واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ایران و لهستان سه یادداشت تفاهم اقتصادی امضا کردند
بخش خصوصی ایران و لهستان، سه یادداشت تفاهم در زمینه گسترش همکاری های اقتصادی امضا کردند.
آفتاب :
به گزارش خبرنگار اقتصادی اعزامی ایرنا، این سه یادداشت تفاهم امروز(دوشنبه) در همایش تجاری دو کشور در هتل سوفیتل ورشو با حضور «مایکل کورتیاکا» وزیر توسعه اقتصادی لهستان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و همچنین رامین مهمانپرست سفیر کشورمان و هیات 60 نفره اقتصادی اعزامی از ایران، به امضا رسید.
نخستین تفاهم نامه را «محمدرضا انصاری »معاون اتاق ایران و رئیس مدیرکل اتاق بازرگانی داخلی لهستان امضا کردند. علاوه بر این، تفاهم نامه ای میان شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی(شستا) و مدیرکل اتاق بازرگانی داخلی لهستان امضا شد.
تفاهم نامه سوم را نمایندگان «توس شرکت نوین تامین انرژی ایران» و یک شرکت فعال در حوزه انرژی لهستان امضا کردند.
افزایش سطح همکاری های اقتصادی تجاری، اعزام و پذیرش هیات های تجاری، شرکت در نمایشگاه های بین المللی و همچنین ارتقای سطح همکاری بخش های خصوصی دو کشور ایران و لهستان در این تفاهم نامه مورد تاکید قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، دیروز(یکشنبه) هیاتی سیاسی - اقتصادی از کشورمان سفر دوره ای خود به چهار کشور اروپایی لهستان، فنلاند، سوئد و لتونی را آغاز کرد و در نخستین ایستگاه، وارد ورشو پایتخت لهستان شد.
در این سفر 60 فعال اقتصادی ایران به سرپرستی محسن جلال پور رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران وزیر امور خارجه کشورمان را همراهی می کنند.
جمهوری لهستان از کشورهای اروپای مرکزی، در سالهای گذشته رشد اقتصادی خوبی داشته است؛ این کشور در سال 2004 به عضویت اتحادیه اروپا درآمد و عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز هست.
مساحت این کشور حدود 312 هزار کیلومتر مربع و پایتخت آن شهر ورشو (Warsaw) است؛ این کشور از غرب با آلمان، از جنوب با جمهوری های چک و اسلواکی، از شرق با اوکراین، بلاروس و لیتوانی و از شمال با روسیه و دریای بالتیک همسایه است.
قسمت کوهستانی این کشور مساحت کمی دارد اما آبی فراوان در آن یافت میشود؛ آب و هوای آنجا معتدل بوده و زمستانهای سرد و طاقت فرسایی دارد اما درجه حرارت در تابستان تا 33 درجه بالای صفر نیز میرسد.
براساس آخرین آمار سال 2015، جمعیت این کشور بیش از 38 میلیون و 562 هزار نفر با میانگین سنی 39.9 سال برآورد شده است و رشد جمعیت در کشور لهستان منفی 9 صدم است.
تولید ناخالص داخلی لهستان در سال 2015 میلادی 481.2 میلیارد دلار اعلام شده که افزایش 3.5 درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه کرده است؛ همچنین درآمد سرانه این کشور 25 هزار و 100 دلار بوده و میزان بدهی خارجی این کشور در این سال 395.2 میلیارد دلار اعلام شده است.
در سال 2015 میلادی، نرخ بیکاری در لهستان 10.6 درصد و نرخ تورم منفی هشت دهم درصد برآورد شده است؛ در همان سال، میزان صادرات این کشور 190.2 میلیارد دلار و واردات آن 187.5 میلیارد بوده است. محصولات صادراتی این کشور شامل ماشینآلات و تجهیزات حمل و نقل، تولیدات کارخانهای، حیوانات زنده و مواد غذایی است که به کشورهای آلمان اوکراین، جمهوری چک، فرانسه ، ایتالیا، هلند و روسیه صادر شده است.
محصولات وارداتی این کشور نیز شامل ماشینآلات و تجهیزات حمل ونقل، تولیدات کارخانهای، سوخت، مواد معدنی، روانسازهای صنعتی و مواد مرتبط است که از کشورهای آلمان، روسیه، چین، هلند، ایتالیا، فرانسه و جمهوری چک وارد شده است.
محصولات عمده کشاورزی کشور لهستان گندم، سیب زمینی، میوه، سبزیجات و لبنیات و اقلام اصلی معدنی آن آهن، فولاد، ذغال سنگ، محصولات شیمیایی و شیشه ای است.
در این شرایط، میزان صادرات ایران به کشور لهستان در 9 ماهه نخست سال 2015 میلادی 13 میلیون دلار و واردات از این کشور 21 میلیون دلار بوده است. صادرات عمده ایران شامل انگور، روده حیوانات، خرما، چای، اسانس ها و عصاره ها بوده و واردات اصلی شامل مکمل های دارویی، پمپ انژکتور، ماشین های ریسندگی، بولدوزر و تراکتورهای جاده ای بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]