واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ذیل این طرح قرار بود تا بانک رفاه کارگران مجری ارائه کارا کارت به بازنشستگان تامین اجتماعی و بانک صادرات مجری ارائه کارا کارت به بازنشستگان کشوری باشد. علاوه بر این دو گروه، چندی بعد فرهنگیان نیز مشمول این طرح شدند و مقرر شد بانک ملی مجری ارائه کالا کارت به فرهنگیان باشد.
به گزارش پایگاه خبری تراز ،کارت اعتباری خرید کالای ایران تحت عنوان کالا کارت از جمله تمهیداتی بود که مهر سال گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت در اطلاعیه ای از آن رونمایی کرد. عمده این کالاها که وزارتخانه مذکور فهرست آنها را اعلام کرده است، شامل لوازم خانگی میشود. از همین رو، رسانه ای شدن این خبر، پیش از همه مورد استقبال فعالان این حوزه قرار گرفت.
ذیل این طرح قرار بود تا بانک رفاه کارگران مجری ارائه کارا کارت به بازنشستگان تامین اجتماعی و بانک صادرات مجری ارائه کارا کارت به بازنشستگان کشوری باشد. علاوه بر این دو گروه، چندی بعد فرهنگیان نیز مشمول این طرح شدند و مقرر شد بانک ملی مجری ارائه کالا کارت به فرهنگیان باشد. در همین اثنا بود که خبرگزاری ایسنا از استقبال ۱۰ میلیونی از این طرح خبر داد و از قول حبیب اله انصاری دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی نوشت:« پیشبینی میکنیم ۱۰ میلیون نفر از این طرح استقبال کنند.»
بعد از آنکه کارت اعتباری خرید کالاهای ایرانی در ابتدا از اجرایی شدن باز ماند، زمزمههای شروع فاز عملی این طرح در اواخر اسفند ماه سال گذشته یک بار دیگر و این بار بلند تر شنیده شد، تا اینکه در نهایت در فروردین سال جاری خبرگزاری ایرنا وعده توزیع عملی آن از ابتدای اردیبهشت ماه را داد و از قول رئیس اتحادیه لوازم خانگی نوشت:« گیرندگان کارت خرید کالا از اوایل اردیبهشت ماه میتوانند نسبت به خرید کالا با استفاده از کارتهای خرید اقدام کنند.» محمد طحان پور همچنین اعلام کرد:« اکنون آرامش و ثبات در بازار برقرار است و مردم به اندازه نیاز خود کالا میخرند.» این خبرگزاری همچنین در ۲۹ فروردین امسال از برنامه ریزیهای انجام شده برای ۳۵۰ هزار کشوری خبر داد و نوشت:«بر اساس برنامه ریزی انجام شده با بانک صادرات، ۳۵۰ هزار بازنشسته از تسهیلات خرید کالاهای ایرانی بهرهمند میشوند.» در کنار این رخداد، بنا بر گفته مسئولان وزارت کار، برای بازنشستگان تامین اجتماعی هم کارتهای خرید کالا صادر شده و خبر آن ۲۹ فروردین ماه سال جاری رسانه ای شد. خبرگزاری ایرنا از قول معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشت:« تاکنون ۴۰۰هزار کارا کارت توزیع شده و این وزارتخانه با ارسال پیامک از متقاضیان درخواست کرده که نسبت به دریافت کارت اقدام کنند.» احمد میدری همچنین گفت:« بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی، چهار برابر حقوق دریافتی با کارمزد ۱۲درصد، میتوانند تسهیلات خرید کالا را دریافت کنند.»
اتفاقی که حالا به نظر میرسد محقق نشده است؛ آنچنان که ایسنا روز گذشته نوشت:« بیمیلی وزارت رفاه و سازمان تامین اجتماعی نسبت به کارتهای اعتباری خرید کالا باعث شد تا افراد تحت پوشش این سازمانها نتوانند از خدمات این کارتها استفاده کنند.» این خبر در حالی منتشر شده است که پیش از این، در اطلاعیه ای به بازنشستگان اعلام شده بود تا با ثبت نام در وبسایت معرفی شده، برای دریافت کارت خرید خود اقدام کنند....
هر چند رئیس انجمن لوازم خانگی کشور کم کاری بانکها را دلیل عدم استقبال در میان بازنشستگان عنوان کرده است، اما واقعیت این است که با حقوقهای کمتر از یک میلیون تومان که بخش بزرگی از بازنشستگان میگیرند، امکانی برای بازپرداخت اقساط ماهانه با سود دوازده درصد وجود ندارد تا این قشر تمایلی برای استفاده از کالاکارت از خود نشان دهند. این دلیل عمده البته در اظهارات محمدرضا دریانی هم مورد اشاره قرار گرفته است. او با اشاره به وضعیت معیشتی بازنشستگان گفت:« از جمله مواردی که باعث میشود واجدین شرایط دریافت این کارتها تمایل چندانی به آن نشان ندهند اقساط آن است، چرا که بهطور میانگین ۲۸۰ هزار تومان در ماه با توجه به میانگین حقوق افراد دریافتکننده که بین ۷۰۰ هزار تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است مبلغ سنگینی بهشمار میرود.» از دیگر سو به نظر میرسد بانک رفاه در حمایت از این طرح کوتاهی کرده است؛ آنچنان که دریانی نیز عنوان کرد:«بانکهای ملی، صادرات و رفاه بانکهایی هستند که اقدام به ارائه کارتهای خرید کالا میکنند که آمار نشان میدهد دو بانک ملی و صادرات در حال توسعه ارائه خدمات اعتباری هستند و در مقابل بانک رفاه با توزیع فقط ۱۰ هزار کارت عملکرد ضعیفی در این زمینه داشته است.»
زمانبندی انتشار: 25 ارديبهشت 1395 - 12:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]