تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عبادت هفتاد جزء است و بالاترین و بزرگترین جزء آن کسب حلال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850375762




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راهکار ساده مراقبه برای به دست آوردن طراوت ذهنی


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
دپرس2
سعی کنید مراقبه را هر روز در یک ساعت معین انجام دهید به شرط آنکه خسته یا کوفته نباشید و تازه از خوردن یک وعده غذای سنگین فارغ نشده باشید. یکی از راه های رسیدن به سلامت و نشاط مستمر این است که روزی یک ساعت برای ورزش و مراقبه اختصاص دهید. مراقبه کردن پس از ورزش می تواند لذت بخش باشد.
در وضعیتی راست بنشینید. اگر مایلید به روش یوگا روی زمین بنشینید بالشی نازک پر خود قرار دهید. پاهایتان را زیر زانو قرار دهید به طوری که فشاری به بدن شما وارد نشود. راست بنشینید به طوری که پشتتان کاملا قائم باشد. سعی کنید وزن سرتان کاملا روی ستون فقراتتان قرار گیرد. در این وضعیت هم باید پشتتان کاملا قائم باشد. درست نشستن به لحاظ جلوگیری از اینکه خواببتان ببرد بسیار مهم است.
چشم هایتان را ببندید و به آرامی نفسی عمیق بکشید ولی نه آن قدر عمیق که به شما فشار بیاورد. همین طور که نفس می کشید بهتر است روی کلمه یا عبارتی تمرکز و آن را با نفس کشیدن یعنی دم و بازدمتان هماهنگ کنید. می توانید روش ادای کلمه یا عبارت را بسته به حال و هوای روحی تان تغییر دهید. ادای کلماتی چون موج را هنگام دم و سنگ را هنگام بازدم پیشنهاد می کنم. موج نشانه قدرت، اشتیاق و علاقه است. سنگ هم نماد استقامت است. گاهی هم از عبارت من اینجا هستم در هنگام دم و من در خانه ام امن هستم هنگام بازدم می توان استفاده کرد. سعی کنید عباراتی را به کار ببرید که برایتان مفهوم خاصی داشته باشد.
توجه خود را روی نفس کشیدن متمرکز کنید. هر وقت افکار و احساسات ناخوشایندی وارد ذهن شما شد آن ها را نادیده بگیرید و توجهتان را معطوف به نفس کشیدن کنید. بکوشید این افکار ناخوشایند را به شکل حباب هایی در نظر بگیرید که در حوض آرامی پر از آب به طرف سطح بالا می آیند و می ترکند و امواج تولید شده هم در سطح آب پراکنده و ناپدید می شوند و در نهایت آب در آرامش باقی می ماند. سپس توجه خود را دوباره روی تنفس خود متمرکز کنید.
وسواس به خرج ندهید. نگران این نباشید که کار مراقبه را درست انجام می دهید یا نه. مهم این است که آن را هر روز انجام دهید. به خاطر داشته باشید که افکار و احساسات منحرف کننده مانند پارازیت به صورت مادی در ذهن شما حضور دارند. بنابراین برای رسیدن به آرامش موجود در ذهنتان نیاز به ممارست و مهارت دارید. من در آغاز هر نوبت مراقبه ابتدا چند دقیقه ای را صرف پاک کردن ذهنم از افکاری می کنم که مربوط به کارهایی است که باید بلافاصله پس از اتمام مراقبه انجام دهم. من خودم را عادت داده ام که در عین مفید و بارور بودن خود را مشغول نگه دارم.
هنگامی که در حال آماده شدن برای مراقبه احساس بی تابی می کنم خود را به یاد دیدگاهمان پرستار بودایی می اندازم که در یکی از کارهای گروهی من چنین عنوان کرده بود: اگر نوزاد شما بی قرار است سر او داد می کشید؟ آیا از کار او عصبانی می شوید؟ آیا او را می ترسانید؟ نه شما  این کار را نمی کنید بلکه برای فرزند خود یک گهواره تهیه می کنید. این کاری است که ما باید برای خودمان هم انجام دهیم. یعنی با خود از روی علاقه مندی و توجه رفتار کنیم. مراقبه هم دقیقا با ذهن بی تاب و مضطرب ما همین رفتار را می کند. یعنی ساختاری را می سازد که ما در آن احساس ایمنی کنیم.
حالا دوباره توجهتان را بر تنفس متمرکز کنید.
شما هنگام مراقبه غالبا خود را با افکار مزاحم و منحرف کننده مواجه می بینید افکاری درباره کارهایی که باید انجام دهید و گاهی هم درباره خاطراتی که ممکن است خوشایند یا ناخوشایند باشند. همچنین ممکن است هیجاناتی از قبیل بی صبری و اضطراب شما را از تمرکز مورد نیاز منحرف کند. به یاد داشته باشید که این افکار و هیجانات منحرف کننده همان پارازیت های معمولی هستند که ذهنتان به راه می اندازد چون ذهن شما عادت کرده که تحت تنش به سر برد. در چنین وضعیتی حتی زبده ترین مراقبه کنندگان هم جا می زنند. پس بهتر است سعی کنید این افکار را موقتا از ذهن خود خارج یا آن ها را فهرست کنید و فقط پس از پایان یافتن مراقبه به آن ها بپردازید. شما همچنین می توانید هم زمان با مقاومت در برابر ناخشنودی ها و افکار منحرف کننده سعی کنید به خاطر وجود عوامل منحرف کننده خودتان را به باد انتقاد نگیرید و تلقین نکنید که کار مراقبه را به درستی انجام نمی دهید بلکه سعی کنید که روی تنفس خود تمرکز کنید. زیر ذره بین گذاشتن رفتارتان و قضاوت در مورد آن، عادتی است که باید هنگام مراقبه از آن فاصله بگیرید.
دوباره توجهتان را بر تنفس متمرکز کنید.
چناچه افکار منحرف کننده وارد ذهن شما شد سعی کنید با روحیه کنجکاوی مشتاقانه با آن افکار مقابله کنید و در برابر ناراحتی های ایجاد شده روشن بین باشید و برخوردی دوستانه و تفاهم آمیز داشته باشید. مثلا به جای اینکه به خود بگویید: نمی توانم مراقبه را درست انجام دهم. بگویید: می خواهم احساس کنم که با چه لذت فراوانی مشغول مراقبه هستم.
در پایان مراقب چشم هایتان را باز کنید ولی تا مدتی از جای خود برنخیزید تا از آرامشی که در اثر مراقبه به شما دست داده است بهره مند شوید.
اگر برای تعیین زمان مراقبه از ساعت هشدار دهنده استفاده می کنید دقت کنید که صدای آن خیلی ملایم باشد. سی دی هایی برای راهنمایی هنگام مراقبه در بازار آمریکا یافت می شود که بخش هایی از آن به صدای ملایم ناقوس کلیسا یا به سکوت کامل اختصاص یافته است. زمان مراقبه را می توانید با استفاده از تجهیزات تلفن همراه خود که با صدای ملایم زمان ختم مراقبه را اعلام می کند هماهنگ کنید. این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد
23 فروردین 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن