کالاهای خارجیآیا تعطیلی کارخانه ارج واقعیت دارد/ راهکار دولت برای حمایت از تولید کالای ایرانی چیست؟
آیا تعطیلی کارخانه ارج واقعیت دارد راهکار دولت برای حمایت از تولید کالای ایرانی چیست در روزهای گذشته اخبار ضد و نقیضی درباره تعطیلی اولین تولیدکننده لوازم خانگی کشور بر روی خروجی رسانهها قرار گرفت حال باید دید این اخبار چقدر واقعیت دارد به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشعوامل سهگانه تعطیلی بنگاههای تولیدی چیست؟ / "ارج" مشتی از خروار است
عوامل سهگانه تعطیلی بنگاههای تولیدی چیست ارج مشتی از خروار است اقتصاد > اقتصاد کلان - سیدعلی عباسی خبرهای مختلف و متضادی از ارج به گوش میرسد از ادامه کار گرفته تا تعطیلی موقت و کامل و اما آنچه در این میان مهم است توجه به فرایندی است که ارج و صدها واحدتعطیلی خطوط تولید کارخانه ارج + تصاویر
تعطیلی خطوط تولید کارخانه ارج تصاویر در حالی که مسئولین ادعا می کنند کارخانه ارج تعطیل نشده است تصاویری به دست دانا رسیده که حاکی از توقف خطوط تولید در این کارخانه است به گزارش فرهنگ نیوز بعد از انتشار گسترده خبر تعطیلی کارخانه تولید لوازم خانگی ارج «فرهاد حنیفی»تعطیلی کارخانه ارج تکذیب شد
تعطیلی کارخانه ارج تکذیب شد اقتصاد > صنعت - ایرنا نوشت مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی ضمن تکذیب تعطیلی کارخانه ارج انتشار گسترده این خبر کذب را فضاسازی رسانه ای علیه دولت دانست «فرهاد حنیفی» عصر امروز جمعه افزود این واحد تولیدی در دو سال اشاهکار دولت یازدهم در جذب سرمایهگذار خارجی
شاهکار دولت یازدهم در جذب سرمایهگذار خارجی بزرگترین قرارداد جذب سرمایه مستقیم خارجی ساخت نیروگاه در ایران با شرکتی به امضا رسیده که فعالیت اصلی اش هتل سازی است و در حالی که در هیچ کدام از کشورهای دنیا تجربه نیروگاه سازی ندارد تنها تجربه ساخت نیروگاه آن به فعالیت در ایران محدودارائه طرح تعطیلی جمعه و شنبه به دولت
ارائه طرح تعطیلی جمعه و شنبه به دولت کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی تهران قصد دارد پیشنهاد تعطیلی روزهای جمعه و شنبه را در شورای گفتوگو به دولت ارائه کند کد خبر ۵۹۵۳۴۱ تاریخ انتشار ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷ ۰۴ - 06 June 2016 کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی تهران قصد دارد پیشنهاد تعطیلی-
اقتصادی
پربازدیدترینها