تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ جلسه قرآنى براى تلاوت و درس در خانه‏اى از خانه‏هاى خدا برقرار نشد، مگر اين...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829679006




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نترسیدن از خدا چه پیامدی دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نترسیدن از خدا چه پیامدی دارد؟
حالا که دقیق تر احادیث رضوی را می خوانیم، می بینیم آن بزرگوار با هوشمندی، قرن ها پیش این نکته مهم را به صراحت تذکر داده و فرموده اند که پرهیز کن از کسی که از خدایش ترسی ندارد.
روزنامه خراسان: امام رضا(ع): پنج‌ چیز است‌ که‌ در هر کس‌ نباشد امید چیزى‌ از دنیا و آخرت‌ به‌ او نداشته‌ باش: کسى‌ که‌ در نهادش‌ اعتماد نبینى‌،کسى‌ که‌ در سرشتش‌ کرم‌ نیابى، کسى‌ که‌ در خلق‌ و خوى‌اش‌ استوارى‌ نبینى‌ و کسى‌ که‌ در نفسش‌ نجابت‌ نیابى‌ و کسى‌ که‌ از خدایش‌ ترسناک‌ نباشد. «تحف‌ العقول‌ ، ص‌ 470»

این جمله آشنا را به خاطر بیاورید که خیلی از ما از کودکی آن را بارها و بارها شنیده‌ ایم: «از کسی بترس که از خدا نمی ترسد!» حالا که خیلی از ما پا به سن گذاشته ایم، چقدر در طول زندگی و عمری که سپری کرده ایم، این حقیقت را دریافته ایم که از کسی باید ترسید که از خدا نمی ترسد.

حالا که دقیق تر احادیث رضوی را می خوانیم، می بینیم آن بزرگوار با هوشمندی، قرن ها پیش این نکته مهم را به صراحت تذکر داده و فرموده اند که پرهیز کن از کسی که از خدایش ترسی ندارد.

امروز بخش پایانی این حدیث شریف را با هم مرور می‌کنیم، واقعا چرا باید بزرگان دین ما و به ویژه حضرت رضا (ع) که خود به رأفت و مهربانی شهرت دارند و ما را نیز به این ویژگی های عالی توصیه می کنند، ما را از همنشینی با عده ای برحذر دارند؟! چرا به مدارا و ملاحظه یا معاشرت توأم با حساسیت و دقت با آن ها سفارش نکرده اند؟ ذهن به این سو کشیده می شود که آن قدر همنشین آدمی اهمیت دارد و آن قدر نشست و برخاست با برخی افراد می تواند آسیب و حتی خطر برایمان داشته باشد که زنگ خطر و هشدار را برایمان به صدا درمی آورند.

دسته ای از آدم ها را که نمی توان از آن ها امید خیر داشت به برکت حدیث رضوی شناختیم و اینک آخرین دسته آن ها یعنی کسانی را که از خدایشان ترسناک نیستند، می شناسیم.
 

نترسیدن از خدا چه پیامدی دارد؟


آن ها که از خدا نمی ترسند، او را فراموش کرده اند، عظمت او را، قدرت او را، مهربانی و وسعت رحمت و رحمانیتش را، جباریت و ... خداوند هم فراموش می کند کسانی را که فراموشش کنند و آن ها را به حال خودشان می گذارد و این جاست که روزگار بدبختی آن ها آغاز می شود.

شرم و حیا از گناه، از میان چنین انسان هایی رخت برمی بندد. جنایت ها در نظرشان کوچک می شود. انگار دل هایشان کوهی از سنگ می شود. شرارت در سینه هایشان خانه می کند.

آن ها به راحتی دست به گناه می زنند و هر چه بیشتر گناه کنند لکه های سیاهی که روی قلب هایشان می نشیند بیشتر و بیشتر و سنگین تر می شود.

وقتی این قدر راحت بتوانند گناه کنند، دیگر معرفت و تعهد را از یاد می برند، برای آن ها خیانت کردن به دوستانشان راحت می شود. اخلاق و دوستی و معرفت را به دست فراموشی می سپارند.

حال می شود به چنین افرادی اعتماد کرد و با آن ها معاشرت داشت؟!در مقابل، خداترسان با ترسیدن از خدا همه آنچه را که گفتیم ناترسایان از او از دست می دهند، به دست می آورند: باحیایند. مهربان اند. قابل اعتمادند و از گناه دوری می کنند. اصلا از گناه کردن می ترسند. به تعهدهایشان در روابطشان مانند رابطه های دوستی شان وفادارند و.... خداوند آن ها را فراموش نمی کند و برای انجام امور خیر یاری شان خواهد فرمود.

پس بیاییم از امروز همچون کسانی باشیم که دیگران از بودن با ما امید خیر دنیا و آخرت داشته باشند. خوب بودن و خیر بودن توجه می خواهد و تمرین. مراقبت و مداومت. ولی اگر این کار را بکنیم این صفات خوب برایمان ملکه خواهد شد و نفسمان به آن عادت خواهد کرد.

با این تفاسیر باید تمرین هایی انجام دهیم تا در شناخت آدم ها توانایی بیشتری پیدا کنیم. به طور کلی باید در ارتباطات روزانه خود از نزدیک شدن به افراد جسور و بی ادب، کسانی که از تحقیر کردن افراد دیگر واهمه ای ندارند، کسانی که در برابر ضایع شدن حقوق دیگران با این که توانایی انجام کاری را دارند، سکوت می کنند یا خودشان دست به چنین کارهایی می زنند، بپرهیزیم.

متأسفانه این افراد انگار از عواقب کار خود و انتقام الهی نمی ترسند، دوستی و ارتباط با چنین افرادی مایه شرمساری، نگرانی و حتی بی آبرویی است؛ حال آن که یک فرد مسلمان نسبت به حفظ اعتبار، آبرو و حرمت خودش مسئول است؛ بنابراین طبق فرمایش حضرت رضا (ع) باید از این افراد دوری کرد و یک گام دیگر به زندگی معنوی نزدیک تر شد.




تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن