محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846378908
تقی آزاد ارمکی؛ منتظر اتفاقی بزرگ در خرداد ۹۶ باشید
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
تقی آزاد ارمکی؛ منتظر اتفاقی بزرگ در خرداد ۹۶ باشید
عارف پیروز انتخابات دموکراتیک شد.
روز نو : عارف پیروز انتخابات دموکراتیک شد.
به گزارش روز نو، تحلیلها بعد از برگزاری انتخابات هیات رییسه موقت مجلس دهم شورای اسلامی، زیاد بود. برخی حامیان اصلاحطلبان را سرخورده دانستند و معتقدند که اصلاحطلبان بعد از اینکه نتوانستند، کرسی ریاست مجلس را کسب کنند، دچار سرخوردگی شدهاند. از سوی دیگر اما برخی تحلیلها نیز حکایت از پیروزی اصلاحطلبان بهواسطه کسب فراکسیون اکثریت در مجلس، دارد. درباره فضای پس از انتخابات هیات رییسه مجلس، بین اصلاحطلبان و حامیانشان، با تقی آزادارمکی، جامعهشناس به گفتوگو نشستیم تا تحلیل او را از این موضوعات جویا شویم. او معتقد است که نه اصلاحطلبان و نه حامیان آنها، سرخورده نشدهاند بلکه این نیروی رقیب است که این سرخوردگی را به آنها القا میکند. این تحلیل تازهای بود که آزادارمکی مطرح کرد. مشروح این گفتوگو نیز در پی میآید.
باتوجه به صحبتهایی که شده بود و بهویژه اینکه اصلاحطلبان پس از انتخابات اعلام کردند که لیستشان اکثریت مجلس را دارد، چرا در انتخابات ریاست مجلس نتوانستند کاندیدایشان یعنی محمدرضا عارف را بر کرسی ریاست بنشانند؟
نیروهای سیاسی معمولا در اتفاقات مهم مثل انتخاباتها بلوف میزنند. از این جهت باید مقداری از آن را بلوف تحلیل کرد. مثلا گروهی میگوید که ما اکثریت را داریم و این در حالی است که گروه دیگر هم این ادعا را دارد. بنابراین با این بلوف وارد عرصه سیاسی میشوند و این بلوف میتواند موجب بازنده شدن شود یا اینکه بگیرد و گروهی پیروز شود. درباره انتخابات مجلس، بلوف وجود داشت اما تعارضی نبود. متاسفانه یا خوشبختانه باید بگویم که مجلس انتخاب ریاستش با جنجال بزرگ سیاسی همراه نبود. در واقع رفاقت و در عین حال رقابت وجود داشت. البته در سطوح پایینتر میدیدیم که بهگونه دیگری بود اما نه در شخصیت علی لاریجانی و نه در شخصیت محمدرضا عارف بود که یکدیگر را تخریب کنند یا ادبیات تند و رادیکال علیه هم داشته باشند. نکته دوم هم اینکه کسانی که در انتخابات با نام «امید» برنده شدند، جمعیت متکثر بودند. یعنی از اصلاحطلبان شروع شد تا مدافعان دولت. اینها فرصت کافی پیدا نکردند که به انسجام به معنای رفتار سیاسی دست پیدا کنند. بعد هم اینکه داوری درباره شرایط امروز، داوری قطبی نبود. یعنی «امید» با دو قطبی کردن فضا بهوجود نیامد یعنی دکتر عارف در این دو انتخابات هرگز شعار قطبی نداد اما نامش به نوعی گذر از اصلاحات رادیکال و اصولگرایی رادیکال بود. این یعنی کسانی که پیروز شدند حق انتخاب به هر سطحی رفتن را پیدا میکنند. یعنی نیروی منسجم حزبی نیامده است و به همین دلیل خود فرد تصمیم میگیرد که به کدام جناح گرایش پیدا کند. نکته دیگر اینکه من در این انتخابات شکست را قبول ندارم که به تعبیر شما از آن سرخوردگی اجتماعی ایجاد شود بلکه یک کنش سیاسی بود و برد و باخت داشت. نکته قابل تامل هم اینکه تازه سه روز از این انتخابات میگذرد، پس چهطور میشود که سرخوردگی ایجاد شود؟ اصلا چنین چیزی مگر امکان دارد؟ یعنی جامعه آنقدر آماده است که سریع ببیند و در کمترین زمان واکنش نشان دهد؟ بنابراین سرخوردگی تعبیر درستی نیست و اتفاقا این انتخابات هیات رییسه حتی موجب میشود که تامل بیشتری بین نیروها ایجاد شود تا شاهد کنشگری دقیقتری باشیم برای انتخابات ریاستجمهوری سال 96. پیشبینی میکنم که انتخابات ریاستجمهوری 96 خیلی داغتر و با پیروزی تدبیر و امید پیش آید بهدلیل اینکه نتیجه فعل کنش سیاسی هم در مجلس شورای اسلامی و هم خبرگان را داوری میکند و در نهایت به این نتیجه میرسد که حجم حضورم کافی نبوده است و باید آن را ارتقاء دهم و در این راستا میتواند کنشگری فعالتری ایجاد کند.
