تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا زمانى كه مردم، امر به معروف و نهى از منكر نمايند و در كارهاى نيك و تقوا به ي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838018858




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روابط قدرتمند و راهبردی میان آمریکا و عربستان در حال در هم شکستن است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: روابط قدرتمند و راهبردی میان آمریکا و عربستان در حال در هم شکستن است
تغییر رویکرد غرب در قبال عربستان به طور کلی و تغییر رویکرد آمریکا به طور خاص بر اساس دلایل منطقی و ساختاری است و حتی با تغییر دولت در آمریکا نیز این رویکرد به احتمال زیاد تغییر نخواهد کرد.
به گزارش نامه‌نیوز، پایگاه اینترنتی «یوراسیا ریویو» در گزارشی تأکید کرد که تغییر رویکرد غرب در قبال عربستان به طور کلی و تغییر رویکرد آمریکا به طور خاص بر اساس دلایل منطقی و ساختاری است و حتی با تغییر دولت در آمریکا نیز این رویکرد به احتمال زیاد تغییر نخواهد کرد.

در این گزارش آمده است که اقدامات مقامات ریاض سبب تغییر رویکرد آمریکا در قبال این کشور شده است.

این منبع در گزارشی به قلم محمد خواجویی نوشت: سفر اخیر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به ریاض -پایتخت عربستان سعودی- به منظور شرکت در نشست شورای همکاری خلیج (فارس) -که محدود به نشست‌های عادی و اظهارات قابل پیش‌بینی بود- نتوانست به شک و تردیدهای اخیر و بدبینی ها درباره روابط آمریکا با عربستان سعودی پایان دهد.

با گذشت هشت دهه، روابط راهبردی بین واشنگتن و ریاض تغییراتی اساسی را تجربه می‌کند. اینگونه نیست که دو کشور ناگهان بنیادهای دوستی خود را به کنار بگذارند و به دشمنانی همه جانبه تبدیل شوند. اما واقعیت این است که روابط قدرتمند و راهبردی بین دو کشور در حال در هم شکستن است.

طی چهار دهه متوالی، چهار عامل سبب شد عربستان سعودی پس از اسرائیل به مهمترین هم پیمان آمریکا در منطقه خاورمیانه [غرب آسیا] تبدیل شود :1- لزوم مبارزه با کمونیسم، 2- مبارزه با ملی گرایی عربی (به عنوان مهمترین تهدید پیش روی اسرائیل در منطقه)، 3- مهار «تهدید» ایران و 4- نفت.

دو عامل نخست از سال پیش منسوخ شده‌اند و این در حالی است که اهمیت دو عامل بعدی به تدریج در حال محو شدن است.

گذشت زمان سبب شد غرب با این واقعیت رو به رو شود که سخنانی که پیشتر از آن به عنوان تهدیدهای ایران یاد می‌شد، ماهیتی تبلیغاتی داشته است. این موضوع صحت دارد زیرا عربستان -که هم پیمان راهبردی آمریکاست- به صورت رسمی یا غیر رسمی بیشتر از ایران به آمریکا ضربه زده است.

این روزها، گزارش‌هایی در آمریکا منتشر می‌شود که نشان می‌دهد شاهزاده‌های بلندپایه آل سعود علاوه بر اتباع سعودی، در حملات تروریستی یازدهم سپتامبر دست داشته‌اند.

حمایت نامحدود عربستان سعودی از گروه‌های تروریستی و افراط‌گرا - که هم اکنون زمینه را نه تنها در خاورمیانه بلکه در کشورهای غربی برای فعالیت‌های آنها هموار کرده است - تنها یک شعار نیست بلکه یک واقعیت است که اسناد و گزارش‌های زیادی که در این باره وجود دارند، آنها را تأیید می‌کنند.

این موضوعات سبب شده است عربستان سعودی در نظر کشورهای غربی به عنوان یک کشور غیرمسئول جلوه کند که از اصول تعریف شده تبعیت نمی‌کند.

پیشینه سیاه دولت عربستان سعودی در زمینه نقض حقوق بشر در خاک خود و در دیگر کشورها از قبیل یمن -طی تهاجم نظامی کنونی علیه مردم این کشور- را نیز باید به این فهرست اضافه کرد. این تحول موضوع بحث‌ها در غرب و به صورتی خاص در آمریکا قرار دارد.

در همین حال، کاهش تدریجی اتکای آمریکا به نفت عربستان سعودی از یک سو، و از بین رفتن جایگاه عربستان سعودی در بازار جهانی نفت -که اخیرا و به سبب شکست نشست قطر آشکار شده است- از سوی دیگر، سبب شد اساس ائتلاف بین آمریکا و عربستان سعودی کمرنگ شود.

با آن که سعودی‌ها روند انتقاد از کاخ سفید را از زمان تهاجم آمریکا به عراق تحت ریاست جمهوری جورج بوش آغاز کردند، اما روابط بین ریاض و واشنگتن تحت ریاست جمهوری باراک اوباما بیش از پیش تیره شد و تنش ها بین دو طرف در سطحی بی سابقه افزایش یافت.

سیاست آمریکا در قبال انقلاب‌ها در جهان عرب یک موضوع دیگر بود که با نارضایتی سعودی ها همراه شد. سعودی ها، آمریکا را به بی تفاوتی و انفعال در قبال دولت خود متهم کردند.

در همین حال، سعودی‌ها به صورتی ویژه در ارتباط با سیاست آمریکا در قبال بحران سوریه ابراز خشم و نارضایتی کردند، به ویژه زمانی که واشنگتن از انجام حمله نظامی علیه دمشق خودداری کرد.

از سوی دیگر، توافق هسته‌ای ایران -که سعودی‌ها بر این باورند سبب افزایش قدرت مانور جمهوری اسلامی در منطقه می‌شود - یک موضوع دیگر بود که سبب افزایش تنش ها بین عربستان سعودی و ریاض شد.

اما مصاحبه اخیر باراک اوباما با نشریه آتلانتیک نشان دهنده رویکرد جدید آمریکا در قبال عربستان سعودی و عمق اختلافات بین دو کشور بود . این مصاحبه سبب شد مقامات عربستان سعودی بیش از پیش خشمگین شوند.

اوباما طی این مصاحبه خاطرنشان کرد آمریکا هم پیمانانی فرصت طلب هم در منطقه خلیج فارس و هم اروپا دارد خواهان کشیده شدن پای آمریکا به درگیری هایی دارند که هیچ ارتباطی با منافع آمریکا در پی ندارند.

البته، مقامات عربستان سعودی اتهام فرصت طلب بودن و همچنین اتکای بیش از اندازه به قدرت نظامی آمریکا را رد کرده اند.

اوباما همچنین گفت عربستان سعودی باید همکاری و شراکت را با ایران در منطقه مد نظر قرار دهد. اوباما حتی طی حضور اخیر خود در نشست شورای همکاری خلیج (فارس)، درباره وقوع جنگی احتمالی با ایران هشدار داد.

شاید برخی افراد بر این باور باشند که تنش در روابط عربستان سعودی و آمریکا به رویکرد دولت اوباما مربوط می شود و پس از تغییر رئیس جمهور در آمریکا طی چند ماه آتی، اوضاع بار دیگر به حالت عادی باز خواهد گشت. اما به نظر نمی رسد چنین اتفاقی رخ دهد.

همان گونه که پیشتر اعلام شد، تغییر در رویکرد غرب، در مجموع و در رویکرد آمریکا به صورتی خاص در قبال عربستان سعودی بر اساس دلایل منطقی و ساختاری بودند و حتی با تغییر دولت در آمریکا در این رویکرد تغییری ایجاد نخواهد شد.

هم اکنون، حتی دونالد ترامپ، نامزد پیشروی جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا -که برخی بر این باورند روابط بهتری با عربستان سعودی دارد- سخنانی در انتقاد از عربستان سعودی مطرح کرده و حتی ممکن است تندتر از سخنان اوباما باشد.

او در مصاحبه اخیر خود با روزنامه نیویورک تایمز، تهدید کرد اگر به عنوان رئیس جمهوری آمریکا انتخاب شود، و عربستان سعودی در جنگ علیه گروه تروریستی داعش مشارکت نداشته باشد، این احتمال وجود دارد که او واردات نفت را از عربستان متوقف کند. ترامپ اعلام کرد درباره «سوء استفاده» شرکا و هم پیمانان آمریکا از واشنگتن نگران است.

از سوی دیگر، قانون گذاران جمهوری خواه و دموکرات در تدوین لایحه ای مشارکت دارند که به خانواده های قربانیان حادثه یازده سپتامبر اجازه می دهد دولت عربستان سعودی را به سبب دست داشتن احتمالی در این حملات تحت پیگرد قرار دهند.

با این همه، به نظر می‌رسد، روابط بین آمریکا و عربستان سعودی به طور کلی تغییر یافته است و دلیل این موضوع تنها به رویکردهای یکی از دو جناح در آمریکا مربوط نمی شود. از این رو، می توان ادعا کرد روابط بین آمریکا و عربستان سعودی در حال حاضر شکل جدیدی به خود می گیرد.


منبع: تسنیم


۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن