تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند عزو جل كه فرموده است: از صبر و نماز كمك بگيريد، صبر، روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837803783




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جنجال واردات‌چي‌های روغن به اسم صنعت!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جنجال واردات‌چي‌های روغن به اسم صنعت!
تصويب مشوق ۳۰۰ ميليارد توماني براي كاهش وابستگي ۹۰ درصدي روغن / مجري طرح دانه‌هاي روغني از بودجه ۳۰۰ ميليارد توماني براي تشويق بهره‌برداران دانه‌هاي روغني خبر داد و گفت: متأسفانه توليد كنندگان روغن كه اغلب واردكننده دانه‌هاي روغني هستند با كوچك‌ترين تغيير در مقررات واردات جنجال به راه مي‌اندازند
نویسنده : بهناز قاسمی 


مجري طرح دانه‌هاي روغني از بودجه ۳۰۰ ميليارد توماني براي تشويق بهره‌برداران دانه‌هاي روغني خبر داد و گفت: متأسفانه توليد كنندگان روغن كه اغلب واردكننده دانه‌هاي روغني هستند با كوچك‌ترين تغيير در مقررات واردات جنجال به راه مي‌اندازند؛ از اين رو تنظيم بازار دانه‌هاي روغني در سال جاري به شركت بازرگاني دولتي سپرده شده است.

بازار روغن نباتي كه سال گذشته يكي از پرحاشيه‌ترين سال‌هاي خود را از قيمت تا تنظيم بازار دولتي و خصوصي گذراند، به گفته مشاور وزير جهاد كشاورزي مجدداً به وزارت جهاد كشاورزي واگذار شد تا ضمن افزايش 60 درصدي ضريب خودكفايي اين محصول، خيال كشاورزان از تنظيم بازار محصولشان راحت باشد و دولت هم مشوق‌هاي بسياري براي توليد دانه‌هاي روغني در نظر گرفته است.

عليرضا مهاجر مدير كل دانه‌هاي روغني وزارت جهاد كشاورزي در نشست خبري اظهار كرد: معمولاً ۹۰ درصد واردكنندگان دانه‌هاي روغني، صاحبان كارخانجات صنايع روغن هستند و با اندكي تغيير در تعرفه يا ميزان واردات، بلافاصله موضع‌گيري كرده و مي‌گويند: ما صنعتگران دچار آسيب شديم... از اين رو وزارت جهاد كشاورزي براي اينكه مقاومت واردات‌چي‌ها را بشكند، بازرگانان دولتي را مسئول خريد تضميني دانه‌هاي روغني و تنظيم بازار آن كرده است تا توليد داخل روي دست دولت يا بهره‌برداران نماند. به گفته وي، سالانه بيش از 90 درصد نياز كشور به روغن، دانه و كنجاله وارد و ميلياردها دلار ارز از كشور خارج مي‌شود در حالي كه مي‌توان ضمن افزايش عملكرد كمي و كيفي محصول استراتژيكي مانند گندم از طريق كاشت تناوبي دانه‌هاي روغني، ضريب خودكفايي روغن در كشور را طي 10 سال آينده به كمتر از 30 درصد رساند. مهاجر با بيان اينكه طرح توليد و افزايش عملكرد دانه‌هاي روغني در راستاي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي است، افزود: براي افزايش توليد دانه‌هاي روغني در كشور دولت مشوق‌هاي بسياري در نظر گرفته كه مي‌توان به اعتبار حدود 300 ميليارد توماني اين بخش اشاره كرد كه از سوي مجلس تصويب شده است و ضمن افزايش سطح زير كشت كلزا و ديگر دانه‌هاي روغني كشور، عملكرد اين محصول را در مزارع آبي از حدود دو تن به سه تن و در مزارع ديم از حدود 5/1 تن به دو تن افزايش دهيم و در اين راستا از كارشناسان خارجي در كنار متخصصان و كشاورزان ايراني نيز استفاده خواهيم كرد؛علاوه بر آن ۵۰ درصد از اين ادوات را به‌عنوان يارانه و مابقي را از بانك‌هاي عامل با بهره ۱۲ درصدي تأمين كرد.

مجري طرح دانه‌هاي روغني وزارت جهاد كشاورزي تصريح كرد: قيمت‌گذاري مناسب، حل خريد آسان، پرداخت يارانه براي خريد ادوات و پرداخت حق بيمه كشاورزان كلزاكار از ديگر مواردي است كه در سال جاري براي توسعه كشت دانه‌هاي روغني در دستور كار داريم و علاوه بر آن بذر مورد نياز كشت براي سال‌هاي ۹۵ و ۹۶ تدارك ديده شده كه ۸۰درصد بذور فوق يارانه‌اي است.

وي تأكيد كرد: براي هر هكتار كلزاكاري، 2/5 ميليون تومان وام با بهره ۱۲ درصدي براي كشت در هر هكتار كلزا پرداخت خواهيم كرد. مهاجر اظهار داشت: كلزا مي‌تواند بهترين تناوب را با نيشكر در جنوب كشور داشته باشد تا بدين‌ترتيب ۲۵ درصد از عمليات به‌زراعي در كشت اين محصول كاهش يابد.
وي از تشكيل تشكل فراگير دانه‌هاي روغني در كشور خبر داد و گفت: تمامي كارخانه‌ها، بخش‌هاي صنعتي، محققان، بهره‌برداران و حتي مصرف‌كنندگان نيز در آينده‌اي نزديك عضو اين تشكل خواهند شد تا تمامي مراحل كاشت، داشت، برداشت و حتي پرداخت بهاي محصول خريداري‌شده را عهده‌دار شود.
مشاور وزير جهاد كشاورزي ادامه داد: يكي از دلايلي كه كشاورزان تمايلي براي كشت دانه‌هاي روغني طي سال‌هاي گذشته نداشته‌اند، بازار نامناسبي بوده كه براي محصولشان وجود داشته است، بنابراين دولت ضمن افزايش نرخ خريد تضميني دانه‌هاي روغني به ويژه كلزا درصدد است تا خود مسئوليت خريد و تنظيم بازار آن را بر عهده بگيرد تا محصولي روي دست كشاورزان نماند و آنها خيال‌شان از توليد محصول خود راحت باشد. مهاجر با بيان اينكه توسعه كشت ديگر دانه‌هاي روغني مانند سويا، آفتابگردان، گلرنگ و... نيز در دستور كار اين طرح قرار دارد، تصريح كرد: برداشت كلزا از اسفند ماه سال گذشته آغاز شده و تاكنون 15 هزار تن از اين محصول خريداري شده و 70 درصد بهاي آن به كشاورزان پرداخت شده است و از اين به بعد نيز به دستور وزير جهاد كشاورزي مقرر شده شركت بازرگاني دولتي كلزا را در كنار گندم به قيمت تضميني كيلويي 2 هزار و 530 از كشاورزان خريداري كند و بهاي آن را به موقع به كشاورزان پرداخت كند. وي تصريح كرد: اميدواريم در سال آينده كه قرار است در گندم خودكفا شويم، پايداري اين محصول با دانه روغني كلزا تحقق يابد.
  
پايداري گندم فقط با كشت كلزا امكانپذير است
مجري طرح دانه‌هاي روغني وزارت جهاد كشاورزي كلزا را گياهي قانع در مقابل كم‌آبي برشمرد و يادآور شد: در شرايط بحران كم‌آبي ايران، اين گياه حداكثر سه آب در كشت‌هاي آبي نياز دارد و در ساير مواقع امكان كشت در پاييز و زمستان را دارد و مي‌تواند باعث حاصلخيزي خاك شده و با آفات و علف‌هاي هرز مبارزه كند.

مهاجر تأكيد كرد: از آنجا كه پايداري گندم با كشت كلزا حفظ مي‌شود، در سال آينده از سم كمتري استفاده شده و مسائل بهداشتي افزايش مي‌يابد. وي اظهار داشت: ۴۲ تا ۴۸ درصد ارقام جديد كلزا عملكرد بالاي سه تن دارند و مي‌توانيم 1/2 تن روغن از آنها در هر هكتار توليد كنيم. مهاجر همچنين گفت: در حال حاضر ميانگين برداشت دانه‌هاي روغني در كشور زير دو تن است كه در كشت‌هاي آبي با اقدامات انجام‌شده به بالاي سه تن و در كشت‌هاي ديم به بالاي دو تن خواهد رسيد. مهاجر ادامه داد: اگر نتوانيم توسعه دانه‌هاي روغني را در كشور داشته باشيم، در آينده‌اي نزديك گندم، مرغ، تخم‌مرغ و پروتئين روغن نخواهيم داشت. همچنين توجه وزارت جهاد كشاورزي در كنار كلزا به كنجد نيز هست، به‌گونه‌اي كه اين دانه روغني ۴۵ تا ۵۵‌درصد روغن دارد.

مهاجر يادآور شد: سويا نيز پروتئيني است كه براي دام و طيور حياتي است و ازت خاك را تثبيت مي‌كند و مي‌تواند در استان‌هاي گلستان و مازندران، گيلان و اردبيل و حتي خوزستان كشت شود. وي تأكيد كرد: گلرنگ از جمله گياهاني است كه از رنگدانه‌هاي طبيعي آن مي‌توان در كشور استفاده كرد و علاوه بر آن، از روغن و كنجاله آن نيز بهره برد. آفتابگردان نيز مي‌تواند در كشور توسعه پيدا كند و ارقام جديدي به كشور وارد شده است.
  
مسافت زياد  باعث كاهش كيفيت روغن وارداتي شده است
مجري طرح دانه‌هاي روغني وزارت جهاد كشاورزي درباره كيفيت روغن‌هاي مصرفي كشور گفت: از آنجا كه بيشتر روغن مصرفي كشور از نيمه غربي آرژانتين و بلژيك به كشور وارد شده و سپس تسويه مي‌شود و در اختيار مردم قرار مي‌گيرد، اين فاصله زياد باعث افت كيفيت آن شده و پيامدهاي منفي زيادي را به بار خواهد آورد. وي همچنين افزود: روغن‌هاي توليد شده در جنوب شرقي آسيا نيز روغن پالم است كه اسيدهاي ترانس آن بالاي ۵۰ درصد است و مي‌تواند سلامت جامعه را تهديد كند.
وي همچنين در ادامه در مورد تراريختگي دانه‌هاي روغني وارداتي گفت: اتحاديه اروپا و امريكا در مورد توليد محصولات تراريخته دو بحث جدا از هم دارند كه اتحاديه اروپا معتقدند، چون هنوز ثابت نشده كه مصرف محصولات تراريخته براي بشر ضرر و زيان دارد يا از مصرف خودداري مي‌كنيم يا در صورت مصرف با برچسب‌گذاري روي كالا نوع محصول را به اطلاع مصرف‌كننده مي‌رسانيم.

وي افزود: اما كشورهاي امريكا، كانادا و برزيل كه بيشترين توليد محصول تراريخته را در دنيا دارد، ادعايشان بر اين است كه هنوز ثابت نشده كه اين محصولات ضرر دارد، پس توليد مي‌كنيم.
مهاجر بزرگ‌ترين مشكل دانه‌هاي روغني را طي سال‌هاي اخير بخش بازرگاني آن دانست و خاطرنشان كرد: به دستور وزير جهاد كشاورزي، شركت بازرگاني دولتي خريدار دانه روغني كلزا همچون گندم است و بدين‌ترتيب با افزايش قيمت محصولات كشاورزي، اين دانه روغني نيز از افزايش برخوردار خواهد بود. مهاجر افزود: اميدواريم كه با تغيير دولت، طرح توسعه دانه‌هاي روغني كه تحت فرمان رهبر معظم انقلاب در كشور كليد خورده است، ادامه يابد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن