واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حذف پسوند «تبلیغات اسلامی» از «حوزه هنری» مقدمه تجزیه است؟!
«حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی» در بسیاری از خبرهای که از سوی منابع رسمی حوزه هنری منتشر شده، با عنوان «حوزه هنری انقلاب اسلامی» معرفی میشود و حتی در لوگوی برخی زیرمجموعه حوزه هنری، این تغییرات مشاهده میشود که در نوع خود جالب توجه است.
کد خبر: ۵۸۱۷۲۲
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۹ - 17 April 2016
«حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی» مدتها در خبرهای رسمی منتشر شده و همچنین در وبسایتهای زیرمجموعههای این نهاد به عنوان «حوزه هنری انقلاب اسلامی» معرفی میشود؛ اتفاقی که پشت پردهاش هنوز مشخص نیست اما میتواند نشانه تلاش برخی در حوزه هنری برای استقلال و تفکیک این مجموعه از سازمان تبلیغات باشد.
به گزارش «تابناک»؛ حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در حوالی سال 1357 خورشیدی به نام کانون نهضت فرهنگی اسلامی به ابتکار طاهره صفارزاده تأسیس شد و پس از چند ماه به حوزه اندیشه و هنر اسلامی تغییر نام یافت و در ابتدای دههٔ 1360 به سازمان تبلیغات اسلامی پیوست و از آن پس دارای ردیف بودجهای ذیل سازمان تبلیغات اسلامی و همچنین مجموعهای از سالنهای سینما شد.
اوج گسترش حوزه هنری سازمان تبلیغات به لحاظ ساختار و عقبه مالی و اداری به دوره محمدعلی زم بازمیگردد. زم متهم بود که نگاه تجاری به این مجموعه فرهنگی را تقویت کرده و اثر فرهنگی و ارزشی که حوزه هنری در آن راستا بنیان نهاده شده، در حاشیه قرار گرفته اما به هر حال بخشی از وسعت کنونی حوزه هنری، به همین نگاه اقتصادی زم بازمیگردد.
مدیران حوزه هنری اگرچه به لحاظ ساختاری زیرمجموعه سازمان تبلیغات هستند اما همواره فضای متفاوتی را داشتهاند، به گونهای که سازمان تبلیغات اسلامی رویکرد دیگری در پیش گرفت و علیرغم آنکه حوزه هنری بازوی فیلمسازی سازمان تبلیغات نیز محسوب میشود، سازمان تبلیغات راساً از طریق شرکت پویامهر اقدام به تولید چند فیلم سینمایی کرد.
نکته جالب آنکه برخی اشخاص که بعدها در حوزه هنری صاحب مسئولیت و کرسیهای خاصی داشتند، در رسانههایشان به نقد شدید سازمان تبلیغات اسلامی بابت سرمایه گذاری در ساختار این آثار پرداختند؛ نقدهایی که شاید نه به دلیل محتوای این آثار، بلکه به دلیل ورود مستقیم سازمان تبلیغات به عرصه فیلمسازی بود و البته ظاهراً سازمان تبلیغات چارهای جز ورود مستقیم نداشته است.
در این شرایط که حرف و حدیثهای فراوانی درباره آنچه میان حوزه هنری و سازمان تبلیغات میگذرد، به گوش میرسد، یک اتفاق جالب مدتها در وبسایتهای خبری و اخبار رسمی و حتی لوگوهای طراحی شده توسط زیرمجموعههای حوزه هنری رخ میدهد و آن هم محو شدن پسوند «سازمان تبلیغات اسلامی» و جایگزینی پسوند «انقلاب اسلامی» است.
بدین ترتیب «حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی» در بسیاری از خبرهای که از سوی منابع رسمی حوزه هنری منتشر شده، با عنوان «حوزه هنری انقلاب اسلامی» معرفی میشود و حتی در لوگوی برخی زیرمجموعه حوزه هنری، این تغییرات مشاهده میشود که در نوع خود جالب توجه است. باید دید آیا مدیران حوزه هنری ساز جدایی از سازمان تبلیغات میزنند یا اساساً این رویکرد در اطلاع رسانی و نمود بیرونی حوزه هنری، کاملاً سهوی متواتر شده است؟!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]