تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خنديدنِ بى تعجّب [و بى جا] يا راه رفتن و سخن گفتنِ بى ادبانه بپرهيز.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804887387




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روابط آمریکا با عربستان مانند گذشته نخواهد بود


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: روابط آمریکا با عربستان مانند گذشته نخواهد بود
استاد روابط بین‌الملل دانشگاه کالیفرنیا برکلی معتقد است؛ روابط آمریکا با عربستان مانند قبل نخواهد بود و دو کشور در حال حاضر اختلافات بسیاری در مسائل منطقه دارند.
به گزارش نامه‌نیوز، سفر اخیر باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا به عربستان و شرکت اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا در نشست شورای همکاری خلیج فارس را می‌توان دادن اطمینان از سوی آمریکا به متحدان منطقه‌ای خود ارزیابی کرد.

اگر چه هدف اصلی اعراب حاشیه خلیج فارس در انعقاد پیمانی مشترک با متحد اصلی خود یعنی آمریکا رنگ واقعیت به خود نگرفت؛ ولی ایجاد گشت مشترک دریایی با هدف تقابل با ایران متعاقب این سفر حاصل شد.

در گفت‌وگو با پروفسور محمود منشی پوری استاد روابط بین‌الملل دانشگاه کالیفرنیا برکلی آمریکا به بررسی این موضوعات پرداخته‌ایم که در ادامه می‌آید.

*سفر اخیر باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا به عربستان با چه هدفی صورت گرفت؟

سفر اخیر رئیس جمهوری آمریکا باراک اوباما به عربستان سعودی هدفی جز تلاش برای مطمئن ساختن سعودی ها نسبت به حمایت آمریکا از تلاش آنها برای حفظ  ثبات منطقه ای و داخلی نداشت. هرچند که دلیل این سفر تا حدی به مساله اعتقاد شخصی اوباما مبنی بر کارکرد آزادی عمل سعودی ها تحت حمایت چتر امنیتی آمریکا و تا حدی هم به دلیل فشار کنگره بر رئیس جمهور آمریکا برای افشا سازی مشارکت و نقش سعودی ها ( به لحاظ مادی و ایدئولوژیکی) در حادثه یازده سپتامبر صورت پذیرفت، اما ماهیت این دیدار همانگونه که در پیام و ماموریت اوباما به وضوح دیده شد، با ماهیت دیدارهای قبل وی با مقام های سعودی متفاوت بود.

*چرا بحث مشارکت سعودی ها در حملات ۱۱ سپتامبر در این مقطع زمانی در کنگره آمریکا مطرح شده است و چرا باراک اوباما اعلام کرده در صورت تصویب، آنرا وتو خواهد کرد؟

مخالفت دولت اوباما با این حرکت (کنگره) با این استدلال که این کار در تضاد با قانون تصویب شده در سال ۱۹۷۶ توسط این کشور که جرم انجام شده توسط اتباع خارجی را معاف از رسیدگی در دادگاه های آمریکا می کند، قرار دارد، قابل توجیه است. این احتمال وجود دارد که با توجه به کمرنگ شدن نقش عربستان در بازار نفت، ادعاهای آمریکا مبنی بر دست داشتن این کشور در ماجرای یازده سپتامبر، رو آمده است.

غرب برای مدتی طولانی در مقابل رژیم های خودکامه خاورمیانه کرنشی غیر قابل قبول از خود نشان داد. دلیل آن هم نیاز مبرم آنها به سوخت های فسیلی بود. اما به نظر می رسد شرایط دیگر مانند قبل نیست. واکنش های فزاینده جهان اسلام به فعالیت های سعودی در راستای حمایت از وهابیسم، تبدیل به مجادله ای در غرب به طور کلی و به خصوص در آمریکا شده است. حملات تروریستی پاریس و بروکسل منجر به ایجاد اجماعی عمومی در افزایش مخالفت با جنبش های سلفی – جهادی شد. یعنی همان آموزه های ایدئولوژیکی که سعودی ها نمی توانند از آنها دل بکنند.

به علاوه، بهبود روابط میان ایران و آمریکا این حقیقت را ثابت کرد که ایران اکنون می تواند نقش سازنده تری را در منطقه نسبت به قبل ایفا کند. به خصوص که اگر این روابط به خوبی پیش برود، سعودی‌ها به این مساله مظنون خواهند شد که ریاض اهمیت ژئوپولیتیکی خود را در چشم سیاستمداران آمریکایی از دست داده است.

*آیا برجام اثری بر روابط آمریکا و عربستان داشته است؟

مهم‌تر اینکه توافق هسته‌ای با ایران از دید عربستان به معنای تغییر اقبال استراتژیک این کشور در زمینه اتحاد طولانی مدت با آمریکا است که بر خلاف منافع آنها خواهد بود. حقیقت مساله در این است که نگاه سعودی‌ها به نقاط مورد مناقشه منطقه یعنی یمن، لیبی و سوریه کاملا با اهداف آمریکا متفاوت است.

*به طور کلی موارد اختلاف عربستان و آمریکا در منطقه چیست؟

مقابله علیه گروه‌های تروریستی مانند داعش نیز از عوامل دیگر اختلاف میان عربستان و آمریکا است. حتی در شرایطی که آمریکا در رسیدگی به موضوع فعالیت‌های ایران در منطقه، شامل دخالت در سوریه و دست داشتن در حملات سایبری، فعالیت‌های ایران را برهم زننده ثبات می‌خواند، با این حال، دولت اوباما در مورد مساله مقابله با داعش، ایران را شریکی مطمئن‌تر از سعودی می‌داند.

در حال حاضر، بازدید اوباما از عربستان سعودی و منطقه خلیج فارس در راستای تعهدات قبلی نظامی و امنیتی این کشور صورت می گیرد. اما جنس آن با گذشته که آمریکا سیاست اجبار را علیه ایران در پیش گرفته بود و ایران، موضوع اصلی جلسات مشترک میان این کشور و متحدین عربی اش در خلیج فارس بود، بسیار متفاوت است. به نظر می رسد، موضوع مسئولیت های منطقه‌ای و گفتگوهای مشترک، محور اصلی دور جدید مذاکرات میان آمریکا و شش عضو شورای همکاری خلیج فارس (بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان و امارات) باشد. سیاست‌های کهنه دیگر محرمانه و مورد بحث نیستند. بلکه سیاست‌های جدید نیز نیازمند امنیت بیشتر است. باد تغییر با یا بدون تعارفات سیاسی آمریکا خواهد وزید.


منبع: مهر


۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۳:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن