تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830638486




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آخرین توطئه نفتی سعودی‌های چگونه شکست خورد؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آخرین توطئه نفتی سعودی‌های چگونه شکست خورد؟
یک اقتصاددان بین‌الملل اعلام کرد: در شرایط کنونی و با توجه به اوضاع اقتصادی عربستان این کشور راهی جز همکاری با اوپک و کاهش تولید ندارد چرا که این کشور برای اجرای اصلاحات اقتصادی نیازمند درآمد بالای نفتی است.
خبرگزاری فارس: به نقل از یانیسافک، محمود سلامه اقتصاد دان ارشد بین‌المللی نفت در یادداشتی به وضعیت استفاده از سلاح نفتی توسط عربستان و پیامدهای آن طی سالهای گذشته پرداخته است،

این اقتصاد دان فارغ‌التحصیل از دانشگاه انگلیس است و عضو تعداد زیادی از نهادهای بین‌المللی اقتصادی است، سه کتاب معروف درباره اقتصاد نفتی و دهها مقاله در این زمینه دارد، در کنفرانس‌ها و نشست‌های بین‌المللی حوزه اقتصاد نفت سخنرانی‌های موثری دارد.

وی در این یادداشت تصریح کرده است  اولین کشوری که از نفت به عنوان یک سلاح استفاده کرد برخلاف تصور عمومی نه یک کشور عربی بلکه آمریکا بود.

در سال 1941 دولت آمریکا دارایی‌های ژاپن را که برای خرید نفت آمریکا به این کشور منتقل شده بود را ضبط کرد و در عمل تحریم نفتی را علیه این کشور اعمال کرد که این اقدام آمریکا به دلیل افزایش تحرکات نظامی ژاپن در آسیا بود. همین تحریم‌ نفتی آمریکا یکی از اصلی‌ترین دلایل حمله ژاپن به بندر پرل هاربر و ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم بود.

از زمان شروع تولید نفت در عربستان تاکنون این کشور 4 مرتبه از اهرم تحریم نفتی و سلاح نفت علیه کشورها استفاده کرده است به طور کلی عربستان به نفت به عنوان یکی از اهرم‌های سیاست خارجی  استفاده می‌کند.

ذخایر عظیم نفت در کنار ظرفیت تولید بالای این حامل انرژی در عربستان نه تنها به این کشور فرصت داده است که بازار نفت را هر وقت که اراده کند پر یا خالی کند. بلکه تا حدودی اقتصاد جهانی را تحت تاثیر خود قرار دهد.

عربستان در سال 1973 از نفت به عنوان یک سلاح علیه آمریکا استفاده کرد و به دلیل حمایت آمریکا از اسرائیل در جنگ با اعراب عربستان نیز تحریم‌های نفتی علیه آمریکا را اعمال کرد که همین امر به 4 برابر شدن قیمت نفت در بازار جهانی در زمانی کوتاه منجر شد.

افزایش شدید قیمت نفت در بازار جهانی در این سال باعث شد که نرخ بیکاری و همچنین رکود اقتصادی در کشورهای غربی وابسته به نفت به شدت افزایش یابد.

عربستان در سال 1977 نیز از سیاست سلاح نفتی خود استفاده کرد و ایران را تحت فشار قرار داد.

وی در اوایل سال 1980 وزیر نفت وقت عربستان عرضه نفت این کشور به بازار جهانی را به شدت افزایش داد و قیمت نفت را به حدود 10 دلار در هر بشکه پایین کشید. بعدها مشخص شد که این اقدام توطئه عربستان و آمریکا برای فشار بر شوروی و سقوط این اتحادیه بود.

بنا به گفته شروعی بر پایان اتحاد جماهیر شوروی نیز از روز 13 سپتامبر 1985 ایگور گایدر نخست‌وزیر وقت روسیه کلید خورد.

عربستان دوباره با هدف فشار بر کسانی که دشمن می‌نامید در سال 2014 سیاست سلاح نفتی خود را رو کرد و مجددا عرضه نفت خود به بازار جهانی را به شدت افزایش داد. عربستان می‌خواست با این اقدام ایران و روسیه را به دلیل اتحاد سیاست‌های متقابل با منافع عربستان بخصوص در موضوع سوریه تحت فشار قرار دهد.

سعودی‌ها انتظار داشتند که با این اقدام قیمت نفت به شدت کاهش یافته و اقتصاد و کشور ایران و روسیه به شدت آسیب ببیند به اعتقاد سعودی‌ها این امر باعث می‌‌شد تا توانایی دو کشور در حمایت از متحدان خود در عراق و سوریه به شدت کاهش یابد.

پس از این اقدام سعودی‌ها توقع اقدام متقابل روسیه را نداشتند چرا که این کشور تولید نفت خود را به شدت افزایش داد و بخشی از کسری بودجه ناشی از کاهش قیمت نفت را جبران کرد. روسیه برای افزایش صادرات نفت خود به چین ورود کرد و جای عربستان را در این کشور به عنوان بزرگترین بازار انرژی جهان گرفت.

از سوی دیگر نیز ایران پس از توافق هسته‌ای توانست صادرات نفت خود را افزایش داده و همین امر باعث شد تا یک کشور تاثیرگذار دیگر نیز به رقبای ریاض در بازار جهانی مجددا افزوده شده و کنترل این کشور در بازار نفت کاهش یابد.

به نظر می‌رسد با اتفاقات اخیر عربستان این بار از سلاح نفت علیه خود استفاده کرد. در شرایط کنونی عربستان بسیار بیشتر از ایران و روسیه از پایین بودن قیمت نفت آسیب دیده است. از سوی دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس که در ا ین مساله با عربستان همراه بودند نیز تنها در سال 2015، 300 میلیارد دلار از پایین‌ بودن قیمت نفت ضرر کردند. در اوپک نیز ونزوئلا، نیجریه و الجزایر نیز بشدت تحت تاثیر پایین بودن قیمت نفت قرار دارند.

تاثیر کاهش قیمت نفت بر  اقتصاد و ارز سعودی‌ها نیز شدید بوده است به گونه‌ای که صندوق بین‌المللی پول هشدار داده است در صورتی که مخارج دولتی سعودی‌ها کاهش نیابد این کشور تا سال 2020 ورشکست خواهد شد.

اخیرا و به طور ناگهانی نیز سعودی‌ها به عنوان یک قدرت نفتی اقدام به استقراض میلیاردها دلار منابع ارزی خارجی کرده‌اند و به نظر می‌رسد این کشور آنقدر منابع مالی بالایی برای ادامه استفاده از نفت به عنوان سلاح ندارند.

در حال حاضر دولت عربستان نیاز دارد تا سال 2020، 3 میلیون فرصت شغلی در این کشور ایجاد کند و در کنار این اقدام ساختار اقتصادی این کشور را متحول کرده و یارانه‌های بالای پرداختی در این کشور را حذف کند.

در حال حاضر عربستان با استفاده از نفت به عنوان یک سلاح بیش از حد پیش رفته و به همین دلیل راهی جز کاهش تولید نفت و همکاری با اوپک برای حمایت از افزایش قیمت نفت ندارد.




تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن