واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نوسازي ناوگان جادهاي با بلیت افزایش بهای سوخت!
هر چقدر بهاي سوخت در كشور افزايش يابد منابع لازم براي اجراي تفاهمنامه سازمان راهداري و وزارت نفت جهت نوسازي ناوگان عمومي جادهاي دستيافتنيتر خواهد بود...
نویسنده : هادی غلامحسینی
هر چقدر بهاي سوخت در كشور افزايش يابد منابع لازم براي اجراي تفاهمنامه سازمان راهداري و وزارت نفت جهت نوسازي ناوگان عمومي جادهاي دستيافتنيتر خواهد بود، به همين دليل رئيس سازمان راهداري ابراز اميدواري كرد تا بهاي سوخت حتماً در كشور افزايش يابد، اما مسئله اين است كه چرا نوسازي ناوگان به خود مردم سپرده نميشود و يك نهاد دولتي در اين باره دخالت ميكند؟!
به گزارش «جوان»، سازمان راهداري علاقه خاصي به نوسازي ناوگان جادهاي از كاميون گرفته تا مينيبوس دارد و در اين بين به دليل محدوديت منابع وزارت راه و شهرسازي تنها راه دستيابي به منابع جهت نوسازي ناوگان تفاهمنامهاي است كه سالهاي گذشته بين سازمان راهداري با وزارت نفت و شرکت بهينهسازي مصرف سوخت به امضا رسيد تا 65 هزار دستگاه ناوگان با عمر بيش از 35 سال نوسازي شوند. اگرچه مبرهن است كه با نوسازي ناوگان جادهاي ميزان مصرف سوخت در كشور با كاهش روبهرو شده و اين امر به سود كشور است اما اينكه اميدوار باشيم تا بهاي سوخت افزايش يابد تا فرآيند نوسازي ناوگان جادهاي سرعت يابد مقولهاي غريب است زيرا دهها راه ديگر براي نوسازي ناوگان وجود دارد كه منابع و فرآيند اجرايي اين كار ميتواند از بخش خصوصي و مردمي تأمين شود.
مداخله سازمان حمل و نقل جادهاي در نوسازي ناوگان فرسوده جادهاي و واردات محصولاتي خاص شائبه رانتخواري در اين بخش را تشديد كرده است، از اينرو به نظر ميرسد سازمان حمل و نقل جادهاي بهتر است به جاي ابراز اميدواري براي افزايش قيمت سوخت در كشور و نوسازي ناوگان جادهاي به فكر حل مسائل و چالشهاي متعددي باشد كه در حوزه مطبوعهاش به آن ميپردازد كه به پاس كوتاهي طي پنج سال اخير اين حوزه به شدت از آشفتگي رنج ميبرد كه اعتراض كاميونداران مستقل در شهرهاي مختلف به دلالي بار يكي از اين دهها موارد است. در اين ميان رئيس سازمان راهداري با بيان اينكه قيمت سوخت بايد افزايش يابد با بيان اينکه منتظر اقدام وزارت نفت براي اجرايي کردن نوسازي ۶۵هزار دستگاه کاميون فرسوده هستيم، گفت: اين پروژه نوسازي ناوگان جادهاي امسال عملياتي نميشود.
داود کشاورزيان در نشستي با خبرنگاران اظهار داشت: ميزان مصرف سوخت در ناوگان عمومي حمل و نقل جادهاي به دليل فرسوده بودن شديد ناوگان رقم بالايي است. وي ادامه داد: در راستاي کاهش مصرف سوخت، افزايش ايمني سير و کاهش توليد آلايندههاي زيستمحيطي، اگر بتوانيم نوسازي ناوگان را انجام دهيم کمک مؤثري در راستاي تحقق هدف کاهش مصرف سوخت و حاملهاي انرژي خواهد بود.
کشاورزيان در پاسخ به سؤال فارس مبني بر برنامه سازمان راهداري و وزارت نفت براي نوسازي ناوگان عمومي جادهاي خصوصاً ناوگان فرسوده کاميوني و مينيبوسي، اظهار داشت: برنامه نوسازي ناوگان همان تفاهمنامه با وزارت نفت و شرکت بهينهسازي مصرف سوخت است که به امضا رسيد تا 65 هزار دستگاه ناوگان با عمر بيش از 35 سال نوسازي شوند.
معاون وزير راه و شهرسازي گفت: براي نوسازي 65 هزار دستگاه کاميون با وزارت نفت توافق شد تا بخشي از هزينه آن از منابع حاصل از صرفهجويي در مصرف سوخت تأمين شود. با استفاده از توليدات داخلي(مونتاژ) و پرداخت يارانه از سوي وزارت نفت کاميونهاي فرسوده با هدف کاهش مصرف سوخت و صرفهجويي در اين زمينه نوسازي ميشود.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي با بيان اينکه منابع حاصل از نوسازي اين ناوگان از محل منابع صرفهجويي سوخت حاصل ميشود، بيان کرد: فعلاً منتظر وزارت نفت هستيم تا متن موافقتنامه که بايد با سازندگان ناوگان و شرکتهاي ليزينگي و شرکت بهينهسازي مصرف سوخت به امضا برسد، نهايي شود و بتوان پس از آن پروژه را آغاز کرد. معاون وزير راه و شهرسازي اظهار داشت: نوسازي ناوگان عمومي جادهاي امسال عملياتي نميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]