تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804733145




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دنیای اقتصاد: طرح مجلس و مدیریت بانک‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دنیای اقتصاد: طرح مجلس و مدیریت بانک‌ها
يکي از ويژگي‌هايي که تداوم فعاليت واسطه‌هاي وجوه را در نظام‌هاي مالي ممکن مي‌کند، قابليت آنها در تجميع ريسک و مديريت‌پذير کردن آن است. هنگامي که يک بانک انواع سپرده‌ها با دوره‌هاي ماندگاري متفاوت را يک کاسه مي‌کند، اولا امکان رسوب منابع سپرده‌گذاري شده نزد بانک را افزايش مي‌دهد و ثانيا، قابليت برنامه‌ريزي براي تسهيلات‌دهي اين منابع با دوره‌هاي زماني گوناگون را زياد مي‌کند.
کد خبر: ۵۸۹۸۵۶
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۴ - 17 May 2016


يکي از ويژگي‌هايي که تداوم فعاليت واسطه‌هاي وجوه را در نظام‌هاي مالي ممکن مي‌کند، قابليت آنها در تجميع ريسک و مديريت‌پذير کردن آن است. هنگامي که يک بانک انواع سپرده‌ها با دوره‌هاي ماندگاري متفاوت را يک کاسه مي‌کند، اولا امکان رسوب منابع سپرده‌گذاري شده نزد بانک را افزايش مي‌دهد و ثانيا، قابليت برنامه‌ريزي براي تسهيلات‌دهي اين منابع با دوره‌هاي زماني گوناگون را زياد مي‌کند.


به گزارش دنیای اقتصاد: اين واقعيت از آنجا اهميت مي‌يابد که بانک‌ها عموما از سپرده‌هاي کوچک و کوتاه‌مدتي که پذيرفته‌اند، براي اعطاي تسهيلات مالي بزرگ و بلندمدت استفاده مي‌کنند. به طور خلاصه، هنر مديريت يک بانک در اين است که چگونه ترکيب بهينه‌اي از منابع و مصارف وجوه فراهم آورد که باوجود سررسيدهاي متفاوت بازدهی داشته باشد.


به گونه‌ای که برآیند منابع و مصارف وجوه، در يک بازار رقابتي، نرخ سود قابل قبولي براي سهامداران و سپرده‌گذاران خود فراهم کند؛ چراکه در غير اين صورت، از يکسو با کاهش ارزش سهام خود در بازار مواجه مي‌شود و از سوي ديگر، جذابيت خدمات خود براي سپرده‌گذاران و تسهيلات‌گيرندگان را از دست مي‌دهد. نتيجه هر کدام از اين رويدادها، ناتواني از رقابت و حذف تدريجي از بازار است.


در حوزه بانکداري اسلامي، تنها محدوديتي که بيشتر صاحب‌نظران اين حوزه روي ترکيب منابع و مصارف بانک اسلامي پذيرفته‌اند، تفکيک منابع حساب‌هاي سپرده پس‌انداز قرض‌الحسنه و مصارف آنها از ساير منابع و مصارف وجوه در اختيار بانک است. وجود اين محدوديت، به دليل ماهيت متفاوت منابع و مصارف وجوه قرض‌الحسنه در نظام بانکداري اسلامي است. به جز اين، افزودن هرگونه قيد تازه‌اي بر منابع و مصارف وجوه در اختيار بانک اسلامي، غير ضروري است و موجب افزايش ناکارآمدي آن در تخصيص بهينه منابع و ناتواني در کاهش و مديريت ريسک فعاليت‌هاي آن مي‌شود. اين ناتواني، در عرصه بازارهاي بين‌المللي به ناتواني در رقابت با بانک‌هاي مرسوم منجر مي‌شود.


باوجود اين، ملاحظه مي‌شود که در مواد متعددي از طرح عمليات بانکي بدون ربا، قيدهاي غير ضروري بر فرآيندهاي تجهيز و تخصيص منابع موسسه اعتباري وضع شده است. از جمله در ماده 54 که بانک‌ها موظف مي‌شوند مانده حساب‌هاي جاري را تنها صرف اعطاي تسهيلات به خانوارها و بنگاه‌هاي اقتصادي غيردولتي و اعطاي تسهيلات قرض‌الحسنه کنند و در مواد 56، 57 و 58 که منابع حساب‌هاي سپرده سرمايه‌گذاري عام فقط در قالب عقود با بازدهي معين قابل تخصيص است و در ماده 62 که بانک‌ها منابع حساب‌هاي سپرده سرمايه‌گذاري خاص را در پروژه‌هاي مشخص به کار مي‌گيرند. به ويژه در تبصره ماده 99، بر لزوم جداسازي انواع منابع و مصارف بانک‌ها تاکيد مي‌شود.


همان‌گونه که بيان شد اين تفکيک‌هاي غير ضروري در منابع و مصارف بانک، ضمن آنکه امکان مديريت و تصميم‌گيري مديران بانک‌ها را کاهش مي‌دهد، موجب ناکارآمدي و ناتواني مديريت بانک‌هاي کشور در کاهش و مديريت ريسک‌هاي عملياتي بانک مي‌شود. اين وضعيت، بانک‌هاي کشور را از عرصه رقابت با بانک‌هاي کشورهاي ديگر حذف مي‌کند و در نگاه کلان، ناکارآمدي نظام مالي کشور در تخصيص بهينه منابع و پشتيباني از رشد و توسعه اقتصادي را نيز به دنبال خواهد داشت.

























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن