واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چرا خزاعي كمك ۲۰ ميلياردي مجلس را رد كرد؟
اينكه مدير باشي و مدير جشنوارهاي كه ميتواني براي برگزاري يك دوره آن لااقل بار چند سالت را ببندي اما باز هم سعي كني با حداقلها كارت را پيش ببري، كار چندان راحتي نيست بهخصوص كه اگر جشنوارهات در شمول جشنوارههاي ارزشي باشد و بتواني به واسطه اهداف جشنواره هم كه شده توجه ارگانهاي حكومتي را براي تخصيص بودجه به خود جلب كني.
نویسنده : حامد مظفري
اينكه مدير باشي و مدير جشنوارهاي كه ميتواني براي برگزاري يك دوره آن لااقل بار چند سالت را ببندي اما باز هم سعي كني با حداقلها كارت را پيش ببري، كار چندان راحتي نيست بهخصوص كه اگر جشنوارهات در شمول جشنوارههاي ارزشي باشد و بتواني به واسطه اهداف جشنواره هم كه شده توجه ارگانهاي حكومتي را براي تخصيص بودجه به خود جلب كني. محمد خزاعي اما دبيري است كه اين كار را كرده است. وي در تازهترين گفتوگوي خود بيان كرده است: «سال گذشته جلسهاي با كميسيون فرهنگي و كميسيون تلفيق داشتيم و اعلام كرده بودند 20 ميليارد تومان به جشنواره اختصاص ميدهند كه بعد متوجه شديم كه اين مبلغ از بودجه سينماست و اعلام كرديم راضي نيستيم كه اين بودجه از سينما كم شود. خود بودجه سينما به اندازه كافي كم هست و ما به دنبال بودجه مستقلي بوديم و در نهايت هم هيچ بودجهاي اختصاص پيدا نكرد و تا اين لحظه رديف بودجه مستقلي پيشبيني نشده است.» اينكه محمد خزاعي كه اتفاقاً چهرهاي موجه در عرصه مديريت دولتي سينماي ايران است و تجربه دبيري مهمترين جشنواره وطني يعني جشنواره فجر را هم داشته به صراحت اعلام ميكند از خير كمك 20 ميلياردي مجلس گذشته، اتفاق تازهاي است. خزاعي هم ميتوانست مانند دهها مدير ديگر اين 20 ميليارد را گرفته و البته جشنوارهاي مانند تمامي جشنوارههاي ديگر اين كشور برگزار كند و البته منفعت قابل توجهي را هم براي خود و تيم برگزاركننده جشنواره درنظر داشته باشد اما او اين كار را نميكند تا به زعم خودش از بودجه سينما كم نشود. اما اين رفتار را بگذاريد كنار رفتار مديران سينمايي كشور تا دريابيد سوءمديريت چه آسيبهايي كه به پيكره سينما وارد نكرده است. عقلاني اين بود كه اين 20ميليارد براي توسعه زيرساختهاي سينما و حل مشكلات اوليه صنف سينماي ايران صرف شود نه آنكه مديران سينمايي دولتي آبشخورهايي فرعي براي خرج آن انتخاب كنند.
اوضاع و احوال صنف كه نيازي به گفتن ندارد و مديرعامل آن هم به جاي آنكه از حل مشكلات رفاهي صنف بگويد درباره زمان برگزاري جشن(!) مصاحبه ميكند. از آن طرف رئيس سازمان سينمايي هم بخشي از اين 20 ميليارد و 20 ميلياردها را صرف برگزاري جشنوارههايي مانند بينالملل فجر ميكند كه حتي به اندازه فيلمي مانند «سالوادور...» هم مخاطب ندارند. آيا سازمان سينمايي هم نميتوانست مانند خزاعي كه به راحتي با چشمپوشي از سرانه اندك سينما به دنبال جشنواره برگزار كردن است براي برگزاري بينالملل فجر به رديف بودجههايي به جز بودجه اصلي سينما متوسل شود؟ قطعاً كه ميتوانست و ميشد. تازه اگر هم درنظر بگيريم كه سازمان سينمايي قابليت جذب اسپانسر را نداشته چه نيازي داشت به برگزاري پرريخت و پاش جشنوارهاي كه حتي يك مهمان درجه يك در مقياس جهاني نداشت و پرسنل اجرايي آن شخصاً در صف نمايش فيلمها ميايستادند(!) تا كم مخاطب بودن جشنواره را توجيه كنند. رضا ميركريمي كه مديرعامل خانه سينما هم شده چگونه توانست در شرايطي كه دهها نفر از اعضاي صنف سينما معطل يك وام قرض الحسنه يك ميليون توماني هستند بودجهاي ميلياردي را صرف برگزاري يك جشنواره سوت و كور كند؟ اينجاست كه تجربيات مديريتي بيش از هر جاي ديگري رخ مينماياند. محمد خزاعي كه سابقه مديريتهاي قبلي هم داشته است سعي ميكند اين تجربيات را عاملي كند براي برگزاري جشنوارهاي كم هزينه و بدون بريز و بپاش كه حداقل پنج محصول درجه يك در آن رونمايي شود و البته قيد 20 ميليارد حمايت مجلس را هم بزند.
اگر اين 20 ميليارد را به ميركريمي پيشنهاد ميدادند چه ميكرد؟
حالا اگر اين 20 ميليارد را به ميركريمي پيشنهاد ميدادند چه ميكرد؟ آيا از خير دريافت آن ميگذشت تا اين پول در مسير واقعي آن خرج شود يا ميكوشيد چند بخش فرعي ديگر مانند دارالفنون براي جشنوارهاش ايجاد كند و به اين ترتيب آبشخوري پيدا كند براي خرج بودجه. ميركريمي اگر اندكي تجربه مديريتي حرفهاي داشت وقتي به وي پيشنهاد دبيري بينالملل فجر شد نه تنها آن را نميپذيرفت كه به مديران سينمايي هشدار ميداد كه برگزاري چنين جشنوارهاي بدون اصليترين محصول مورد نياز هر جشنواره كه فيلم معتبر است عين اتلاف منابع ملي است اما ايشان چون تجربه مفيد مديريتي نداشته نه تنها حل مشكلات صنفش را به برگزاري بينالملل فجر ترجيح نميدهد كه حتي به هنگام برگزاري جشنواره هم توانايي جذب اسپانسر براي جشنواره را ندارد و كاملاً محتاج ميشود به بخشي از سرانه بودجه سينما براي برگزاري جشنوارهاي كه خدا ميداند فقط چه دستمزدي به 27 نفر مشاور و معاون و مدير آن تعلق گرفته است. امسال كه گذشت و بخشي از بودجه سينمايي كشور براي جشنوارهاي تلف شد كه متأسفانه نه فقط در منطقه كه در كشور خودمان هم مهجور واقع شد. اي كاش مديران سازمان سينمايي براي سال آينده كه آخرين سال مديريتيشان هم است رفتارهاي نيك همتايان باسابقهتر خود را سرمشق قرار دهند و بكوشند در مسيري حركت كنند كه با حداقل اتلاف منابع مادي فعاليتهاي فرهنگيشان به تحقق برسد...
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]