درباره بلوف سیاسی صحبت کردید. این بلوف سیاسی نمیتواند، امید واهی میان هواداران(از هر طیفی که باشند) ایجاد کند؟ یعنی به عبارتی سطح توقعها را بالا ببرد؟
نه. این بلوف سیاسی بیشتر در حوزه مطبوعات بود ولی درکل حوزه عمومی نیست. یعنی شما فکر نکنید که در همه خانهها، مدارس و دانشگاهها این بحث را بهطوری که مطبوعات طرفدار، دنبال میکردند، رصد یا پی میگرفت. جامعه اصلا اینطور نیست که اگر بود، الان جامعه باید تحصن یا تظاهرات میکرد. بنابراین جامعه در حوزه سیاسی اینطور واکنش نشان نمیدهد.
این نکتهای که گفتید، حامیان اصلاحطلبان را هم در برمیگیرد؟
فرقی نمیکند. من میخواهم بگویم مردم اینقدر گوش به زنگ نیستند. رفتارهای سیاسی در ایران با رفتارهای اجتماعی، یک نوع رابطه متفاوتی از آن چیزی که ما انتظار داریم، دارد.
یک نکته هم درباره انسجام رفتار سیاسی «امید» گفتید که آنها وقت لازم را برای انسجام نداشتند. از انتخابات 92 به بعد آیا واقعا زمان کافی نبود برای رسیدن به یک انسجام؟
اینطور نیست که یک سازمانی متشکل آمده باشد و اختصاصا روی این موضوع کار کند. یعنی رهبران اصلاحات از آقای خاتمی گرفته تا هاشمی و عارف، در حوزه سیاسی کنشهای متفاوتی انجام میدهند و یک طبف هستند ولی یک سازمان سلسهمراتبی نیستند که نیروهایشان هم یک عمل سلسهمراتبی انجام دهند.
برگردیم به بحث اولمان یعنی سرخوردگی اجتماعی. شما معتقدید که کلا سرخوردگی اجتماعی بین مردم یا حامیان اصلاحطلبان ایجاد نشده است. پس این سرخوردگی میتواند تحلیل رقیب باشد؟
همینطور است. یعنی رقیب میخواهد القای شکست کند. چون میخواهد رقیب دیگر را از صحنه خارج کند. اوست که میگوید؛ ببینید اصلاحات اینجا شکست خورد و این یعنی بدنه اجتماعی و نماینده کافی ندارد. او دارد برچسب میزند اما ما باید در مقابل آن تحلیل کنیم. اگر واقعا سرخوردگی بود که باید از گذشته یعنی قبل از این انتخابات در سالهای گذشته بروز میکرد و الان در پی آن نیروهای اجتماعی اصلاحطلبان در این انتخابات به میدان نمیآمدند. در صورتیکه میبینید که میآیند و رأی مهمی میدهند.
چهطور میشود با این القای سرخوردگی مقابله کرد؟
بازیگران سیاسی باید با آن مقابله کنند. یعنی جناحها و کسانی که نمادهای این جریان هستند باید تحلیلهای خود را به مردم ارایه دهند. یعنی باید تحلیل کنند بهجای اینکه داوری کنند. وقتی ما تحلیل میکنیم ظرفیت نیروی خود را بالا میبریم، وقتی داوری میکنیم نیروهایمان ریزش میکنند. اصلاحطلبان در رویهای که در انتخاباتها بود تغییر بزرگی ایجاد کردهاند، این مگر کم چیزی است؟ باید این را به یاد داشته باشیم.
گفتید که فرصت نشد که انسجام ایجاد شود. در نهایت این نبود فرصت منجر شد که افرادی که با لیست امید به مجلس راه یافتند، به لاریجانی رأی دهند. آیا این بدعهدی سیاسی نیست که در جامعه پایهگذاری میشود؟
نه. لیست امید نگفته بود که من ضد لاریجانی هستم.
اما کاندیدایش هم آقای لاریجانی نبود...
ولی همان لاریجانی هم نیروی میانی محسوب میشود.
تکلیف این نیروها در نهایت چهطور مشخص میشود؟
این نیروها ممکن است هر لحظه برگردند. اینها جذب گروهی نشدهاند. در واقع دزدی نیرو در زمان حساس است. چون ما فردی را نداشتیم در لیست امید بگذاریم و از این جهت افراد مشروط وارد لیست میشوند و ممکن است هر لحظه شروط را بشکنند.
اما این باعث میشود که ما پتانسیلی نداشته باشیم که همیشه روی آن حساب کنیم و موضوع همین انتخابات ریاست مجلس تکرار میشود.
اینجا فقط کار حزبی جواب میدهد.
یک گروهی میگویند که آقا عارف اصلا نباید کاندیدا میشد.
نه. به نظر من آقای عارف یک دلیری به خرج داد و در انتخابات شرکت کرد. عارف میتوانست شرکت نکند و فرد دیگری شرکت کند اما نکته اینجا بود که فرد دیگری اگر جلوی لاریجانی بود، ممکن بود که فقط پنج رأی بیاورد و اینطور بدتر بود. مجلس این دو گانه را لازم دارد و رییس فراکسیون بودن هم قدرت مهمی است. این است که به نظرم آقای عارف دلیری کرده است و خودش را به آزمایش گذاشته و این خودش یک صداست. اما کسانی که میگویند نباید میآمد، سوال دارم که چه کسی میتوانست بیاید که 100 رأی داشته باشد؟ ممکن بود فردی بیاید و بعد نمایندگی جریان را بهدست گیرد و این بسیار خطرناکتر بود. اگر عارف نمیآمد، تکرار میکنم که فردی که رجلیت نداشت و سطح پایین بود، شرکت میکرد و با 50 رأی میباخت و این خیلی بدتر بود.
من معتقدم که ما الان یک بازنده مهم در مجلس داریم نه یک بازنده ضعیف و غیر مهم. در انتخاباتها باید ببینیم که چه کسی میبازد؟ چون ارزش انتخاباتها به بازنده است نه برنده. اگر بازنده فرد مهمی است که رأی مهمی هم آورده، باید بدانیم که قدرت وجود دارد. اگر بازندهای داشتیم که 10 رأی داشت، یعنی قدرتی هم نبود. اما الان مشخص است که باید روی این آرا در طول مجلس حساب کرد و نیازمند رایزنی با اینها هستند. باید بدانیم که مجلس دیروز مهم نبود چون رقبای لاریجانی مهم نبودند اما مجلس امروز مهم است چون بازندهاش 103 رأی دارد که اتفاقا این آرا قطعا بیشتر هم میشود. این وجه ندیده این پدیده است. از طرف دیگر هم لاریجانی اساسا به سمت اصلاحطلبان آمده و حداقل این است که از بدنه اصولگرایی جدا شده است. یک نیروی میانی شکل گرفته که خیلی خوب است. این نیرو که طرف توافق همه است ولی میل به وسط دارد ضمن اینکه پیشبینی میشد که این اتفاق در انتخابات ریاست مجلس بیافتد.
با این وجود که پیشبینی میشد، عارف کاندیدا شد؟
بله، اما باید این کار را میکرد. بهترین انتخاب را هم کرد چون همیشه نمیتواند فرد کنار بنشیند و محبوب باشد و حفظ آبرو کند. خیلی جاها برای اینکه شما حفظ آبرو کنید باید آبرو بدهید. ممتاز بودن عارف هم دو وجه دارد؛ یکی جایی که به نفع روحانی کنار میرود و دیگر اینکه میایستد و به این فراکسیون اهمیت میدهد. مطمئنا اگر کنار میرفت فراکسیون شکل و قدرت نمیگرفت. بهنظر من عارف برنده انتخابات در حوزه دموکراسی در ایران بوده است.
این گروه که بعضا هر بار به یکسو میروند، به نظر شما چه سرنوشتی در افکار عمومی خواهند داشت؟
طبیعیت جامعه و فضای سیاسی مهم است. الان فضای سیاسی رادیکالی نیست که همهچیز مبهم باشد و بهزودی مشخص خواهد شد. اما این نکته را باید در نظر داشت که در انتخابات 92 هم پیام مردم گذر از اصولگرایی بود.
به همین دلیل هم بود که افرادی از معتدلین آمدند و در لیست امید قرار گرفتند؟
بله، چون میخواهند از اصولگرایی رادیکال عبور کنند. چون خستهکننده، بدون نبوغ، پیر و تکراری است.
کنش مردم در انتخابات ریاستجمهوری 96 را چهطور خواهید دید؟
به نظرم اتفاق خیلی مهمی خواهیم داشت. یک اتفاق بسیار بزرگ صورت خواهد گرفت. تمام این تلاشها هم زمینه آن اتفاق بزرگ را فراهم میکند.
که به نفع اصلاحطلبان است؟
قطعا. جامعه دارد به این سمت میرود و هر چند اصولگرایی در حال تلاش است که جامعه را متقاعد کند که به سمت اصولگرایی برود اما واقعا مساله این است که هرقدر این جریان حرف میزند، فقط سهم خود را از اتفاقی که ایجاد کرده است بیان میکند، چون خودش در فرآیند طولانی در بهوجود آوردن مشکلات دخیل بوده است. الان جامعه ثابت کرده است که دیگر از رادیکال بودن خسته شده است.
این جامعه خسته را چهطور میشود هدایت کرد؟
جامعه خسته اتفاقا جامعهای است که میل به دموکراسی دارد. بعضی فکر میکنند که جامعه وقتی خسته شد، منزوی یا رادیکال میشود اما بهنظر من اینطور نیست و جامعه میل به دموکراسی دارد. بعضی فکر میکنند که نیروی وسط جامعه را خسته کرده است اما اینطور نیست چون از مجلس لاریجانی ممکن نیست که مجلس رادیکال بیرون بیاید و دلیلش این است که یک رقیب قدرتمند در مجلس نشسته است.
اميد ايرانيان
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
پدربزرگ آزادشهری سرباز شد +عکس
عشق به امام حسین ع و زیارت مرقد مطهر این امام همام سبب شده تا رضا اوکاتی از اهالی شهرستان آزادشهر در شرق استان گلستان با وجود داشتن شش فرزند و یک نوه و نیز مشکلات زندگی به خدمت سربازی اعزام شود به گزارش جام جم آنلاین رفتن به خدمت سربازی اگرچه در کشورهای مختلف از جمله ایرانمنتظر باران باشید/ پیشبینی وزش باد شدید برای ۵ استان
منتظر باران باشید پیشبینی وزش باد شدید برای ۵ استان مدیرکل پیشبینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی به کشور در روز آینده و خروج آن درروز پنجشنبه ۶ خرداد خبر داد به گزارش نامه نیوز احد وظیفه گفت بر اساس تحلیل آخرین دادهها و نقشههای پیشیابی هواشناسی بعدازظارتش: منتظر فرمان آزادی قدس هستیم
ارتش منتظر فرمان آزادی قدس هستیمتاریخ انتشار يکشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳ ۰۹ فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت انشاالله روزی برسد که فرماندهی معظم کل قوا به ما فرمان آزادسازی قدس را بدهند ما منتظر آن لحظه هستیم به گزارش مهر امیر احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش در رزمایش۱۵۰۰ برنامه بزرگداشت سوم خرداد در گلستان برگزار می شود
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گلستان ۱۵۰۰ برنامه بزرگداشت سوم خرداد در گلستان برگزار می شود شناسهٔ خبر 3661001 - سهشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶ ۳۴ استانها > گلستان گرگان- مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گلستان گفت همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر یکساخت ماکت بزرگ عمليات آزاد سازی خرمشهر در بافق
ساخت ماکت بزرگ عمليات آزاد سازی خرمشهر در بافق ماکت بزرگ عمليات افتخار آميز بيت المقدس در مجموعه تفرجگاهی آبشار بافق ساخته شد به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از یزد مسئول روابط عمومی شهرداری بافق گفت اين ماکت به مناسبت سوم خرداد سالروز عمبزرگترین وظیفه ی منتظران حضرت ولی عصر(عج)از کلام رهبر انقلاب - تحلیل ایران
گزیده ای از بیانات رهبر معظم انقلاب به مناسبت فرارسیدن نیمه شعبان منتشر شد به گزارش تحلیل ایران پایگاه اطلاع رسانی KHAMENEI IR به مناسبت فرارسیدن نیمه ی شعبان سالروز ولادت حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف گزیده ای از بیانات حضرت آیت الله خامنه ای را درباره ی انتظارجشن بزرگ زورخانه ای نیمه شعبان و سالروز آزادسازی خرمشهر
جشن بزرگ زورخانه ای نیمه شعبان و سالروز آزادسازی خرمشهر جشن بزرگ زورخانه ای نیمه شعبان و سالروز آزادسازی خرمشهر در زورخانه حیدر کرار ع مهردشت ابرکوه برگزار شد به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از یزد اجرای با شکوه و بی نظیر ورزش زورخانه ای با حضوربزرگترین دیوارنگاره کشور به استقبال نیمهشعبان رفت/ما همه منتظریم
با اجرای یک اثر هنری بزرگترین دیوارنگاره کشور به استقبال نیمهشعبان رفت ما همه منتظریم شناسهٔ خبر 3664262 - شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳ ۴۳ هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی بزرگترین دیوارنگاره کشور که در میدان ولیعصر نصب است با اثری متفاوت از محمدرضا دوست محمدی و همکاری گروه خانه طراحاپوربابایی: «تاجزاده» احتمالا 15 خرداد آزاد میشود
دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵ ۳۹ وکیلمدافع مصطفی تاجزاده گفت با سپری کردن دوران محکومیت موکلم احتمالا 15 خردادماه آزاد می شود هوشنگ پوربابایی در گفتوگو با ایسنا گفت در پرونده موکلم مجازاتهای یک سال و شش سال حبس وجود داشت البته مجازات شش سال خود شامل یک سال و 5 سال حبس بود کهمایش بزرگ آزادسازی خرمشهر برگزار می شود - سپیدار آنلاین
همایش بزرگ گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر به همت بسیج شهرداری کرج و با سخنرانی سردار علی استادحسینی فرمانده سپاه امام حسن مجتبی ع استان در کرج برگزار خواهد شد فرمانده حوزه 8 بسیج حضرت سیدالشهداء ع این خبر را اعلام کرد و بیان داشت سوم خردادماه به عنوان نقطه عطفی در تاریخ د-
گوناگون
پربازدیدترینها