واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فیلمهایی که «نخل طلای کن» موفقیتشان را تضمین کرد
جشنواره فیلم کن یکی از مهمترین عرصههای رقابتی برای محصولات سینمایی است که در صورت درخشش در این جشنواره، موفقیتهای آینده آنها تضمین میشود.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، بسیاری از فیلمهای سینمایی جهان پس از راه یافتن به بخشهای رقابتی جشنواره فیلم کن، که یکی از سه جشنواره سینمایی مهم جهان است،راه یافته و جوایز این جشنواره بالاخص جایزه نخل طلا را به دست آورند، به احتمال زیاد توانستهاند، موفقیتهای آتی خود را نیز تضمین کنند. سال گذشته فیلم سینمایی «پسر شائول» از کارگردان مجاری «لازلو نمس» پس از آنکه جایزه «گرند پیرکس» جشنواره کن را از آن خود کرد، در حدود 100 جشنواره معتبر سینمایی به نمایش درآمد و بیش از دهها جایزه را نیز از آن خود کرد که مهمترین آنها جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان یا غیرانگلیسی بود. همچنین سال گذشته اگر چه انیمیشن سینمایی «بیرون درون» ساخته «پتر داکتر» و مستند سینمایی «امی» ساخته «آسف کاپادیا» در بخش خارج از مسابقه به نمایش درآمدند ولی توجه منتقدان را به خود جلب کرده و پس از آن هر دو به ترتیب برنده جایزه اسکار بهترین انمیشن سینمایی و بهترین مستند سال شدند. فیلم اکشن «مکس دیوانه: جاده خشم» ساخته «جورج میلر» نیز که در بخش خارج از مسابقه جشنواره کن شرکت کرده بود، توانست در شش بخش مهم جنبی جوایز اسکار برنده شود. البته این موفقیت برای بازیگران نیز وجود دارد، آنچنانکه سال گذشته دو بازیگر برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد و بهترین بازیگر متعهد در نهایت به ترتیب برنده جوایز معتبر سزار بهترین بازیگر نقش اول و مکمل مرد در رقابتهای سزار شدند. گذشته همه این فیلمها، در دوره گذشته جشنواره فیلم کن، فیلم «دیپان» به کارگردانی «ژاک اودیار» برنده جایزه نخل طلا جشنواره شد.
فیلم فرانسوی 8 میلیون یورویی که «ژاک اودیار» در خلق آن، از کتاب نامههایی اثر «شارل دو مونتسکیو»الهام گرفته است. این فیلم پس از کسب دو جایزه از جشنواره کن، نامزد 7 جایزه مهم و برنده 5 جایزه مهم سینمایی از جمله جایزه بزرگ هیأت داوران جشنواره میامی، جایزه انجمن منتقدان فیلم آنلاین، جایزه انجمن سینهفیل بهترین بازیگر نقش اول مرد و همچنین نامزد جوایز سزار شد. «دیپان» داستان یک جنگجوی تامیلی پس از اتمام جنگ داخلی سریلانکاست که به همراه دو نفر غریبه که وانمود میکنند زن و فرزندش هستند، به کشور فرانسه پناهنده میشود، وی در کشور جدید در یکی از شهرهای حومه پاریس میتواند در ساختمانی به عنوان نگهبان مشغول به کار گردد. او امیدوار است بتواند در این محیط برای خود و زن و دختری که همراهش شدهاند زندگی جدیدی بسازد، ولی مجبور است با مشکلات و چالشهای تازهای دست و پنجه نرم کند. بنا بر این گزارش، سال پیش از آن نیز فیلم ترکیهای «خواب زمستانی» به کارگردانی «نوری بیگله جیلان» در جشنواره فیلم کن مورد توجه منتقدان قرار گرفت و توانست به عنوان اولین فیلم ترکیهای برنده نخل طلا، نام خود را در تاریخ سینما به ثبت رساند.
این فیلم درام که «نوری بیلگه جیلان» فیلمنامهاش را به اتفاق همسرش «ابرو» با اقتباس از داستان همسر «آنتون چخوف» نوشتهاند داستان «آیدین»، بازیگر بازنشستهای است که حالا یک هتل کوچک در مرکز آناتولی را اداره میکند و روابطش با همسر جوانش، نیهال بسیار خروشان و جنجالی شده است و خواهرش نِجلا هم در تلاطم طلاقی است که تازه پشت سر گذاشته... فیلم «خواب زمستانی» از سوی سینمای ترکیه به عنوان نماینده این کشور در رقابتهای اسکار راه یافت ولی نتوانست به مرحله نامزدی جوایز اسکار راه یابد، با این حال این فیلم از 26 نامزدی جوایز معتبر سینمایی در نهایت برنده 16 جایزه سینمایی از جشنوارههای معتبر سینمایی جهان شد. این فیلم علاوه بر آنکه برنده جوایزی از جشنوارههای فیلم آسیا پاسفیک ، حیفا و پالم اسپرینگ شد، نامزد جوایزی از جشنوارههای مختلف سینمایی چون شیکاگو، استرالیا، آماندای نروژ، سزار، دنوور و نامزد 3 بخش از مجموعه جوایز فیلم اروپا شد. سال 2013 میلادی فیلم غیراخلاقی «آبی گرمترین رنگ است» ساخته «عبدالطیف کشیش» برنده نخل طلای کن شد که جنجال زیادی به پا کرد. بسیاری بر این عقیده بودند که فیلمهای دیگری در بخش مسابقه جشنواره آن سال حضور داشتهاند که به مراتب شایستگی بیشتری برای برنده شدن نخل طلای آن دوره از رقابتها داشتهاند. این فیلم در 92 جایزه سینمایی نامزد و در این میان 83 جایزه را نیز توانست از آن خود کند. موفقیت دوره قبل جشنواره کن نیز از آن فیلم فرانسوی و تحسینشده «عشق» ساخته «میشائیل هانکه» شد. این فیلم 127 دقیقهای روایتی دردناک از زوج سالخوردهایست که دچار زوال عقلی شدهاند. استفادهٔ هانکه از دو بازیگر قدیمی سینما یعنی «ژان لویی ترنتینیان» و «امانوئل ریوا»، بسیار نوستالژیک و خاطره انگیز است. موفقیت فیلم «عشق» تنها به نخل طلای کن محدود نماند و توانست جوایز بهترین فیلم خارجی زبان جشنواره اسکار و گلدن گلاب را در این سال از آن خود کند. این فیلم در جشنواره فیلم اروپا نیز برندهٔ جوایز بهترین فیلم و کارگردانی در رقابتهای بفتا برنده جوایز بهترین بازیگر مرد و زن سال، بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان سال شود. فیلم سینمایی «درخت زندگی» با بازی «براد پیت» نیز در جشنواره کن سال 2011 برنده جایزه نخل طلا شد و اگرچه این فیلم در آن حدی که سازندگانش توقع داشتند نتوانست توجه دیگر دوران و منتقدان در جشنوارههای مختلف به خود جلب کند ولی موفقیتهای سینمایی این فیلم در همان حد هم بسیار قابل توجه بود؛ 108 نامزدی و 101 جایزه معتبر سینمایی ولی آنچه بیش از همه سازندگان این فیلم را رنجانده بود، رقابتهای اسکار بود. در آن دوره از جوایز اسکار، این فیلم تنها توانست در سه بخش نامزد شود ولی در نهایت در رقابت با دیگر فیلمها دست خالی به خانه بازگشت.
درخت زندگی داستان خانواده ی اوبرین و 3 فرزندشان را در دهه ی 50 میلادی را روایت می کند. آقای اوبرین ( براد پیت ) مردی افسرده و خسته از روزگار است که فشار زندگی و ناملایمات اجتماعی باعث شده تا او راه و روش خشن و بد بودن را به فرزندانش آموزش دهد. آقای اوبرین به فرزندانش یاد می دهد تا به هیچ کس اعتماد نکنند ، هیچ خوبی را بی دلیل نپذیرند و در یک کلام احساسات خوب را در خودشان به حداقل برسانند. اما خانم اوبرین ( جسیکا چاستین ) دقیقاً برعکس همسرش رفتار می کند. او به عشق و خوبی اعتقاد دارد و به فرزندانش یاد می دهد تا همه مسائل روزمره را به فال نیک بگیرند. بنا بر این گزارش، شصت و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم کن با نمایش فیلم «کافه سوسایتی» جدیدترین ساخته سینمایی «وودی آلن» کارگردان نامدار سینمای جهان آغاز به کار میکند. شصتونهمین جشنواره فیلم کن از 11 تا 22 می (22 اردیبهشت تا دوم خرداد) در جنوب فرانسه برگزار میشود و امسال «جورج میلر» کارگردان استرالیایی فیلم «مکس دیوانه: جاده خشم» رییس هیات داوران رقابتی آن است. انتهای پیام/ج
95/01/20 :: 00:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]